ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ 51%!!

,,Τα συ­γκρι­τι­κά στοι­χεία στους πί­να­κες είναι συ­ντρι­πτι­κά! Καμ­μία χώρα στον κόσμο δεν πλη­σιά­ζει τα στοι­χεία της Κού­βας ούτε στην Παι­δεία ούτε στην Υγεία. Στον κα­πι­τα­λι­σμό τα κον­δύ­λια για την Υγεία και την Παι­δεία συ­ρι­κνώ­νο­νται και οι εθνι­κοί πόροι ανα­κα­τα­νέ­μο­νται υπέρ της κερ­δο­φο­ρί­ας των μο­νο­πο­λί­ων και του διε­θνούς αντα­γω­νι­σμού τους που γί­νε­ται ολο­έ­να σκλη­ρό­τε­ρος,,
Το 51% του προϋπολογισμού της Κούβας πηγαίνει στην Παιδεία και την Υγεία


Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Σε εκτε­νές άρθρο στην Cubadebate ο υπουρ­γός Υγεί­ας της Κού­βας Dr. Roberto Morales Ojeda στον απο­λο­γι­σμό του για το 2018 ανα­φέ­ρε­ται στην ση­με­ρι­νή κα­τά­στα­ση της Υγεί­ας στην Κούβα.

Ση­μα­ντι­κές επι­τυ­χί­ες ση­μειώ­θη­καν στους πε­ρισ­σό­τε­ρους στό­χους και ιδιαί­τε­ρα στην ανα­κά­λυ­ψη και πα­ρα­γω­γή νέων φαρ­μά­κων που είναι ιστο­ρι­κή ανα­γκαιό­τη­τα για να ξε­πε­ρα­στεί η απάν­θρω­πη πο­λι­τι­κή του εμπάρ­γκο των ΗΠΑ.

Το 27% του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού πη­γαί­νει στην Υγεία και το 24% στην Παι­δεία. Τι συμ­βαί­νει στις άλλες χώρες μια ει­κό­να μας δί­νουν οι πί­να­κες. Οι δα­πά­νες της Παι­δεί­ας είναι του 2015 και της Υγεί­ας του 2017.


Σή­με­ρα υπάρ­χουν 13.000 μο­νά­δες Υγεί­ας στην Κούβα που ανα­λο­γούν σε 150 Νο­σο­κο­μεία, 449 πο­λυ­κλι­νι­κές και 10869 κέ­ντρα Υγεί­ας. 94.000 για­τροί υπη­ρε­τούν σε αυτές τις μο­νά­δες με πυ­κνό­τη­τα 8,2 για­τροί ανά 1000 κα­τοί­κους, πο­σο­στό από τα με­γα­λύ­τε­ρα στον κόσμο. Αυτή την στιγ­μή 101.000 φοι­τη­τές ια­τρι­κής φοι­τούν στα 13 ια­τρι­κά Πα­νε­πι­στή­μια της Κού­βας.



Στον κόσμο, ση­μειώ­νει ο Υπουρ­γός, υπάρ­χουν ένα δι­σε­κα­τομ­μύ­ριο άν­θρω­ποι που δεν θα επι­σκε­φτούν ποτέ ένα για­τρό σε όλη την ζωή τους.

Οι 20.000 για­τροί επέ­στρε­ψαν από την Βρα­ζι­λία με 4 αε­ρο­πλά­να την ημέρα δη­μιουρ­γώ­ντας ένα δυ­σβά­στα­χτο κό­στος αλλά προ­εί­χε η ασφά­λεια τους μετά την απα­ρά­δε­κτη πο­λι­τι­κή του νέου προ­έ­δρου της Βρα­ζι­λί­ας Μπολ­σο­νά­ρο. 
Ο νέος Πρό­ε­δρος, το­νί­ζει ο υπουρ­γός, προ­τι­μά να υπη­ρε­τεί τον Πρό­ε­δρο Τραμπ και την μαφία των φυ­γά­δων Κου­βα­νών στο Μαϊ­ά­μι παρά τους αν­θρώ­πους στις απο­μα­κρυ­σμέ­νες πε­ριο­χές της Βρα­ζι­λί­ας που για πρώτη φορά στην ζωή τους είχαν ια­τρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή πε­ρί­θαλ­ψη χάριν στους Κου­βα­νούς για­τρούς.

