ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

το καμάρι τω Σφακιώ και ούλης τση Κρήτης

Παύλος Πολάκης: ''Καμια καθυστέρηση ολα θα δοθούν στην ώρα τους για να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο''...
Το χρονικό μιας αναβολής προαποφασμένης και από πριν συμφωνημένης για να εξασφαλισθεί η ατιμωρησία των εγκληματιών...

Σα σε κατεχόμενη χώρα...
Αναβολή της δίκης των δύο ΝΑΤΟικων στρατιωτών, που είχε οριστεί για σήμερα το πρωί στις 8.30', και οι οποίοι εντελώς απρόκλητα στις 17/11/2017 επιτέθησαν και τραυμάτησαν σοβαρά 37χρονο Χανιωτη...
Οι δύο νατοικοι αφέθησαν ελεύθεροι και ήδη εχουν αποπλεύσει από τα Χανιά με τα πολεμικά πλοία στα οποία υπηρετούν... Και έτσι η Δίκη θα γίνει ...ερήμην τους, στις 28 Νοεμβρίου...
Ο λόγος που αναβλήθηκε η δίκη είναι επειδή δεν είχε εκδοθεί ακόμα το ιατροδικαστικό πόρισμα!!!
Παρ' ολες τις προσπάθειες του δικηγόρου και και των συγγενων του σοβαρά τραυματισμένου, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, δεν ''στάθηκε δυνατόν'' να έλθει το ιατροδικαστικό πόρισμα, εγκαίρως στο δικαστήριο...
Η σύζυγος του θύματος μάλιστα, μέσα στην απελπισία της, έστειλε επιστολή στον αναπλ. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη και η απάντηση που πήρε μέσω ...facebook ήταν: ''Καμια καθυστέρηση ολα θα δοθούν στην ώρα τους για να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο''...


Αυτό με το ''στην ώρα τους'', προφανώς σήμαινε: όταν θα έχει αναβληθεί η δίκη, θα έχουν φύγει οι εγκληματίες, και θα έχει εξασφαλιστεί η ατιμωρησία των ενόχων...
Τούς συμμάχους μας τους ΝΑΤΟικούς και τα μάτια μας κ. Πολάκη... Κατά τα άλλα πουλάμε φτηνούς τσαμπουκάδες, χρυσαυγήτικης αισθητικής για ούγκανους...
Ελενη Μαρκακη
20/11/17

Το χρονικό της απρόκλητης επίθεσης εδώ
ΧΑΝΙΑ
Αποθρασυμένοι οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες, τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης
Νέος απρόκλητος ξυλοδαρμός κατοίκων από ΝΑΤΟικούς. Ελεύθερους τους άφησε το δικαστήριο!
Ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

