ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣ #SyrizaXeftiles: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ,. ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤ. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.


 
Από χθες έχει χυθεί πάλι αρκετό μελάνι για τη στάση του ΚΚΕ κατά την ψηφοφορία για τα προτεινόμενα προς αναθεώρηση άρθρα του συντάγματος. με πρωταγωνιστές φυσικά τα συριζοτρόλ, που βρήκαν μία ακόμα ευκαιρία να επιδοθούν στο αγαπημένο τους “χόμπι” του τελευταίου διαστήματος, δηλαδή της διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση των κομμουνιστών, γραμμή εκπορευόμενη απευθείας από τα χαλκεία της Κουμουνδούρου. 
Προσφιλέστεροι στόχοι της νέας δυσφημιστικής εκστρατείας είναι η στάση του κόμματος στο δήθεν “διαχωρισμό” εκκλησίας – κράτους καθώς και στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, όπου διακινήθηκαν συνειδητά ψεύδη περί δήθεν “καταψήφισής του από το ΚΚΕ”.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις σημαντικότερες από τις 17 προτάσεις των 11 άρθρων που υπερψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος, καθώς και τις σημαντικότερες όσων δεν υπερψήφισε.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν:
Το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, κόντρα στη λάσπη των πετ του Μαξίμου υπερψηφίστηκε από το ΚΚΕ, το οποίο ωστόσο επέκρινε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλήρης κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου, ενώ παραμένει το προβληματικό στοιχείο, δηλαδή ο καθοριστικός ρόλος της εκάστοτε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην άσκηση ή μη της ποινικής δίωξης.
Η πρόβλεψη (αρ. 5, παρ. 2) ενάντια στις διακρίσεις λόγω φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού. Μα είναι ομοφοβικό κόμμα αφού. 
Η απαγόρευση της επίταξης απεργών και η διασφάλιση της “ίσης αμοιβής για ίση εργασία” (αρ. 22, παρ. 4), παρότι προφανώς δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι η διακήρυξη αυτή θα μείνει εν πολλοίς στα χαρτιά, όπως τόσες και τόσες ακόμα κοινωνικού και φιλεργατικού χαρακτήρα προβλέψεις του συντάγματος.
Το άρθρο 3 παρ. 3 για την κατάργηση της σχετικής παραγράφου που καθιέρωνε το αναλλοίωτο του κειμένου της Αγίας Γραφής και τη δυνατότητα μετάφρασης στα νέα ελληνικά. Ναι φίλε αναγνώστη, εν έτει 2018 υπάρχει στον καταστατικό χάρτη της χώρας πρόβλεψη να μην μεταφράζεται ούτε το Κύριε Ελέησον, αυτό δηλαδή που προσπάθησε να κάνει η βασίλισσα Όλγα πριν 118 χρόνια, όχι καμιά μπολσεβίκα δηλαδή. Ας ελπίσουμε στην επόμενη απόπειρα να μην έχουμε νεκρούς γλωσσαμύντορες όπως τότε.
Το άρθρο 59 παρ.1 για την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου για την ορκωμοσία των βουλευτών και την παρ.2 για την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των αλλόθρησκων βουλευτών στην κατεύθυνση κατοχύρωσης του πολιτικού όρκου. Καμία έκπληξη.   
Την καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος στις τοπικές εκλογές, τη θέσπιση λαϊκών συνελεύσεων, δημοψηφισμάτων.
Από προτάσεις της ΝΔ, υπερψήφισε τη δυνατότητα της Βουλής να συνιστά ανά βουλευτική περίοδο δύο εξεταστικές επιτροπές καθώς και την απαγόρευση εν ενεργεία ή τέως δικαστικών λειτουργών να αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις για τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την αποχώρησή τους από τα καθήκοντά τους.
Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως δεν πέρασε το άρθρο 24Α για ξεχωριστή νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων, καθώς το καταψήφισαν (!) 130 βουλευτές, 40 δήλωσαν παρών, ενώ 92, ανάμεσά τους σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, το υπερψήφισαν. 
Σας αφήνουμε να κάνετε εικόνα τι θα γινόταν στα τρολ των ΜΚΔ και τις εφημερίδες του Σύριζα σε περίπτωση που υπήρχε έστω κι ένας βουλευτής του κόμματος να καταψηφίσει αυτή την πρόβλεψη, την οποία υπάρχουν βουλευτές ενός κόμματος “της οικολογίας και των κινημάτων” που δεν έκριναν άξια έγκρισης, παρότι κατατέθηκε από δικούς του βουλευτές μάλιστα.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα που δεν υπερψήφισε:
Τον περισσότερο ντόρο ξεσήκωσε το “παρών”, πλην του άρθρου περί μετάφρασης που αναφέρθηκε, στα θέματα Εκκλησίας – Κράτους, αφού το κόμμα αντιτίθεται τόσο στο ότι δεν υπάρχει πλήρης διαχωρισμός, όσο και στη διατήρηση της “επικρατούσας θρησκεία”. 
Να σημειωθεί βέβαια προς όσους κουτοπόνηρα αμφισβήτησαν την πάγια στάση του ΚΚΕ στο ζήτημα, πως είχε κατεβάσει δική του πρόταση πλήρους διαχωρισμού που απορρίφθηκε πανηγυρικά από όλους.
Απέρριψε όπως ήταν αναμενόμενα τα άρθρα για το εκλογικό σύστημα, συνεπές στην πάγια θέση του για απλή κι ανόθευτη αναλογική, ενώ καταψήφισε και τις ρυθμίσεις σχετικά μετά δημοψηφίσματα, αφού αυτά δεν είναι δεσμευτικά και κατά βάση εξαρτώνται από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Τέλος, αντίθετα με τις ανούσιες δικομματικές αντιπαράθεσεις περί εκλογές προέδρου Δημοκρατίας και “εποικοδομητικής πρότασης δυσπιστίας”, το ΚΚΕ ξεκάθαρα καταψήφισε αυτά τα άρθρα, αφού σε αντίθεση με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, ευελπιστεί στην αστάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος, καλώντας και το λαό να μη φοβάται, αλλά αντίθετα να την επιδιώξει, για να καθυστερεί η επίθεση σε βάρος του και να κερδίζει χρόνο για τη δική του άμυνα, αλλά και σε βάθος χρόνου τη δική του αντεπίθεση στα σχέδια της άρχουσας τάξης.
Με πληροφορίες από: athina984.gr
Δες Αναλυτικά Εδώ περισσότερα.