ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Το νταβατζιλίκι και η "συμφωνία κυρίων" των πρώην δημ. Αρχών της Πάτρας

Τ΄ακούτε Πατρινοί ; 
Συμφώνησαν να δίνουν μηνιάτικο 27.000 ευρώ !
Για να υποστηρίζειτο σύστημα ελεγχόμενης
στάθμευσηςμε τα παρκόμετρα, 
ένας υπάλληλος !
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΕΡΑΜΙΔΑ
Εδώ και δυόμιση χρόνια έχει καταργηθεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με παρκόμετρα στην Πάτρα. 
Ωστόσο, ο λογαριασμός για εξόφληση χρηματικών διεκδικήσεων της εταιρείας, έφθασε τώρα στο Δήμο και το τίμημα είναι εξωφρενικό !
Η πρώτη δόση (εξοφλήθηκε ήδη) ήταν 300.000 ευρώ και εκκρεμούν δικαστικώς και άλλες, όπου οι οικονομικές απαιτήσεις της εταιρείας, υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ.

Γιατί συνέβη αυτό ;
Διότι οι προηγούμενοι έκαναν χρήση του συστήματος, αδιαφορώντας για τις συμβατικές υποχρεώσεις τους προς την εταιρεία. 
Έβαλαν το "φέσι" κι άφησαν το χρέος να εξοφληθεί από τους επόμενους (συνήθης πρακτική εδώ και πολλά χρόνια στο Δήμο, παρότι όλοι τους μιλούσαν για…νοικοκύρεμα).
Έτσι, όταν η εταιρεία έστειλε στο Δήμο (με δήμαρχο Πελετίδη) το πρώτο "μπουγιουρντί", αυτό απορρίφθηκε από τον Επίτροπο, επειδή δεν προσκομίστηκε η σύμβαση. Όπως αποδείχτηκε αργότερα, σύμβαση μεταξύ Δήμου και εταιρείας δεν είχε υπογραφεί γιατί, όπως είπαν, είχε γίνει "συμφωνία κυρίων" !!
Η εταιρεία προσέφυγε στα δικαστήρια όπου και δικαιώθηκε. Εκδόθηκε διαταγή πληρωμής κι ο Δήμος, προ ημερών, υποχρεώθηκε να καταβάλλει 300.000 ευρώ, ενώ έπονται οι υπόλοιπες διεκδικήσεις της εταιρείας συνολικού κόστους 800.000 ευρώ.

Όμως, το πλέον εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση, είναι ότι, η συμφωνία προέβλεπε πως συμβατική υποχρέωση της εταιρείας ήταν να υποστηρίζει το σύστημα, φυσικά με δικό της προσωπικό.
Διέθεσε, λοιπόν, έναν – όλο κι όλο - υπάλληλο, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο, σε ξεχωριστό γραφείο, πλήρως εξοπλισμένο.
Για την απασχόληση του ενός υπαλλήλου, ( η βασική του δουλειά ήταν ν΄αλλάζει το χαρτί στα παρκόμετρα) ο Δήμος είχε συμφωνήσει να καταβάλλει 27.000 ευρώ το μήνα !

Από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι , το σύστημα με τα παρκόμετρα,  εκτός από ατελέσφορο και, εν πολλοίς, αχρείαστο, ήταν ένα σύστημα που κόστιζε ο… κούκος αηδόνι !
Παραδόξως, όμως, είχε πάντοτε ένθερμους υποστηρικτές από το παραγοντικό κατεστημένο της πόλης , οι οποίοι αρέσκονταν στο νταβατζιλίκι και την "αρπαχτή" που γινόταν και τώρα δείχνουν αποστροφή στο δωρεάν σύστημα στάθμευσης που εφαρμόζεται.

Γι αυτό και εξακολουθούν να μας θυμίζουν, αυτοί οι "καλοί νοικοκυραίοι", πόσο χουβαρντάδες υπήρξαν με τα λεφτά των πατρινών.