φωτ. αρχείου

Ολο και πιο πολύ αποθρασύνονται οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες στους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσφέρει «γην και ύδωρ» στη βάση της Σούδας και σ' όλη την Ελλάδα.
Λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, τέσσερις Βρετανοί ΝΑΤΟικοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην πολυεθνική ΝΑΤΟική άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017», επιτέθηκαν απρόκλητα και τραυμάτισαν κατοίκους στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Ο ένας μάλιστα εκ των τραυματιών, 37χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά και μέχρι χτες νοσηλευόταν με κατάγματα στο πρόσωπο στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.
Το περιστατικό μάλιστα δεν σταματά εκεί: Με πρόταση του εισαγγελέα η ορισμένη για χτες δίκη - με τη διαδικασία του αυτόφωρου - για δύο από τους Βρετανούς αναβλήθηκε για τις 28 Νοέμβρη και οι δυο Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι, με το πλοίο του ενός να σαλπάρει λίγη ώρα μετά τη δίκη!
Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του θύματος, με δηλώσεις της στον τοπικό Τύπο, κατήγγειλε ότι παρά τις προσπάθειές της δεν υπήρξε ιατροδικαστική έκθεση ώστε να προσκομιστεί στο χτεσινό δικαστήριο, ενώ καταγγέλλει ότι ασκήθηκαν και πιέσεις για να πάρουν πίσω τη μήνυση. Ο δε φίλος του θύματος που κάλεσε την αστυνομία, μιλάει για προκλητική συμπεριφορά Βρετανών αξιωματικών που δεν άφηναν τους αστυνομικούς να μπουν στο πούλμαν που μετέφερε τους Βρετανούς στρατιώτες για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
Η νέα πρόκληση των ΝΑΤΟικών έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων περιστατικών που πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο στην πόλη. Οι αυξανόμενες επιθέσεις από ΝΑΤΟικούς στρατιώτες πάνε πακέτο με τη βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια της λυκοσυμμαχίας.
Οι αυξανόμενες επιθέσεις πάνε πακέτο με τη βαθύτερη εμπλοκή
Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ «καταγγέλλει στον Χανιώτικο λαό τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το βράδυ στις 17 Νοέμβρη μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, με τους ΝΑΤΟικούς στρατιώτες που συμμετέχουν στην πολυεθνική ΝΑΤΟική άσκηση "ΝΗΡΗΙΣ 2017" να επιτίθενται σε συντοπίτες μας στο κέντρο της πόλης. Τα συνθήματα "έξω αι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ", γραμμένα στις πύλες του Πολυτεχνείου πριν 44 χρόνια, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
Η ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας, λειτουργώντας πλήρως αποθρασυμένη από την ευκολία με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραχωρεί γην και ύδωρ για τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Πρόσφατη είναι άλλωστε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου συνεχίζοντας την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναβάθμισε το ρόλο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και ενέπλεξε τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.
Μέρος αυτής της αποθράσυνσης είναι η συμπεριφορά των στρατιωτών προς τον λαό μας. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, τα περιστατικά επιθέσεων σε συντοπίτες μας έχουν αυξηθεί ραγδαία.
Η περιοχή μας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε "κόμβο" θανάτου των λαών της γύρω περιοχής, με τον μηχανισμό θανάτου να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος στην πόλη μας. Το λαϊκό κίνημα, πιστό στις φιλειρηνικές καταβολές του τόπου μας, οφείλει να αντιταχθεί σε αυτήν την ανάπτυξη "θανάτου" που προορίζουν για την περιοχή μας, μετατρέποντας τον τόπο μας σε σύγχρονη Τρούμπα.
Καλούμε τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες και τη νεολαία να μη συμβιβάζονται και να μην επιτρέψουν την παρουσία των φονιάδων στον τόπο μας. Να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, να καταδικάσουν και να απαιτήσουν:
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
Την επίθεση των ΝΑΤΟικών κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους και οι Τομεακές Οργανώσεις Χανίων της ΚΝΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα πως «οι αυξανόμενες επιθέσεις από ΝΑΤΟικούς στρατιώτες πάνε πακέτο με τη βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια της λυκοσυμμαχίας, τη μετατροπή της πόλης μας σε ορμητήριο φονιάδων των λαών».
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων
Την απρόκλητη επίθεση των ΝΑΤΟικών «που συμπεριφέρονται σαν σε κατακτημένη πόλη», όπως και την απόφαση του δικαστηρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.
Σημειώνει πως είναι «τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες όσων βρίσκονται πίσω από αυτήν την απόφαση, που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, όσον αφορά το θέμα της συμπεριφοράς των ΝΑΤΟικών απέναντι στους κατοίκους της πόλης μας και ακόμα πιο τεράστιες στην κυβερνητική πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που εκθέτει ακόμα περισσότερο το λαό μας στους τυχοδιωκτισμούς τους».
Καλεί τους κατοίκους της πόλης «να αποκρούσουν αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με πρώτη ευκαιρία τη συμμετοχή τους στη συνέλευση της Επιτροπή Ειρήνης Χανίων που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοέμβρη, μέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων».
Την επίθεση των ΝΑΤΟικών στρατιωτών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Χανίων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
'Την προηγούμενη σπάσανε λέει ένα ταξί και τον δείρανε και του δώσανε μια αποζημίωση κρυφά και καθάρισε η δουλειά. Αυτό θέλανε να κάμουνε και στο δικό μου αλλά επειδή ο δικός μου είναι λεβέντης – γιατί τον προσεγγίσανε και του λέγανε “τι θέλεις να βγάλεις” και τους είπε “δε θέλω να βγάλω τίποτα”