ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

-ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ -Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ:

Πριν πάρει φωτιά η όλη περιοχή οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας αν θέλουν να συμβιώνουν ειρηνικά έχουν τον πρώτο λόγο και πρέπει ν' αντιδράσουν στα σχέδια που τους θέλουν να μακελεύονται μεταξύ τους!
Πριν πάρει φωτιά ο Εβρος οι κάτοικοι της Ορεστιάδας , οι κάτοικοι της γειτονικής Αδριανούπολης οι κάτοικοι των Καστανιών οι κάτοικοι του γειτονικού Καραγατς αν θέλουν να συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει από κοινού να ξεσηκωθούν πριν είναι αργά !
Οι κάτοικοι της περιοχής μέσα απ τους μαζικούς τους φορείς να διατρανώσουν πως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως τα επεισόδια και οι προκλήσεις σαν αυτά της προχθεσινής σχεδιασμένης σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτών και ν' απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους !
Οι ίδιοι οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει ν' αντιδράσουν Τώρα! Οχι αύριο !


Konstantinos Mpourxas Η σχεδιασμένη σύλληψη που γράφω Λιτσα απαγωγή εννοώ και το έγραψα απο την πρώτη στιγμη πως προκειται για μια καραμπινάτη και σχεδιασμένη απαγωγή ..Τώρα για την αντίδραση των δυο λαών που έγραψα και ειδικά των κατοίκων της εκει περιοχής δυστυχώς είναι μονόδρομος αν θέλουμε να επιβιώσουμε ειρηνικά ! Ναι υπάρχουν δυσκολίες και ειδικά στην Τούρκικη πλευρά αλλά μπροστά σε μια γενικότερη εμπλοκή των δυο χωρών αυτές οι δυσκολίες δεν είναι τίποτα ! Πάρα πολλοί σύλλογοι του Ν Εβρου έχουν σχέση με συλλόγους της Αν. Θράκης στην Τουρκία και έχουν κάνει εκατοντάδες κοινές εκδηλώσεις ! Ας συνεργαστούν και απο κοινού ας διατρανώσουν πως θέλουν να ζήσουν ειρηνικά ! Ας πάρουν πρωτοβουλίες απ την Ελληνική πλευρά ...και ας καλέσουν και τους απέναντι .. Ηδη οι Δημαρχοι της περιοχης επρεπε να ειχαν επικεφτει Δημαρχους της απο κει πλευρας ...Τι περιμενουν ; Ο άλλος δρόμος είναι να καίνε οι από δω εθνικιστές Τουρκικές σημαίες και οι από κει εθνικιστές Ελληνικες σημαίες! Ειναι οι ενέργειες βούτυρο στο ψωμι των ιμπεριαλιστων ,του καθεστώτος Ερντογαν, αλλα και τμημάτων της αστικής τάξης των δυο χωρών ! Είναι ενέργειες που θα φέρουν μια ώρα αρχύτερα τον όλεθρο !
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Υπάρχει μείζων ανησυχία για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια 

«Όλα αυτά που συζητάμε με τους Τούρκους είναι ενδοΝΑΤΟικές συγκρούσεις. Πώς λέμε τσακώνονται δύο αδέλφια στην ίδια μεγάλη, αγαθή οικογένεια του ΝΑΤΟ;», υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το πρωί της Τρίτης 6 Μάρτη.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι η Τουρκία «θα κλιμακώσει, δεν θα σταματήσει εδώ, αυτά που βλέπουμε είναι η αρχή, είναι η κορυφή του παγόβουνου».
Η Λιάνα Κανέλλη επέκρινε την κυβέρνηση ότι «καλλιεργεί ένα κλίμα τεχνητού εφησυχασμού», ενώ αντιθέτως «υπάρχει μείζων ανησυχία» για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. «Υπάρχει αναδιάρθρωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική. Πράγματα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Μπορεί να έχουμε και εδαφικές αλλαγές (σ.σ. στα Βαλκάνια)», είπε. 
Αναδεικνύοντας την αιτία όλων αυτών των εξελίξεων, υπογράμμισε ότι υπάρχουν συμφέροντα αστικών τάξεων, πρόκειται για ένα «παιχνίδι» που συνδέεται με τις διόδους μεταφοράς ενέργειας. «Δεν μπορεί να παρηγορηθεί ο ελληνικός λαός επειδή ενδιαφέρθηκε η "Total" και επειδή τα Ελληνικά Πετρέλαια θα μπούνε στο Ιόνιο και επειδή περιμένουμε να έρθουν οι Αμερικάνοι στην Κύπρο να τρυπήσουν», ανέφερε.
Επίσης, εξέφρασε την ανάγκη να επικρατήσει επαγρύπνηση στον ελληνικό λαό. «Ένας λαός που είναι σε εγρήγορση, δεν εμπλέκεται σε αλλότριους σχεδιασμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Έχετε όρεξη να γίνετε στράτευμα της "Total", της "Exxon", του κάποιου πετρελαιά;», πρόσθεσε.