ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ:

Μια τραγική είδηση ήρθε να επιβεβαιώσει πως η παράνοια του αντιεμβολιασμού δεν κάνει διακρίσεις στα θύματά της, στοχοποιώντας πρώτα και κύρια όσους την υποστηρίζουν. 
Πρόκειται για το θάνατο, πριν λίγες μέρες, της 26χρονης σχολιάστριας Bre Payton, που είχε βρεθεί αναίσθητη από φίλη της την περασμένη Τρίτη. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με τον ιό H1N1, γνωστή και ως γρίπη των χοίρων και μηνιγγίτιδα. 
Η κατάσταση της χειροτέρευσε ραγδαία, με αποτέλεσμα να αφήσει σύντομα την τελευταία της πνοή.
Η νεαρή δημοσιογράφος, που αρθρογραφούσε σε σειρά ιστοσελίδων, αλλά και μεγάλων εφημερίδων των ΗΠΑ, ήταν κυρίως γνωστή ως σχολιάστρια στο συντηρητικό κανάλι Fox. 
Πριν κάποια χρόνια είχε ταχθεί ανοιχτά κατά των εμβολίων, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην προτροπή της πολιτείας της Καλιφόρνιας για εμβολιασμούς κατά του κοκκύτη, σχολιάζοντας: “Όχι, τα εμβόλια είναι του διαβόλου”. 
Πέραν αυτού, η ίδια είχε αντιταχθεί επανειλημμένα στην παροχή δωρέαν υγιεινομικής περίθαλψης σε αμερικανούς πολίτες, ακόμα και με την υποτυπώδη μορφή του Obamacare, το οποίο πάντως όντως διασφαλίζει κάποια δωρεάν εμβόλια στους δικαιούχους του. 
Προφανώς η ίδια είχε την οικονομική δυνατότητα και για εμβολιασμό με το αντιγριπικό εμβόλιο και πιθανόν για μια πιο γρήγορη προσφυγή σε γιατρό όταν ξεκίνησαν τα συμπτώματά της, η νοοτροπία όμως που καλλιεργούσε η ίδια δημόσια τελικά αποτέλεσε παγίδα θανάτου και για την ίδια. 
Περιττό να πούμε πως δεν μπορεί κανείς να νιώσει χαιρεκακία για την απώλεια μιας νέας γυναίκας, ο θάνατός της είναι όμως ακόμα ένα προειδοποιητικό καμπανάκι για τη μάστιγα του αντιεμβολιασμού, που έχει χτυπήσει και την πόρτα μας, όπως δείχνουν στοιχεία που αποδεικνύουν την έξαρση ξεχασμένων ασθενειών όπως η ιλαρά μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.