Οι διε­θνι­στι­κές ια­τρι­κές απο­στο­λές συ­μπλή­ρω­σαν φέτος 55 χρό­νια. 
Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία η πρώτη ήταν στην Αλ­γε­ρία. Από τότε πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 600.000 απο­στο­λές σε 124 χώρες όπου πάνω από 400.000 υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό έχει πάρει μέρος. 
Αυτή την στιγ­μή 34.000 Κου­βα­νοί για­τροί και νο­σο­κό­μες συμ­με­τέ­χουν σε 66 απο­στο­λές εκ των οποί­ων οι 30 είναι στις πιο φτω­χές χώρες της Αφρι­κής εκεί που οι ανά­γκες είναι με­γα­λύ­τε­ρες. Εκεί που προ­σφέ­ρε­ται δω­ρε­άν ποιο­τι­κή πε­ρί­θαλ­ψη για πρώτη φορά στην ζωή των αν­θρώ­πων.
Τα συ­γκρι­τι­κά στοι­χεία στους πί­να­κες είναι συ­ντρι­πτι­κά! Καμ­μία χώρα στον κόσμο δεν πλη­σιά­ζει τα στοι­χεία της Κού­βας ούτε στην Παι­δεία ούτε στην Υγεία. Στον κα­πι­τα­λι­σμό τα κον­δύ­λια για την Υγεία και την Παι­δεία συ­ρι­κνώ­νο­νται και οι εθνι­κοί πόροι ανα­κα­τα­νέ­μο­νται υπέρ της κερ­δο­φο­ρί­ας των μο­νο­πο­λί­ων και του διε­θνούς αντα­γω­νι­σμού τους που γί­νε­ται ολο­έ­να σκλη­ρό­τε­ρος.
Αυ­ξά­νε­ται ολο­έ­να και πε­ρισ­σό­τε­ρο το πο­σο­στό της ιδιω­τι­κής συμ­με­το­χής στην πα­ρο­χή υγεί­ας και παι­δεί­ας. Στην Κούβα δεν ισχύ­ει τί­πο­τε από όλα αυτά. Οι πα­ρο­χές είναι δω­ρε­άν για όλους.

Η Επα­νά­στα­ση στην Κούβα συ­μπλη­ρώ­νει φέτος 60 χρό­νια. Τα απο­τε­λέ­σμα­τα της Επα­νά­στα­σης φαί­νο­νται κα­θα­ρά από τους αριθ­μούς και στον τομέα της Υγεί­ας και της αλ­λη­λεγ­γύ­ης.

Μόνο ο σο­σια­λι­σμός μπο­ρεί να πλά­σει αν­θρώ­πους και κοι­νω­νί­ες που προ­σφέ­ρουν με ανι­διο­τέ­λεια τις γνώ­σεις τους εκα­το­ντά­δες χι­λιό­με­τρα από την πα­τρί­δα τους για να θριαμ­βεύ­σει ο αν­θρω­πι­σμός και η ομορ­φιά στον κόσμο.


_______________________________­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­_­__
Πάνος Αλε­πλιώ­της Δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος Πυ­λαί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης 87/90 και 99/2002. Αντι­δή­μαρ­χος Πυ­λαί­ας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Ερ­γά­στη­κε σαν γε­ω­λό­γος, πε­ρι­βαλ­λο­ντο­λό­γος και χω­ρο­τά­κτης στην Ελ­λά­δα και στην Σου­η­δία