ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

η ΚΝΕ καλεί την Νεολαία να απομονώσει τους θρασύδειλους τραμπούκους του κεφαλαίου, Να αγκαλιάσει τα θύματα του πολέμου:


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα -
 Μπλόκο στους φασίστες!
κοινοποιείστε: 




Να δείξει τώρα με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της στα προσφυγόπουλα 
και να εκφράσουν την καταδίκη των ρατσιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων και της τραμπούκικης δράσης, καλεί τη νεολαία η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, απαντώντας στην επίθεση των χρυσαυγιτών σε σχολείο στο Πέραμα.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της:
«Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μη δείξουν καμία ανοχή στους φασίστες - νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καμία ανοχή στην εγκληματική ιδεολογία και δράση τους, να τους απομονώσουν. Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο τσιράκι του συστήματος της εκμετάλλευσης, συνεχίζει να επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα. Για μια ακόμη φορά έδειξαν το πρόσωπό τους και ότι συνεχίζουν το βρώμικο έργο τους. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ και εργατικών σωματείων της ζώνης στο Πέραμα, αλλά και αναρίθμητους τραμπουκισμούς, επιτίθενται τώρα και σε αθώα παιδιά.

Για μια ακόμη φορά έδειξαν ότι είναι κότες:

Που τα βάζουν με γυναικόπαιδα - ώρα και με τα δημοτικά- αλλά είναι σούζα μπροστά στα αφεντικά.
Που παρακαλάνε για αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές, την ώρα που αυτό λείπει από τα σχολεία και τα σπίτια μας.
Που κυνηγούν το μετανάστη και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για τον Έλληνα εργάτη.
Που κάνουν το νταηλίκι σόου για να δείξουν ως υπεύθυνους για το σημερινό χάλι τα θύματα και όχι τους θύτες, δηλαδή τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια και απ’ τις πολεμικές συγκρούσεις (τόσο αντισυστημικοί...)

Η ρατσιστική ιδεολογία, με κύριο εκφραστή και φορέα σήμερα τη Χρυσή Αυγή, ήταν πάντα όπλο στα χέρια των αστών, για να σύρουν τους λαούς να ματοκυληθούν αναμεταξύ τους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή μέσω του ΝΑΤΟ και των βάσεων, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για στρατιωτικές επιθέσεις. 
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εφαρμόζει την απαράδεκτη συμφωνία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία που συμβάλλει και στον εγκλωβισμό των προσφύγων και στο να στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες.
  Αυτή η κυβέρνηση πρωτοστάτησε και στο ξέπλυμα της φασιστικής Χρυσής Αυγής. 
Μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επισκέφτηκαν πρόσφατα τα νησιά Ρω και Καστελόριζο μαζί με φασίστες βουλευτές, ενώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα δήλωνε πως χρειάζεται μια πιο "εκδημοκρατισμένη’’ Χρυσή Αυγή.
 Η προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστών από την κυβέρνηση δεν είναι τυχαία. 
Είναι η κυβέρνηση που εκτός και εντός χώρας εντείνει την επίθεση απέναντι στα συμφέροντα του λαού και των αναγκών του. 
Η πολιτική που φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση, φέρνει θύματα εντός και εκτός συνόρων.

(...) Ορθώνουμε ανάστημα.
 Οι εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά ξέρουν τι σημαίνει προσφυγιά και ξεριζωμός. 
Τότε ήταν Μικρασιάτες, τώρα Ασιάτες πρόσφυγες. 
Ξέρουν επίσης ότι την προσφυγιά και τη μετανάστευση τη γεννούν ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Να δείξουμε τώρα με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας, με συλλογή τροφίμων, ρούχων, σχολικών ειδών. Να εξαπλωθεί η στήριξη σε σχολεία, πανεπιστήμια, γειτονιές και χώρους δουλειάς. Να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών, της νεολαίας, στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία. Να εκφραστεί τώρα η καταδίκη των ρατσιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων και της τραμπούκικης δράσης από σωματεία, φορείς, μαθητικά συμβούλια και συνελεύσεις σχολείων, από τους εκπαιδευτικούς, από φοιτητικούς συλλόγους.

Είναι ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης η ένταξη όλων των παιδιών στο δημόσιο σύστημα Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό, με ανθρώπινες και ασφαλείς υποδομές.

Να λειτουργήσουν τώρα, με κρατική ευθύνη, όλες οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μην είναι έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Άμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας. Να εξασφαλιστεί δωρεάν εμβολιασμός και εξετάσεις όλων των παιδιών με ευθύνη του κράτους.


Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και προσφύγων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια στα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες που θέλουν να υποτάξουν όλο το λαό στη χαμοζωή. 
Ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να είναι θεατές. 
Να συστρατευθούν με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για τη ζωή που μας αξίζει. 
Για να εκφραστεί η γνήσια αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. 
Για να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στη ρίζα του προβλήματος, ενάντια στο ίδιο το σύστημα, που γεννά τον πόλεμο, την κρίση, το φασισμό και την προσφυγιά».




ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