ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

-Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,, ΙΣΡΑΗΛ: ΜΑΚΕΛΕΥΕΙ

-Βίντεο: η αστυνομία  ρίχνει χειροβομβίδα σε  ζευγάρι που στα χέρια τους έχουν μωρό.

Δυτική Όχθη - Τo βίντεο  δείχνει τη βάρβαρη μεταχείριση του παλαιστινιακού λαού από την ισραηλινή κυβέρνηση. Στο βίντεο, η αστυνομία  ρίχνει μια χειροβομβίδα σε ένα ζευγάρι που τρέχει μακριά από αυτούς - κρατώντας ένα μωρό.
Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν ακτιβιστή για την ισραηλινή ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Yesh Den. Στο σύντομο κλιπ, το ζευγάρι φεύγει από το σπίτι τους στο χωριό Μπουρίν καθώς τέσσερις ισραηλινοί αξιωματικοί τους πλησιάζουν από πίσω. Παρά το ζευγάρι δεν τους απειλεί και κρατάει ένα μωρό, ένας από τους αξιωματικούς ρίχνει μια χειροβομβίδα δεξιά τους.
Το Ισραήλ κατηγορείται για παράνομο ψεκασμό τοξικών ζιζανιοκτόνων σε παλαιστινιακά γεωργικά εδάφη κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, προκαλώντας σημαντική ζημιά στις γεωργικές καλλιέργειες της Παλαιστίνης.
Σχεδόν 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο έχει επίσημα καταλάβει το Ισραήλ από το 2007. Ενώ το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι απλώς χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη του για να απαλλαγεί από ζιζάνια και επιπλέον χορτάρια κατά μήκος των συνόρων με την παλαιστινιακή επικράτεια.
"Αυτές οι χημικές ουσίες προκαλούν ζημιά στις γεωργικές καλλιέργειες και βλάπτουν τις γεωργικές εκτάσεις. Το Ισραήλ δεν έχει το δικαίωμα να ψεκάζει ζιζανιοκτόνα στις παλαιστινιακές γεωργικές εκτάσεις ", δήλωσε ο Nizar al-Wahedi του Παλαιστινιακού Υπουργείου Γεωργίας στον Οργανισμό Anadolu.
Περίπου 44.000 Παλαιστίνιοι εργάζονται στη γεωργία - περίπου το 11% της επικράτειας - και μετά από την αύξηση της έκθεσης σε επιβλαβή φυτοφάρμακα, υπήρξε επίσης αύξηση των ασθενών με καρκίνο  που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές.
Δεν πρόκειται για την πρώτη έκθεση τέτοιων παράνομων ενεργειών. Τον Ιανουάριο του 2016, η Al-Jazeera ανέφερε ότι καταστράφηκαν πάνω από 300 στρέμματα καλλιεργειών και γεωργικών εκτάσεων μετά από ένα αεροσκάφος με χαμηλή πτήση που ψεκάστηκε ζιζανιοκτόνα στις παλαιστινιακές γεωργικές εκτάσεις κατά μήκος των ανατολικών συνόρων.
Ο Anwar Abu Assi, διευθυντής του χημικού εργαστηρίου του Υπουργείου Γεωργίας, δήλωσε ότι τα ζιζανιοκτόνα εξακολουθούν να βλάπτουν τους πολίτες καταστρέφοντας τις καλλιέργειες και στη συνέχεια να καταστρέφουν την παροχή νερού.
Οι κάτοικοι της Γάζας στερούνται επίσης άλλων αναγκών όσον αφορά τα βασικά θρεπτικά συστατικά και την πρόσβαση στο νερό. Τα Ηνωμένα Έθνη προσχώρησαν πρόσφατα σε μια συλλογή αναφορών που ισχυρίζονται ότι κάτι πρέπει να γίνει γιατί «το 97% του υδροφόρου ορίζοντα είναι ακατάλληλο για οικιακή χρήση λόγω αλάτωσης που δεν είχε δει ποτέ » και οι επιπτώσεις στην υγεία θα μπορούσαν να φθάσουν σε καταστροφικά επίπεδα τα επόμενα τρία χρόνια
Η ηλεκτρική ενέργεια έχει επίσης περιοριστεί από το Ισραήλ, και οι Γάζες λαμβάνουν οπουδήποτε από 2 έως 4 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε μέρα. Μετά από έντονες επικρίσεις, το Ισραήλ έχει συγκατατεθεί να επιτρέψει έως και 6 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε μέρα.
Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπραξε το Ισραήλ στη μεταχείριση των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, υπενθυμίζουν ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν μεγάλη προσοχή στη Ρωσία, τη Συρία και το Ιράν, συχνά κλείνουν τα μάτια όταν οι στενοί σύμμαχοί τους είναι αυτοί καταχρώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.