ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ !!


Πρωτοπορεί η Πάτρα
τώρα και στα σχολεία
Μια μεγάλη επένδυση σε σχολικές υποδομές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τούτη την περίοδο από το δήμο Πατρέων.
Μέχρι τώρα έχουν ανακαινιστεί πλήρως 60 σχολικές μονάδες. Πρόκειται για τεράστιο έργο που υπερβαίνει τις δυνατότητες ενός δήμου αν αναλογιστούμε ότι σε κανένα άλλο δήμο της χώρας δεν έχει γίνει αντίστοιχο έργο με αυτεπιστασία και ίδιους πόρους.
Ο στόχος που έθεσε η δημοτική Αρχή, επετεύχθη χάρη στις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν. Αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση 8μηνης διάρκειας ή 5μηνης παλαιότερα.
Ουσιαστικά, λοιπόν, με αυτούς και το υπάρχον μόνιμο στελεχιακό δυναμικό του δήμου, συγκροτήθηκαν συνεργεία, έγιναν εγκαίρως προμήθειες υλικών (υπολογίζεται ότι ο δήμος για αγορά υλικών ξόδεψε 2.500.000 ευρώ) και σε σύντομο χρονικό διάστημα παραδόθηκαν στην εκπαιδευτική κοινότητα δεκάδες σχολεία σε άριστη κατάσταση.
Η ανακαίνιση τόσων σχολικών μονάδων δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς δε μιλάμε για ένα χρωματισμό και μόνο. Άλλωστε, σχεδόν όλα τα σχολεία που φτιάχτηκαν, λόγω παλαιότητας, παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα γι αυτό και χρειάστηκε να γίνει γενική επισκευή από στεγανοποίηση οροφών μέχρι νέες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , ενώ χτίστηκαν ακόμα και νέες τουαλέτες.
Πέραν τούτου, σημαντικό έργο έγινε σε όλα τα σχολεία της πόλης. Για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, τοποθετήθηκαν παντού ηλεκτρολογικά συστήματα με ρελέ καθώς και συστήματα αντικεραυνικής προστασίας (εγκατάσταση με αλεξικέραυνο). Επίσης, σε πολλά σχολεία, με τη νέα σχολική χρονιά , θα τεθεί σ΄εφαρμογή πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ήταν στοίχημα για τη δημοτική Αρχή να βελτιώσει την εικόνα των σχολείων και εξαρχής έδειξε προς τα πού ήταν προσανατολισμένο το ενδιαφέρον της. Στο ξεκίνημα της θητείας, ο ίδιος ο δήμαρχος, μιλώντας στους συνεργάτες του, ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα σε δομές που φιλοξενούν παιδιά. Όπως είπε τότε ΄΄να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μη βιώσουν τα παιδιά την κρίση όπως οι μεγάλοι΄΄.
Η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με επιτυχία. Ο δήμος δεν περιορίστηκε μόνο στα σχολεία. Παρεμβάσεις έγιναν σε όλες τις δημοτικές δομές που φιλοξενούν παιδιά από τη βρεφική έως την εφηβική ηλικία.
Φτιάχτηκαν και λειτούργησαν νέοι παιδικοί σταθμοί και δημιουργήθηκαν επιπλέον 320 θέσεις. Στα σκαριά είναι και ο μεγάλος σταθμός που ετοιμάζεται στα πρώην σχολεία της Μανιακίου. Καταργήθηκαν τα τροφεία σε όλους τους δημοτικούς σταθμούς και πήραν έτσι μια ανάσα τα νέα ζευγάρια.
Αντικαθίστανται σταδιακά και οι 120 παιδικές χαρές με καινούργιες, πιστοποιημένες, ασφαλείς και με σύγχρονες προδιαγραφές (αριθμός πολύ μεγάλος αν αναλογιστούμε ότι, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει 74 και ο δήμος Θεσσαλονίκης 50 παιδικές χαρές).
Όταν το 2015 παρουσιάστηκαν σε σχολεία κρούσματα λιποθυμιών από την πείνα, η δημοτική Αρχή καθιέρωσε το δεκατιανό. Σήμερα το δεκατιανό παρέχεται σε περισσότερους από 1200 μαθητές.
Δημιουργήθηκαν νέοι χώροι άθλησης με δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων. Ανακαινίζονται τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ στη διάθεση της νεολαίας είναι το κορυφαίο στάδιο της χώρας, το Παμπελοποννησιακό μαζί και το βοηθητικό του.
Χιλιάδες παιδιά απολαμβάνουν τις δωρεάν παροχές του Πολιτιστικού Οργανισμού στη Βιβλιοθήκη, στο Χορευτικό τμήμα, στη Μπαντίνα, στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, στις μουσικές παραστάσεις, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο παιδικό φεστιβάλ, στον κινηματογράφο, στο θέατρο και με ελάχιστο κόστος στο Ωδείο και στο Εικαστικό Εργαστήρι. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, εκτός από το κέντρο της πόλης, έχει επεκταθεί τώρα και σε όλες τις μεγάλες συνοικίες για την εξυπηρέτηση των μαθητών που, λόγω οικονομικών δυσκολιών, αντιμετώπιζαν πρόβλημα στη μετακίνησή τους. Στους μαθητές, όπως και στους εθελοντές εκπαιδευτικούς, παρέχονται δωρεάν προσκλήσεις για την παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλίες, θέατρο).
Δημιουργήθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις στα πιο όμορφα σημεία της πόλης όπου 1300 πατρινόπουλα απολαμβάνουν δωρεάν ανέμελες διακοπές .
Λειτουργεί όλο το χρόνο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων όπου εκεί φιλοξενούνται επί των πλείστων σχολεία και γίνονται χρήσιμα σεμινάρια στα παιδιά ώστε να πάρουν ερεθίσματα για δημιουργική απασχόληση.
Δράσεις αναπτύσσονται από το δήμο για την αποτροπή των παιδιών στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σε συνεργασία με πιστοποιημένους επιστημονικούς φορείς (ΕΣΥΝ, ΚΕΘΕΑ) παρεμβαίνει στα σχολεία και σε στέκια της νεολαίας, συζητά μαζί τους, διανέμει ενημερωτικό υλικό , διοργανώνει ημερίδες για τη μάστιγα του αιώνα.
Η όλη προσπάθεια του δήμου στοχεύει στην αποτροπή κάθε τραυματικής εμπειρίας που δύναται να προκαλέσει στα παιδιά η ανελέητη κρίση. Γι αυτό και είναι διαρκής ο αγώνας που δίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.