ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ανάγκη Να Επιταχυνθούν οι Εμβολιασμοί -Tο φθινόπωρο θα θέλουμε εμβολιαστικό update...

 


 B.1.351

Αυτο το ονοματάκι να το θυμαστε.
 Γιατι μπορεί ο B.1.1.7 να εχει ξεχυθει στην Αττική (αφού μας "έφτιαξε" κι εμας εδώ στην Αχαϊα) και να βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μια ανησυχητική αύξηση στην κλίση της ανηφόρας των κρουσμάτων που θυμιζει τα ζορια του 2ου κύματος, 
αλλά τουλάχιστον αυτός καλύπτεται το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο καλά από τα εμβόλια. 
Ο πρώτος όμως δειχνει τα δόντια του απέναντι στον ανοσοποιημένο ορό από τα εμβόλια, αν και σε σημαντικά διαφορετικό βαθμό ανάλογα με το καθένα - για να μην χρησιμοποιήσω άλλη ανατομική μεταφορά που ακολουθεί το γνωστό κλασικό στερεότυπο για τους άρρενες της αφρικανικής ηπείρου. 
Βγαίνουν οι πρώτες μελέτες για binding της μεταλλαγμένης Spike από τα αντισώματα και είναι -αναλόγως του εμβολίου- από σχετικά ανησυχητικές μέχρι σχεδόν απογοητευτικές.
Για να μην δημιουργείται σύγχυση και πανικός, προφανώς μεταλλάξεις συμβαίνουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. 
Όσο λιγότερες συμβούν, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να μας προκύψει κανένα άλλο φρούτο που να στέλνει ακόμα πιο κουβά τα υπάρχοντα εμβόλια. 
Και ο μόνος τρόπος να μειώσεις τις μεταλλάξεις και άρα τα "λαχεία" που αγοράζεις μέχρι "να σου κάτσει" είναι να μειώσεις την μετάδοση και την διασπορά.
Η λογική λέει ότι κάπου στο φθινόπωρο θα θέλουμε εμβολιαστικό update για όλα τα φρούτα που θα μας έχουν προκύψει μέχρι τότε.
Οπότε:
1) Ας προσέξουμε μην έχουμε δράματα νωρίτερα γιατί δεν θα προλαβαίνουμε. Πραγματικά κόφτε την μετάδοση ομως. Οχι με σαχλαμαρομέτρα για τα μάτια του κόσμου.
2) Ας επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς γιατι μας βλέπω στην Ελλάδα - αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη - να μας ρίχνει γύρο ο ιός. 
Να προσπαθούμε δλδ ακόμα να εμβολιάσουμε την 1η γύρα και να υπεισέρχεται η ανάγκη για επικαιροποίηση πριν καν ολοκληρώσουμε.
3) Ειτε εδώ, είτε στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρου, όσο υπάρχει δεξαμενή του ιού θα προκύπτουν τέτοιες απειλητικές ειδήσεις. 
Μονη λυση και προσεγγιση η #παγκόσμια #ZeroCovid στρατηγική.


Gerasimos Grammatikopoulos