ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΤΖΑΝΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ζάκυνθος 14/02/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους , τους επαγγελματίες , τους μαθητές και του γονείς που συμμετείχαν στην 3ωρη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Σολωμού , παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Στο συλλαλητήριο μας χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου  Τσώλας Βαγγέλης, ο μαθητής του 15μελους του 1ου Λυκείου Χρήστος Καποδίστριας, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων  Σεϊτανίδου Αλέκα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Προβής Φώτης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σοφός Παναγιώτης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου  Βουρδέρης Νίκος.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Εργατ/κού Κέντρου  Κωνσταντίνου Γιώργος.
Ο πρόεδρος στην ομιλία του αναφέρθηκε για την απαράδεκτη δήλωση του περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου αλλά και των εκπροσώπων της Διοίκησης του Νοσοκομείου ότι νοσηλεύονται 2,2 παιδιά την ημέρα άρα επί της ουσίας δεν χρειάζεται η στελέχωση της παιδιατρικής.
Επίσης αναφέρθηκε στην πληθώρα μικρών αγγελιών στον τοπικό τύπο από ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που ζητάνε οδηγούς ασθενοφόρων , παιδιάτρους και γιατρούς ειδικοτήτων που λείπουν από το Νοσοκομείο.
Δήλωσε τέλος ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις , συλλογή υπογραφών και κάθοδο στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και εκπροσώπους κομμάτων της Βουλής, εκτός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με συνθήματα από τους μαθητές των σχολείων όπως 

«ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ», «ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ» που κατέληξε στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας στο οποίο κρεμάστηκε γιγαντοπανό.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Απαιτούμε :
- ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η Μ.Ε.Θ. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ.
- ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ.
- ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.

Από τη Διοίκηση



ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
 ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝ/ΛΩΝ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 ΕΛΜΕΖ
 15ΜΕΛΗ 1ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ – 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
 ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΖ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΔΗΖ
 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΕΙ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΡΙΖΑΣ 
 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ 
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΕΡΤ Ζακύνθου
1 ώρα ·

Ζάκυνθος: Λαϊκή Συσπείρωση για Συλλαλητήριο | Εκφράζει την αλληλεγγύη της με χαιρετισμό από την υπ. Περιφερειάρχη Αλεξάνδρα Μπαλού

Zante News TimeστοZante News TimeΠριν από 3 ώρες

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την αλληλεγγύη της με χαιρετισμό από την υπ. Περιφερειάρχη Αλεξάνδρα Μπαλού 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα του ζακυνθινού λαού. Αταλάντευτα διεκδικούμε μαζί σας την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έτσι ώστε:
Πρώτον, να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Δεύτερον, να επαναλειτουργήσει η παιδιατρική κλινική.
Τρίτον, να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ.

Γνωρίζετε την προσπάθεια της κυβέρνησης, της διοίκησης του νοσοκομείου κι όσων τους ‘’κάνουν πλάτες’’. Για να μην κάνουν το αυτονόητο και επιβεβλημένο που απαιτούμε, δηλώνουν ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, υποτίθεται, με τη συνδρομή ιδιωτών παιδιάτρων ή με μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Ακόμη και τη μεταφορά προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο σκαρφίστηκαν!
Απέναντι στον εμπαιγμό αυτό, απέναντι στα ημίμετρα, ο αγώνας όλων μας πρέπει να δυναμώσει.

Η επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή του λαού της Ζακύνθου και των παιδιών του, έχει διαμορφωθεί από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.
 Είναι το ολέθριο αποτέλεσμα των περικοπών στους προϋπολογισμούς που αφορούν τις ανάγκες του λαού, ακόμα και τις πιο ζωτικές. 
Είναι συνέπεια της περίφημης προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Υγεία, η οποία αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών φορέων που, ενώ την υπηρετούν πιστά, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη δραματική κατάσταση, κάθε φορά που αδικαιολόγητα χάνονται ανθρώπινες ζωές και ο λαός αντιδρά.
Δεν μας ξεγελούν. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων προβλέπει επιχειρηματικά κριτήρια και υιοθετεί τη λογική ‘’κόστους-οφέλους’’! Έκφραση του ίδιου σχεδιασμού είναι οι ενοποιήσεις νοσοκομειακών μονάδων, η υποστελέχωσή τους και τα γυμνά από προσωπικό και υποδομές, όπως όλοι γνωρίζουμε, Κέντρα Υγείας. Στη Ζάκυνθο και σε κάθε νησί ,η πολιτική αυτή αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να χάνονται ζωές που μπορούν να σωθούν και αυτό κάνει αυτήν την πολιτική εγκληματική.

Ευθύνη μεγάλη έχει κατά τη γνώμη μας και η τοπική Διοίκηση, ο Δήμος δηλαδή και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αφενός εξαντλούνται σε ό,τι τους αναλογεί από τις αρμοδιότητες, καθώς και σε ψηφίσματα. Αφετέρου, όταν δεν προωθούν προτάσεις για ιατρικό τουρισμό, αναμασούν τους σχεδιασμούς και τα αμαρτωλά επιχειρήματα της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου του νησιού. Πίσω και μακριά από τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των αναγκών του λαού.Κάθε άλλο παρά άμοιροι ευθυνών είναι!

Με σταθερό κριτήριο ,τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, η Λαϊκή Συσπείρωση συμπορεύεται στον αγώνα σας και καταθέτει τις δυνάμεις της για την κλιμάκωσή του.
Τον αγώνα αυτό, που μας αφορά όλους, μπορούμε να τον κερδίσουμε!
‘’η θέλησή μας βράχος!’’


Αλεξάνδρα Μπαλού

Και
Παρεμβάσεις στο συλλαλητήριο του ΕΚΖ για το νοσοκομείο
 ( ΒΙΝΤΕΟ)
Παρέμβαση του  Παναγιώτη Σοφού προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων Ζακύνθου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,  Νίκου Βουρδέρη προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Τομέα Ν. Ζακύνθου και Φώτη Προβή προεδρου της ΕΛΜΕΖ



Χρήστος Καποδίστριας μέλος 15μελους του 1ου Λυκείου Ζακύνθου


Γιώργος Κωνσταντίνου πρόεδρος του ΕΚΖ