ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

kαι στο Ισραήλ Υπάρχουν Λεβέντες και Λεβέντισσες που αρνούνται να Μακελεύουν συνανθρώπους τους !!


«Βγαί­νω απ’ τη φυ­λα­κή με το κε­φά­λι ψηλά και γνω­ρί­ζο­ντας ότι πολ­λοί νέοι στο Ισ­ρα­ήλ που έχουν συ­νεί­δη­ση θα αρ­νη­θούν να πά­ρουν μέρος στην κα­το­χή και στις πο­λι­τι­κές κα­τα­πί­ε­σης των πα­λαι­στι­νί­ων». 
Με αυτά τα λόγια πέ­ρα­σε το κα­τώ­φλι των στρα­τιω­τι­κών φυ­λα­κών την Πέμ­πτη 26 Απρί­λη, έπει­τα από 110 μέρες κρά­τη­σης, ο 20χρο­νος ισ­ραη­λι­νός Μάταν Χέλ­μαν.

Ο Χέλ­μαν είχε αρ­νη­θεί να υπη­ρε­τή­σει την στρα­τιω­τι­κή του θη­τεία στις ισ­ραη­λι­νές ένο­πλες δυ­νά­μεις τον πε­ρα­σμέ­νο Νο­έμ­βρη, επι­κα­λού­με­νος λό­γους συ­νεί­δη­σης και αντί­θε­σης στην κα­το­χι­κή πο­λι­τι­κή του ισ­ραη­λι­νού κρά­τους ενά­ντια στους πα­λαι­στί­νιους.

Ο ίδιος ήταν με­τα­ξύ των 63 αγο­ριών και κο­ρι­τσιών που, τον πε­ρα­σμέ­νο Δε­κέμ­βρη, με επι­στο­λή τους στον πρω­θυ­πουρ­γό Μπ. Νε­τα­νιά­χου και τον υπουρ­γό Άμυ­νας Αβ.Λί­μπερ­μαν είχαν δη­μό­σια αρ­νη­θεί να υπη­ρε­τή­σουν στον στρα­τό. 
Η τότε επι­στο­λή των ισ­ραη­λι­νών νέων- στην οποία χρη­σι­μο­ποιού­σαν πολύ σκλη­ρή γλώσ­σα ενά­ντια στην πο­λι­τι­κή της κυ­βέρ­νη­σης- είχε κάνει το γύρο του κό­σμου, δη­μιουρ­γώ­ντας ανά­μει­κτες αντι­δρά­σεις εντός του Ισ­ρα­ήλ.

“Δεν θα πά­ρου­με μέρος στην κα­το­χή”: Πρω­το­σέ­λι­δο της εφη­με­ρί­δας “Yediot Aharonot” τον πε­ρα­σμέ­νο Δε­κέμ­βρη, για την επι­στο­λή των 63 ισ­ραη­λι­νών εφή­βων.

Σε γρα­πτή δή­λω­ση του προς την στρα­τιω­τι­κή επι­τρο­πή που εξέ­τα­σε την πε­ρί­πτω­ση της άρ­νη­σης του να στρα­τευ­τεί, ο Χέλ­μαν ση­μεί­ω­νε ότι πήρε την από­φα­ση αυτή όταν, ως έφη­βος, έμαθε για τις πο­λι­τι­κές του ισ­ραη­λι­νού κρά­τους ενά­ντια στον πα­λαι­στι­νια­κό λαό. 
«Ένιω­σα έκ­πλη­ξη από το γε­γο­νός ότι μά­θαι­να για πρώτη φορά στη ζωή μου για όλα όσα συ­νέ­βαι­ναν… Ένιω­σα ντρο­πή για το ότι εγώ ζούσα την άνετη και ασφα­λή ζωή μου, ελεύ­θε­ρος και ανε­ξάρ­τη­τος, χωρίς να έχω ιδέα ότι κά­ποιος άλλος πλή­ρω­νε τέ­τοιο τί­μη­μα. Έπει­τα από ένα διά­στη­μα πε­ρι­συλ­λο­γής, απο­φά­σι­σα να αρ­νη­θώ την στρά­τευ­ση», 
ση­μεί­ω­νε ο Χελ­μαν.

Κατά την απο­φυ­λά­κι­ση του, ο 20χρο­νος ισ­ραη­λι­νός κα­τα­δί­κα­σε το πρό­σφα­το μα­κε­λειό στα σύ­νο­ρα της Γάζας, δη­λώ­νο­ντας ότι όποιος έχει έστω και λίγη αν­θρω­πιά μέσα του δεν πρέ­πει να μπο­ρεί να κοι­μη­θεί με όσα συμ­βαί­νουν.

Στις στρα­τιω­τι­κές φυ­λα­κές κοντά στο Ατλίτ του βό­ρειου Ισ­ρα­ήλ συ­νε­χί­ζει να κρα­τεί­ται για πε­ρισ­σό­τε­ρες από 60 μέρες η 18χρο­νη Αγε­λέτ Μπρά­τσφελντ, επί­σης αντιρ­ρη­σί­ας συ­νεί­δη­σης.
ΑΠΟ ATEXNOS3