ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Tσίπρας στη κ.ο. ΣυΡιζΑ:«το αριστερό και πατριωτικό καθήκον» *του πολιτικού προσωπικού των κεφαλαιοκρατών:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ

Σεμινάριο ανακύκλωσης κάλπικων επιχειρημάτων για το νέο μνημόνιο από τον Αλέξη Τσίπρα

Μετά τους υπουργούς, σειρά είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτούν το «επικοινωνιακό μασάζ» για το νέο πακέτο μέτρων με επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος που θύμιζε σεμινάριο ανακύκλωσης προσχηματικών επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα κληθούν να ψηφίσουν τις επόμενες μέρες στη Βουλή τα νέα μέτρα, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι με τη συμφωνία - τέταρτο μνημόνιο ουσιαστικά «ο στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια» και ότι αυτό είναι «το αριστερό και πατριωτικό καθήκον», δηλαδή η υπερψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων είναι πατριωτική πράξη...
Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θέλει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια «δίχως να λεηλατήσουμε περαιτέρω την ελληνική κοινωνία» και αυτό όταν η μείωση των συντάξεων έως 18% και η μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ προφανώς θα λεηλατήσει τα εισοδήματα συνταξιούχων και μισθωτών. 
Ζήτησε από τους βουλευτές να επιδιώξουν την ανοχή του λαού στα μέτρα με την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων για «καλύτερες μέρες», λέγοντας ότι η συμφωνία «δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση», πως έρχεται μια «νέα εποχή» με «δίκαιη ανάπτυξη, εργασία, κοινωνικό κράτος». Ανάλογα επιχειρήματα χρησιμοποιούσε ο Αλέξης Τσίπρας και για τα μέτρα του τρίτου μνημονίου που τα εμφάνιζε σαν τελευταία πριν την «δίκαιη ανάπτυξη».
Για τα αντίμετρα, κορωνίδα των οποίων είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ανέφερε πως προϋπόθεση είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018 «ούτε δεκαδικό παραπάνω» και πως θα έρθουν στη Βουλή «όλα, ένα προς ένα και σε διαφορετικά άρθρα», καλώντας τη ΝΔ να ψηφίσει τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις και τα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας που αποτελούν και δικές της θέσεις.
Ανέβασε τους τόνους της κάλπικης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, η οποία, όταν δεν ψηφίζει από κοινού με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα μνημόνια, δηλώνει ότι δεσμεύεται από αυτά, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τζάμπα μάγκα», «απελπισμένο» και «απεγνωσμένο», που «λέει ψέματα», που κάνει «εύκολη πλειοδοσία» με την επιστροφή της υπεραπόδοσης των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Επανέλαβε ακόμα πως «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».
* H συμπλήρωση στο τίτλο του blog