ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

COVID 19: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ - ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ


Μπα γαμω την ψεκαστηρα σας...
Παμε να ξαναπουμε τα βασικα οπως τα λεμε σε παιδακια δημοτικου - εδω που τα λεμε εχω γνωρισει παιδακια του δημοτικου που απο οξυδερκεια και δυνατοτητα κατανοησης σας βαζουν κατω και σας πατανε. Ας ειναι... Παμε παλι.
1. Η λογικη των μετρων ατομικης προστασιας για το κοινο, οπως οι απλες μασκες, δεν ειναι να μην κολλησει αυτος που την φοραει. Η λογικη ειναι να μην μεταδοσει ΑΥΤΟΣ στους γυρω του σε περιπτωση που ειναι ασυμπτωματικος φορεας. 
Αυτο τον ρολο τον εκτελουν πολυ καλα οι μασκες, ακομα και οι εντελως απλες. Αν το κανουμε ολοι, τοτε θα ανακοπει και παλι η εξαπλωση του ιου. Αν το κανει μονο ενας στους δεκα, θα κολλησει και αυτος αφου απο μονα τους δεν αρκουν για να προστατεψουν τον φεροντα. 
Αν θελετε να προστατευθειτε μονοι σας απο τον ιο ενω γυρω-γυρω σας λυσσομαναει, γιατι ειστε απλα εγωισταροι που σας νοιαζει μονο το τομαρι σας και η βολη σας, σας εχω νεα. 
Τα μονα ΜΑΠ που παρεχουν σχεδον 100% προστασια ειναι επιπεδου ΡΒΧΠ (σαν αυτα που εχει ο στρατος για χημικες επιθεσεις και βλεπετε σε ταινιες). Ειτε λοιπον θα νοιαστουμε ο ενας για τον αλλον και οχι για τον κωλαρινο μας, ειτε δεν παιζει να την γλιτωσουμε. Βαλτε το καλα στο μυαλο σας.

2. Επιστρεφει δυναμικα η παπαρδελα περι απλης γριπης και ακινδυνου ιου βλεπω σε διαφορες ψεκασμενιες, στηριζομενοι στο οτι δεν αυξανονται τα περιστατικα σε ΜΕΘ παρα τα νεα κρουσματα. 
Ακομα και αν αυτη η εντυπωση δεν ειναι απλα αποτελεσμα του γνωστου lag των 14 ημερων, η υποθεση - δεδομενης της προηγηθείσας εκατομβης - δεν μπορει να ειναι αλλη απο την μεταλλαξη του ιου σε λιγοτερο νοσογονο. 
Επαναλαμβανω: ΥΠΟΘΕΣΗ, οχι δεδομενο. 
Και δεν μου λετε βρε τιτανοτεραστιοι πυλωνες της επιστημης, γιατι νομιζετε οτι συνεβη αυτο; 
Γιατι ο ιος - οντας RNA και αρα "ευκολος" και "γρηγορος" στις μεταλλαξεις - το γυρισε στο τσαμικο και δεν ειναι τοσο νοσογονος; 
Θυμιζω οτι ο ιος δεν ειναι "σκεπτομενος οργανισμος" ουτε εχει καποιον στρατηγο συντονιστη. Απλα γενιες επι γενιων των ιων παθαινουν τυχαιες μεταλλαξεις και μεσα απο την εξελικτικη διαδικασια επιμενουν και επικρατουν εκεινες που ειναι "πιο συμφερουσες" για τον ιδιο, επιτρεπουν δλδ την μεγαλυτερη επιβιωση και μεταδοση του. 
Αρα το να γινει λιγοτερο νοσογονος ειναι εξελικτικο πλεονεκτημα για τον ιδιο. 
Γιατι; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΙΣΤΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ LOCKDOWN ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ;! Α να γεια σου! 
Τα μετρα που πηραμε αυξησαν την εξελικτικη πιεση στον ιο να γινει λιγοτερο "κακουλης", οποτε 1-0 στην μαπα αυτων που ξινιζουν τα μουτρα τους για τα μετρα. Και 2-0, με την ιδια ευκολια αυτο γυρναει πισω αν αφησουμε τα παντα ολα χαλαρα και δεν πειραζει μωρε.

