ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

,,Αν Φερθείς καλά στον Ξένο θα ξανάρθει...,,


Βρε καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα…

 
Με τεράστια εθνική, συμμαχική και βορειοατλαντική θα έλεγα χαρά, ευτυχία και ικανοποίηση υποδεχόμαστε συνεχώς στη χώρα μας ναυτάκια τόσο ζουμπουρλούδικα όσο ήταν και το 1967, τότε που ο Γιώργος Κωνσταντίνου “καλωσόριζε” τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ, με τη μνημειώδη αυτή φράση και συνέχιζε “καθίστε να σας περιποιηθούμε, απλώστε τα ξερά σας και αρπάχτε ό,τι βρείτε”. Συμβολικός, αλληγορικός και προφητικός συνάμα ο λόγος του Σακελλάριου, ο οποίος μισό αιώνα αργότερα έρχεται συχνά πυκνά στην ελληνική επικαιρότητα.
Ο ίδιος αυτός 6ος στόλος, πριν ακριβώς 15 ημέρες, έκανε απόβαση στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, τα οποία περνούν πλέον στην ιδιοκτησία της αμερικανικής εταιρείας ONEX, όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη και με τα ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου. Το έργο της αναβάθμισης και αξιοποίησης των ναυπηγείων ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας οι φίλοι και σύμμαχοι ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι, οι οποίοι δια στόματος του Πρέσβη Πάιατ, μας ενημέρωσαν πως με τη συμφωνία αυτή σκοπεύουν αφενός να επενδύσουν στα ναυπηγεία και αφετέρου να εγκαταστήσουν εκεί τη βάση συντήρησης του περίφημου 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Ο αστικός τύπος μάλιστα υποδέχτηκε το γεγονός με περισσό ενθουσιασμό, σημειώνοντας πως η Ελλάδα πλέον μετατρέπεται σε πανίσχυρο πυλώνα σταθερότητας της Μεσογείου και ταυτόχρονα αποκτά ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα. Ωσαννά! Ωστόσο, παρατηρώντας την επικαιρότητα των τελευταίων δύο εβδομάδων, στα εξωτερικά ζητήματα της χώρας δεν αποτυπώθηκε πουθενά εμπράκτως η συνέπεια αυτής της ιστορικής σημασίας συνεργασίας. Αν μη τι άλλο, η τουρκική προκλητικότητα αυξήθηκε, οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών μας υδάτων πολλαπλασιάστηκαν, τα τουρκικά γεωτρύπανα κόβουν βόλτες στα ελληνοκυπριακά χωρικά ύδατα και η Αγία Σοφία έγινε Τέμενος! Κατά τα άλλα Ερντογάν ‘Φοβού τους Έλληνες’ και μόνον αυτούς, καθώς οι σύμμαχοί μας είναι επίσης σύμμαχοι των γειτόνων μας.
Τα χαράς ευαγγέλια όμως δε σταματούν εδώ. H αμερικανο-νατοϊκή στήριξη της Ελλάδας ενισχύεται έτι περαιτέρω με την τεράστια απόβαση που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Εκεί θα καταπλεύσει την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιούλη 2020, το θηριώδες αμερικανικό πλοίο “Ro/Rο Endurance”, το οποίο μεταφέρει περισσότερους από 3.000 Αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερα από 800 αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα. Κατόπιν η στρατιωτική αυτή αρμάδα μάχιμων τμημάτων των ΗΠΑ θα κατευθυνθεί οδικώς και σιδηροδρομικώς προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Η διαδικασία αυτή άλλωστε είναι δοκιμασμένη και μάλιστα έχει στεφθεί με επιτυχία πέρυσι τον Ιούνη, όταν 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Ρουμανία όπου και θα λάμβανε χώρα η άσκηση Black Sea 2019. Όπως λένε και στον τουρισμό, αν φερθείς καλά στον ξένο θα ξανάρθει και του χρόνου… Βέβαια, η επιλογή του συγκεκριμένου λιμανιού δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας που είναι ένα από τα τρία λιμάνια, μαζί με της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας, για τα οποία ξεκίνησαν χθες οι διαδικασίες ξεπουλήματός τους (και εθνικής μας περιουσίας) από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έχουν ήδη εκφράσει φανερά και έμπρακτα το ενδιαφέρον απόκτησης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, τον οποίο θα μετατρέψουν σε μία ακόμη βάση και ορμητήριό τους επί ελληνικού εδάφους.
Ως κερασάκι στην τούρτα μπήκε προχθές και η τροπολογία με την οποία η ΕΥΠ μετατρέπεται σε ΝΑΤΟϊκή Υπηρεσία Πληροφοριών και εντάσσεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Για να μην σας κοψοχολιάσω, να σας πω πως στην Αστυνομία παραμένει η ΕΥΠ με αντικείμενο την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, δηλαδή στην ουσία επανέρχεται σε λειτουργία η χουντική ΚΥΠ, με μοναδικό αντικείμενο την παρακολούθηση των Κομμουνιστών. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση άλλωστε μας έχει πια συνηθίσει σε χουντικές νεκραναστάσεις. Έτσι λοιπόν, ο εθνικός μηχανισμός αντικατασκοπείας που έχει στόχο τη διασφάλιση της χώρας από εξωτερικούς εχθρούς τίθεται στην υπηρεσία της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας, στην οποία παρεμπιπτόντως συμμετέχουν και οι όμορες μας χώρες Τουρκία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία και οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν δυνητικές απειλές της εξωτερικής μας ασφάλειας. Αυτό είναι που ο σοφός λαός το περιγράφει με την παροιμία “βάλαμε έναν λύκο να φυλάει τα πρόβατα”.
Σε απάντηση όλων των παραπάνω και πολλών ακόμα, το ΚΚΕ όπως πάντοτε πρωταγωνιστεί και καλεί σε εγρήγορση και αγώνα το λαό κατά του ιμπεριαλισμού και παλεύει για τη μη αλλαγή συνόρων, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το σφαγείο του ΝΑΤΟ και την ΕΕ και από τα αιματοβαμμένα γεωστρατηγικά τους σχέδια. Απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο όλων των ΝΑΤΟϊκών βάσεων που θέτουν τη χώρα στο στόχαστρο πολεμικών συρράξεων, την άμεση ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, η οποία έχει καταδικάσει και εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες να επιβιώνουν σε άθλιες συνθήκες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στους τελικούς προορισμούς της επιλογής τους.
Υ.Γ. Με το ρυθμό που έχουμε φτάσει να υποδεχόμαστε αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, μήπως θα έπρεπε ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Μώραλης να σκεφτεί στο αναπτυξιακό του πρόγραμμα για τον Πειραιά, να ξανανοίξει και την Τρούμπα; Επειδή ψάχνουμε κρατικά έσοδα δηλαδή, ήρεμα ρωτάω…