ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ζάκυνθος: Απαντάμε Αύριο με Συλλαλητήριο στις φιέστες για την "ανάπτυξη"

Ζάκυνθος, 21 Νοεμβρίου 2017


ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Καλούμε σε συλαλλητήριο, όλα τα σωματεία του νησιού σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αύριο Τετάρτη 7μμ στην Πλατεία Σολωμού. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρουσία του περιφερειάρχη, στελεχών της κυβέρνησης, του υπουργού Δικαιοσύνης και επιχειρηματιών αύριο στο Πνευματικό Κέντρο θα κάνουν φιέστες για την ανάπτυξη.
Πληρώσαμε την κρίση τους, θέλουν να πληρώσουμε και την αναπτυξή τους
Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους αλλά και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ζοφερή.
Στην ανάπτυξη του τουρισμού δεν χωράνε οι εργαζόμενοι, αφού μόνο ένα ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο τηρεί την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχουπαλλήλων, ενώ η απλήρωτη εργασία ιδίως τους τελευταίους μήνες της σεζόν σπάει κόκαλα.
Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Μοντέρνο Σπίτι
Περισσότερες από 3.000 διακοπές ρεύματος έγιναν το 2017 στη Ζάκυνθο έστω και για λίγες ώρες (καμμία σε μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες)
Καμία αποζημίωση στους κατοίκους των χωρίων που κατακάηκαν το καλοκαίρι (Αναφωνήτρια, Μαρίες, Βολίμες, Κοιλιωμένος, Λαγοπόδο κ.ά)
Καμία αποζημίωση για τις περσινές πλημμύρες που στοίχησαν τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο.
Ξεκίνημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (που αφορούν και πρώτη κατοικία)
Με το τέλος της τουριστικής σεζόν, τα σκουπίδια ξανά στους δρόμους.
Στο δημόσιο νοσοκομείο του νησιού, δεν λειτουργεί η Μονάδα Ενταντικής, δεν υπάρχουν σύγρονα μηχανήματα εργαλεία όπως μαγνητικός, μαστογράφος, οφθαλμολογικό κ.ά. Το νοσοκομείο δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχει κάνει με πρόσχημα το προσφυγικό το Αιγαίο Νατοϊκή Λίμνη.
Θελουν να γεμίσουν την γειτονία μας με πυρηνικά (Αραξος)
Δε φτάνει η μαζική λαϊκή χειραγώγηση, τα ψέματα και οι αυταπάτες που αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στο τιμόνι της εξουσίας για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δε φτάνουν το 3ο μνημόνιο που ψήφισε και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν τσακίσει τη ζωή χιλιάδων εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Έρχεται τώρα, σε συνθήκες «ανάκαμψης», να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο απεργιακό δικαίωμα. Γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων θα συνοδεύσει την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών.
Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο. Δε θα τους περάσει!!!
Υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι’ αυτόν παλεύουμε.
Είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση σε γερά, ταξικά προσανατολισμένα σωματεία και στους χώρους δουλειάς και του ταξικού αγώνα της εργατικής τάξης με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση και συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας προς όφελος του λαού, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσύρει τη χώρα από ιμπεριαλιστικές στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις και πολέμους
Μόνο έτσι θα μπορέσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απολαύσουν τους καρπούς της δουλειάς τους και να ζήσουν μια ζωή χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους. Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός, τέτοιον προσανατολισμό πρέπει να έχει. Όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε αν αποφασίσουμε να το κάνουμε. Η κατάσταση αυτό απαιτεί και πρέπει να το κάνουμε».
ΑΥΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΥΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
ΑΥΡΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ
Από τη Διοίκηση