ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ενοχλούνται από τις δίκαιες διεκδικήσεις των Μαθητών,,φοβούνται το Μέλλον,,



Με αφορμή τα μαθητικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας τη μέρα της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη καταγράφτηκαν δεκάδες κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας. Στόχος αυτών των ενεργειών ήταν να μη συμμετέχουν οι μαθητές στα απεργιακά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη.

Έχουμε και λέμε:

Στα Τρίκαλα, με απόφαση του διευθυντή του 9ου Γυμνάσιου Τρικάλων, κ. Λιάκου, τιμωρήθηκαν με μονοήμερη αποβολή όσοι μαθητές συμμετείχαν την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν τα σωματεία της πόλης.

Στη Λαμία και στη Γραβιά απείλησαν τους μαθητές ότι θα φέρουν εισαγγελείς… Στη Λαμία μάλιστα τα καθέκαστα τα διεμήνυσε η ίδια η αστυνομία που πήγε έξω από σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη.

Στη Θεσσαλονίκη διευθυντές απειλούσαν 15μελή ότι αν συμμετέχουν στην απεργία θα χάσουν την προγραμματισμένη πολυήμερη εκδρομή…

Στη Βέροια και τη Νάουσα δοκιμάστηκαν πιο νέα “ήθη” με τους διευθυντές να λένε στους μαθητές ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται να κάνουν συνέλευση.

Σε σχολείο του Ιλίου, η διευθύντρια έστειλε επιστολή στους γονείς των μαθητών, που με γενική τους συνέλευση είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στη μαθητική πορεία τη μέρα της απεργίας, απειλώντας τους με απουσίες…

Αλήθεια, στο τόσο «δημοκρατικό» σχολείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι μαθητές επιτρέπεται ή όχι να συζητάνε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και τη ζωή τους;

 Για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις ειδικοτήτων και τμημάτων στα ΕΠΑΛ, για τα κενά σε καθηγητές, για τα χιλιάδες ευρώ που αναγκάζονται να δίνουν σε φροντιστήρια, υλικοτεχνική υποδομή, ξενόγλωσσα βιβλία κ.λπ. 
Επιτρέπεται ή όχι να οργανώνουν τον αγώνα τους, μέσω των εκλεγμένων 5μελών και 15μελών τους, να συντονίζονται μεταξύ τους για το πώς θα αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση, πώς θα διεκδικήσουν ένα σχολείο που «θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει»;

Αν νομίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι οι μαθητές θα κάτσουν «αγαλματάκια ακούνητα» και θα δεχτούν αμαχητί τα μέτρα που τους έχει ήδη φορτώσει στην πλάτη μέχρι το 2060, τότε ας «αλλάξει πλευρό»… Όσοι ενοχλούνται από τις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών καλά θα κάνουν να «συνηθίσουν». Τα δίκαια αιτήματα και οι αγώνες των μαθητών δεν θα υποχωρήσουν.

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός αποδεικνύεται ότι πάει μαζί με την επίθεση ενάντια στην ΚΝΕ:

Στην Ξάνθη, δύο μέρες πριν την απεργία, έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί εξόρμηση ενημέρωσης της ΚΝΕ στους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης. Την ώρα που μέλη της ΚΝΕ συζητούσαν με μαθητές έξω από το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν έξω απ’ την πύλη του σχολείου για να διακόψουν την παρέμβαση. Οι μαθητές και οι καθηγητές αποδοκίμασαν την αστυνομική παρουσία…

Στο 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων η διευθύντρια του σχολείου απείλησε μαθήτρια του σχολείου με αποβολή γιατί έκανε το «έγκλημα» να μιλάει με μέλη της ΚΝΕ, έξω μάλιστα από το σχολείο! 
Σε ανακοίνωση που σχολιάζει την προκλητική συμπεριφορά της διευθύντριας του 6ου ΕΠΑΛ η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Ιωαννίνων σημειώνει: «Όποιος νομίζει πως μπορεί να επιβάλει τη σιωπή, την υποταγή και το συμβιβασμό με τέτοιες τρομοκρατικές μεθόδους είναι βαθιά νυχτωμένος. (…) 
Η ΚΝΕ βρίσκεται και θα βρίσκεται σε κάθε χώρο όπου μορφώνεται και ζει η νεολαία. Για να φωτίζει την αιτία της αδικίας που ζουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης.
 Απάντηση σε όλα αυτά είναι τώρα ακόμα πιο δυνατή ΚΝΕ μέσα στα σχολεία (…)
 να γεμίσουν τα σχολεία με τη φλόγα των επαναστατών που παλεύουν για ένα σχολείο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Από: