ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Η ΑΓΛΑΐΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ -ΠΑΡΟΥΣΑ ✌☺❤



Αγλαΐα ΚΥΡΙΤΣΗ Δημοσιογράφος, περιφερειακή σύμβουλος Β. Αιγαίου

Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ είναι συνυφασμένα με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Είναι συνυφασμένα με τις πιο λαμπρές σελίδες που έχουν γράψει σε τούτον εδώ τον τόπο χιλιάδες αγωνιστές, χιλιάδες έντιμοι, καθημερινοί άνθρωποι, που ανιδιοτελώς αγωνίστηκαν με πίστη και πείσμα για τη λευτεριά και το δίκιο.
Ειδικά σήμερα, που ο καπιταλισμός, βυθισμένος στην κρίση και τα αδιέξοδά του, περνά στην επόμενη, πιο βάρβαρη και κυριολεκτικά απάνθρωπη φάση του, τα καθήκοντα που μπαίνουν σε όλους μας είναι ακόμα πιο επιτακτικά, ακόμα πιο συγκεκριμένα και ξεκάθαρα.

Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, ειδικά στις συνθήκες που διαμορφώνονται, δεν είναι ακόμα ένα ιωβηλαίο, δεν είναι ακόμα μια επέτειος. 
Είναι μια βαριά κληρονομιά, μια βαριά παρακαταθήκη, με κορυφαία περιεχόμενα και κυρίως με προσανατολισμό για τους αγώνες, την οργάνωση, τη συσπείρωση και τη δράση που πρέπει να ξετυλιχτεί, ώστε ο λαός ως πρωταγωνιστής της Ιστορίας να γράψει τις επόμενες λαμπρές σελίδες ενός μέλλοντος που του ανήκει και κυρίως του αξίζει.
Αυτή την κληρονομιά, αυτή την παρακαταθήκη έχουμε χρέος και ιστορικό καθήκον να υπηρετήσουμε με συνέπεια και αφοσίωση.
Και σήμερα είναι πιότερο από ποτέ ανάγκη να χωνέψουμε βαθιά, όπως γράφει και στην περίφημη διακήρυξη «ΤΙ είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» ο Δημήτρης Γληνός, πως «ο μόνος τρόπος για να ζήσει και να πεθάνει κανείς σαν άνθρωπος είναι να ζήσει και να πεθάνει για ένα ιδανικό. Τη λευτεριά. 
Κι η λευτεριά δεν χαρίζεται, παρά καταχτιέται με τον αγώνα. 
Λευτεριά χαρισμένη είναι μια καμουφλαρισμένη σκλαβιά. 
Δεν υπάρχει πια δικαιολογία και πρόφαση για κανένα Ελληνα να μείνει αργός, να σταυρώνει τα χέρια του να περιμένει μοιρολατρικά την εξέλιξη, να σκύβει το κεφάλι του μπροστά στην τυραννία και την προδοσία, να περιμένει από αλλού τη σωτηρία. 

O καλύτερος φίλος σου η ενεργητική συμμετοχή στον αγώνα».
Σ' αυτόν λοιπόν τον αγώνα δηλώνω - και πρέπει όλοι να δηλώσουμε - δυναμικό «παρών».

Απο τον Ριζοσπάστη του Σαβ/κου




*****

Stelios Tzanellis:
Μεγάλη η χαρά μου σήμερα το πρωί, διαβάζοντας δύο ακόμη ανακοινώσεις στήριξης στο ΚΚΕ, από ανθρώπους που ο ένας προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και ο δεύτερος προέρχεται μεν από το ΚΚΕ, αλλά μέχρι πριν λίγο ανήκε στην Λαε.
Πριν προχωρήσω στην παρουσίαση των δύο συντρόφων, να τονίσω ότι είναι χιλιάδες ο κόσμος που είτε επιστρέφει στο ΚΚΕ, είτε το προσεγγίζει μην ανήκοντας ποτέ σε αυτό.
Αν έχετε προσέξει μετά τις ομιλίες του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σε εκδηλώσεις στην επαρχία, ακολουθούν ομιλίες ανθρώπων που δηλώνουν την στήριξη τους στο ΚΚΕ ενώ μέχρι πρότινος ανήκαν σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Η συγκεκριμένη κίνηση, λειτουργεί συμβολικά, στην προσπάθεια που κάνει το Κόμμα να ανοιχτεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο,με μόνη προϋπόθεση την συμφωνία στην βασική πολιτική γραμμή του Κόμματος, με τις όποιες διαφωνίες ή ενστάσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Χωρίς πιστοποιητικα πολιτικών φρονημάτων, στην λογική της κοινής συστράτευσης και στήριξης του ΚΚΕ, με στόχο την ανατροπή της κυρίαρχης αστικής πολιτικής και την ανάδειξη ενός άλλου μοντέλου εξουσίας.
Η πρώτη ανακοίνωση, για να επανέλθω στο κύριο θέμα,είναι από τον εξαιρετικό φίλο και σύντροφο Γιάννη Αγγελου, τον οποίο τον έχω γνωρίσει και προσωπικά, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Επαγγελματικά προέρχεται από τον χώρο του στρατού και πολιτικά από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του, στα σχόλια παρακάτω.
Η δεύτερη ανακοίνωση, είναι της Αγλαΐας Κυριτση, γνωστή σε όλους μας από τον αγώνα της για την ΕΡΤ, αλλά και ως μια εξαιρετική και μαχητική δημοσιογράφος. Η Αγλαΐα προέρχεται από το ΚΚΕ, εντάχθηκε αργότερα στον σύριζα και από το 2015 ανήκε στην Λαε, ως εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου. Επίσης η ανακοίνωση της στα σχόλια.
Καλή δύναμη, καλούς αγώνες!!
ΥΓ ευχαριστούμε πολύ, τον πολύ καλό σύντροφο Κωνσταντίνο Μπουρχα, για τις αναρτήσεις με τις ανακοινώσεις των δύο συντρόφων!
επαρχία, ακολουθούν ομιλίες ανθρώπων που δηλώνουν την στήριξη τους στο ΚΚΕ ενώ μέχρι πρότινος ανήκαν σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Η συγκεκριμένη κίνηση, λειτουργεί συμβολικά, στην προσπάθεια που κάνει το Κόμμα να ανοιχτεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο,με μόνη προϋπόθεση την συμφωνία στην βασική πολιτική γραμμή του Κόμματος, με τις όποιες διαφωνίες ή ενστάσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Χωρίς πιστοποιητικα πολιτικών φρονημάτων, στην λογική της κοινής συστράτευσης και στήριξης του ΚΚΕ, με στόχο την ανατροπή της κυρίαρχης αστικής πολιτικής και την ανάδειξη ενός άλλου μοντέλου εξουσίας.
Η πρώτη ανακοίνωση, για να επανέλθω στο κύριο θέμα,είναι από τον εξαιρετικό φίλο και σύντροφο Γιάννη Αγγελου, τον οποίο τον έχω γνωρίσει και προσωπικά, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Επαγγελματικά προέρχεται από τον χώρο του στρατού και πολιτικά από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του, στα σχόλια παρακάτω.
Η δεύτερη ανακοίνωση, είναι της Αγλαΐας Κυριτση, γνωστή σε όλους μας από τον αγώνα της για την ΕΡΤ, αλλά και ως μια εξαιρετική και μαχητική δημοσιογράφος. Η Αγλαΐα προέρχεται από το ΚΚΕ, εντάχθηκε αργότερα στον σύριζα και από το 2015 ανήκε στην Λαε, ως εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου. Επίσης η ανακοίνωση της στα σχόλια.
Καλή δύναμη, καλούς αγώνες!!
ΥΓ ευχαριστούμε πολύ, τον πολύ καλό σύντροφο Κωνσταντίνο Μπουρχα, για τις αναρτήσεις με τις ανακοινώσεις των δύο συντρόφων!

***
Γιάννης Γ. ΑΓΓΕΛΟΥ
Συνταγματάρχης (ΜΧ) ε.α., ΜΒΑ, MS'c

Συντάσσομαι με το ΚΚΕ, πλάι στον δοκιμαζόμενο λαό μας
Επι 25 χρόνια ως Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς στο Οπλο του Μηχανικού, έδωσα όλο μου το είναι από τις διάφορες θέσεις που υπηρέτησα και αποστρατευόμενος ένιωσα ιδιαίτερα γεμάτος και πως έκλεισα έναν κύκλο με επιτυχία, πέρα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπήρξαν, σε ανθρώπινο και επαγγελματικό επίπεδο. Αποστρατευόμενος το 2007 ενεπλάκην ενεργά στην πολιτική ζωή από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκα ιδεολογικά από το 1976, πιστεύοντας πως μπορώ να προσφέρω. Οι εθνικές εκλογές του 2009 ήταν το αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που προδόθηκε και εξευτελίστηκε. Τα γεγονότα είναι σε όλους, λίγο ως πολύ, γνωστά. Η χώρα οδηγήθηκε στη λαιμητόμο των μνημονίων. Αυτή η πολιτική ήταν πέρα από τα πιστεύω μου και προσπάθησα να διατυπώνω κάθε φορά τις αντιρρήσεις και ενστάσεις μου. Απευθυνόμουν εις ώτα μη ακουόντων...
Από το 2012, ουσιαστικά και τυπικά, παραμένω ανέστιος πολιτικά, μετά την επιστολή1 που έστειλα στον Γραμματέα του τότε ΠΑΣΟΚ, ενός Κινήματος που υπηρέτησα με πίστη και ανιδιοτέλεια, χωρίς να παρεκκλίνω από τις αρχές μου και τα πιστεύω μου, από το 1976. Αρκετά όλα αυτά τα χρόνια για να οδηγηθώ στην οριστική μου αποχώρηση. Υπεραρκετά για να συνειδητοποιήσω όλο το παιχνίδι.
Η περίοδος από το 2012 μέχρι σήμερα, υπήρξε περίοδος περισυλλογής, μελέτης, συζητήσεων και επαναπροσδιορισμού σε όλα τα θέματα, αναλογιζόμενος τι συνέβη στην κοινωνία και το λαό μας, το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι του μόχθου, τη μετανάστευση των νέων μας σε άλλες χώρες, που ζητούν επιστήμονες και τους στερούν από τον τόπο μας, ως αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών που ακολούθησαν τα κόμματα εξουσίας. Ολα τα βάρη στο λαό, όλες οι αδιέξοδες πολιτικές που ακολούθησαν άλλοι, φορτώθηκαν στο μόνιμο υποζύγιο, τον εργαζόμενο και συνταξιούχο. Και ταυτόχρονα συνεχίζεται το ξεπούλημα, έναντι ευτελών τιμημάτων, της δημόσιας περιουσίας, οδηγώντας σε ασφυξία τους πάντες και τα πάντα.
Η λαϊκή κατοικία δοκιμάζεται, αφού απαίτηση των ξένων είναι να εκπλειστηριαστούν τα πάντα, στη λογική της εξαφάνισης της μικρής ιδιοκτησίας. Αλυσοδέθηκε ο τόπος μας στο άρμα των δανειστών και τοκογλύφων, που απομυζούν τη χώρα και της αποστερούν κάθε δικαίωμα στοιχειώδους ανάπτυξης και ευημερίας. Στο πολιτικό σκηνικό αναφύονται κόμματα - αναχώματα, που μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν να σταματήσουν το γιγάντεμα του λαϊκού κινήματος και να αποτρέψουν τη στροφή του κόσμου προς το μοναδικό κόμμα που από την αρχή, όχι μόνο της κρίσης αλλά πολύ νωρίτερα, είχε καταγγείλει όλα αυτά τα φαινόμενα και είχε «δει» προς τα πού πήγαινε όλη αυτή η επίπλαστη ευδαιμονία, το ΚΚΕ.
Ολες αυτές οι σκέψεις, όλες αυτές οι αγωνίες, με οδηγούν να συνταχθώ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, να ενώσω τις δυνάμεις και τη φωνή μου, τις γνώσεις και την εμπειρία μου, στο μεγάλο αγώνα για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του, όχι μόνο για τις επερχόμενες εκλογικές μάχες, αλλά και για τις μάχες της καθημερινότητας, δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό μας. Οι αγώνες που έρχονται και θα δοθούν απαιτούν συστράτευση και τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του λαϊκού κινήματος, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει αυτή τη λαίλαπα και θα ανατραπούν οι πολιτικές της εξαθλίωσης.
Με την επιστολή μου αυτή, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και ζητώ την ενεργοποίησή μου, όπου ο Γραμματέας και το Κόμμα πιστεύουν ότι μπορώ να προσφέρω καλύτερα.
Με συντροφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
1. http://odofragma-skas.blogspot.com/20…/…/blog-post_6813.html
Απο τον Ριζοσπάστη του Σαβ/κου



Εύη Μπουγά Για τον Γιάννη χαίρομαι ιδιαίτερα διότι τον γνωρίζω προσωπικά!
Καλημέρα Στέλιο μου❤



Stelios Tzanellis Καλημέρα Εύη μου!
Φαντάζομαι τον γνωρίζεις χρόνια, οπότε ξέρεις καλύτερα από μένα, για την ποιότητα του Γιάννη! <3


Εύη Μπουγά Stelios Tzanellis Έτσι ακριβώς!


Mairi Kampouraki χαίρομαι για τον Γιάννη γιατί είναι προσωπικός μου φίλος άν και προέρχεται από το χώρο του πασόκ οι αριστερές του καταβολές βγήκαν επιτέλους στην επιφάνεια



Παναγιωτα Παζουλη Μπράβο επιτέλους κάτι γίνεται!!



Stratis Kalafatoudis Η Αγλαΐα είναι πατριωτισσα μου με οικογενειακή παράδοση στο κόμμα,καλώς όρισε σπίτι της!



Κώστας Κόκκινος θα θελα να συμπληρωσω κι άλλη μια που την θεωρω σημαντικη κυριως για το σκεπτικο που αναπτυσσει:: Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ
Με αφορμή την παρουσίαση των υποψηφίων στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, σε δήλωση στήριξής του στο ΚΚΕ ο Βασίλης Χονδρογιάννης, πρώην υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με τον συνδυασμό που στήριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις προηγούμενες εκλογές, σημειώνει: 
«Από τότε ξεγυμνώθηκαν όλες οι αυταπάτες και η ίδια η ζωή έδειξε ότι τα επαναστατικά λόγια δεν σημαίνουν τίποτα και τα παίρνει ο άνεμος στις μεγάλες καμπές της Ιστορίας, αν δεν υπάρχει από πίσω επιστημονική σκέψη, χρήση της εμπειρίας, στρατηγικός στόχος και δουλειά. Δουλειά όπου χτυπάει η καρδιά των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των φοιτητών, της εργαζόμενης, άνεργης, ημιαπασχολούμενης γυναίκας, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων. Στη χώρα μας, τα παραπάνω χαρακτηριστικά, εδώ και 100 χρόνια, τα έχει ένα κόμμα με τρία γράμματα και είναι το ΚΚΕ


Κατερίνα Γεωργοπούλου Υπέροχα ♥️!!!!
Επιτέλους.... κάτι δείχνει ότι ο κόσμος μπορεί καί νά αλλάξει...!!!!!!