ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΄΄ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ...΄΄


Ρεπορτερ:
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου και ανταλλαγής ευχών για το 2019. Εκατοντάδες δημότες αντάλλαξαν ευχές με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία για όλους ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κόβοντας το πρώτο κομμάτι της πίτας για τον Πατραϊκό λαό, ευχήθηκε στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, καλή χρονιά.
«Να έχουμε –είπε- όλοι υγεία, χρόνια πολλά, χρόνια καλά, η χρονιά που μπήκε σήμερα, να είναι πολύ καλή».
Στη συνέχεια ανaφέρθηκε στους χιλιάδες του λαού που σιτίζονται από την Τράπεζα Τροφίμων και τα συσσίτια, στις οικογένειες που ζουν από τα προνοιακά επιδόματα, στις λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και την περιουσία τους από τους πλειστηριασμούς, αλλά και στα λαϊκά νοικοκυριά που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα, 
τονίζοντας: 
«Συνεχίζεται η απίστευτη βαρβαρότητα των λίγων, σε βάρος των πολλών. Και αυτό δεν θα περάσει, αν το αντιμετωπίσουμε και σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε αυτούς που κατέχουν τον πλούτο. Αυτοί δεν θα μας λυπηθούν. Δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα του λαού, αν ο λαός δεν λύσει μόνος του τα προβλήματά του και δεν σταθεί απέναντί τους ενωμένος, με θάρρος». 
Εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην «γειτονιά» μας, αλλά και παγκόσμια, με την απειλή χρήσης ακόμα και πυρηνικών όπλων, τονίζοντας ότι όσοι τα χειρίζονται αυτά έχουν μυαλό, αλλά δεν έχουν ψυχή, ούτε καρδιά.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πέρα από τις ευχές χρειάζεται αγώνας για να πραγματοποιηθούν αυτές. Απαραίτητη προϋπόθεση –κατέληξε- είναι να μην υλοποιήσουμε αυτά που οι λίγοι προστάζουν αλλά να δημιουργήσουμε μόνοι μας ως λαός, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις ώστε ο πλούτος που παράγουμε να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας. Πιστεύουμε ότι με τη νέα χρονιά θα ενισχυθούν οι αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και θα δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντεπίθεση».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Χριστόπουλος, Ανδρέας Φίλιας, Χρήστος Πατούχας, Νίκος Τζανάκος και Βίβιαν Σαμούρη, οι βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.





Ρεπορτερ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ!
Στην κατάμεστη από παιδιά και γονείς κεντρική πλατεία των εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργάνωσαν ο Νότιος Τομέας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, ευχήθηκε χρόνια πολλά. Χάρη στις δυνάμεις σας, στις δυνάμεις μας και στην καλή οργάνωση, δίνουμε σήμερα, με τη γιορτή αυτή χαρά σε όλους εδώ στη συνοικία της πόλης μας. Ευχόμαστε για τη νέα χρονιά που έρχεται, να μην υπάρχει φτώχεια και στα πρόσωπα να παιδιών μας να βλέπουμε μόνο χαμόγελα, όπως τα βλέπουμε σήμερα. Αν είμαστε ενωμένοι θα βρεθεί διέξοδος.».
Η πλατεία είχε στολιστεί από εργαζόμενους του Δήμου, ενώ οι δάσκαλοι του Χορευτικού που δραστηριοποιούνται στο παράρτημα της περιοχής Ταραμπούρα, χόρεψαν με τα παιδιά παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και θα διασκεδάσουν με παραδοσιακά παιχνίδια. 

Σε όλους όσους συμμετείχαν στη γιορτή, προσφέρθηκαν λουκουμάδες και άλλες λιχουδιές.