3. Οι απλες χειρουργικες μασκες δεν προκαλουν ουτε υποξια (μειωμενο οξυγονο) ουτε υπερκαπνια (αυξημενο διοξειδιο του ανθρακα) σε οποιον τις φοραει. Ξανα, και ξανα, και ξανα, και ξανα. 
Αυτη η βλακεια που μας ηρθε εισαγωμενη μου εχει σπασει τα νευρα. Βλεπεις η ΜΑΛΑΚΙΑ σας δερνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Βγηκαν ανθρωποι απο κλινικες και ΜΕΘ και απλοι γιατροι ή αλλοι επιστημονες σε ολο τον κοσμο, βγαλανε βιντεακια με το οξυμετρο στο δαχτυλο να φορανε οχι μια αλλα και δεκα μασκες η μια πανω στην αλλη και να μην αλλαζει ουτε 1% το SpO2. Φορεσαν μασκες για ωρες, και δεν βλεφαρισε καν το SpO2. 
Εκει εσεις να επιμενετε. Φοβαστε μην σας ριξει το οξυγονο και ειστε με το τσιγαρο στο χερι... Σας πληροφορω οτι η καθε τζουρα τσιγαρακι ριχνει προσωρινα 2% το οξυγονο σας ακομα κι αν ειστε απολυτα υγιεις μεχρι να τραβηξετε και παλι καθαρο αερα και οχι τσιγαρο. Πειτε μου παλι για την μασκα και την υποξια, χιονονυφαδουλες μου!
4. Επιμενει η βλακεια με τα γαντια. ΔΕΝ φοραμε γαντια για να ακουμπαμε οτι βρουμε χωρις να τα αλλαζουμε. Αυτο ειναι το χειροτερο που μπορειτε να κανετε γιατι διασπειρετε τα μικροβια απο επιφανεια σε επιφανεια. 
Ξαναλεω, η λογικη δεν ειναι να μην μολυνθειτε εσεις απο μια επιφανεια ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΥΤΗ! 
Οποτε θα επρεπε να χαλατε μια 500αδα γαντια την ημερα ή πολυ πιο απλα 
ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΝΥΧΑΚΙ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ - ξερετε ποιοι ειστε.
Αυταααα... Ενταξει παιδακια; Πηγαινετε να παιξετε τωρα και τα λεμε μετα το διαλλειμα.
Gerasimos Grammatikopoulos

kαι μια απορία απ' τις πολλές που έχουμε κ εμείς...
Απ την σ. 

Ενημερώσεις

 Είναι απορίας άξιο γιατί ήρθη το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στους καταναλωτές, σε κλειστούς χώρους όπως πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, όταν όλοι ξέραμε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν.
Για αυτό όμως που θα πρέπει να απολογηθεί εδώ και τώρα η κυβέρνηση είναι γιατί ενώ πήρε και τις δωρεές της από επιχειρηματίες που απλά θέλανε να γλιτώσουν φορολογία κι αφού μοίρασε και μερικά εκατομμύρια σε καναλάρχες (!) εν μέσω πανδημίας....
γιατί όλο αυτό το διάστημα λοιπόν δεν άνοιξε ούτε μία ΜΕΘ;
Ούτε μία ΜΕΘ.
Γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν πήρε μέτρα στην υγεία ώστε να αντέξει το σύστημα, αλλά και μέτρα για να μην πληγούν περαιτέρω οι εργαζόμενοι, σε ενδεχόμενη νέα έξαρση;
Και εν πάση περιπτώσει, αυτοί που "θα λογαριαζόντουσαν μετά" με την κυβέρνηση τελικά λογαριαστήκανε; Χύθηκε αίμα; 
Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος;