ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΡΙΞΕ «ΦΟΛΑ» ΣΤΗ Χ/Α, ΕΧΘΡΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Κ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

,,Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δει το φως της δη­μο­σιό­τη­τας πε­ρι­πτώ­σεις βα­σα­νι­σμού και κα­κο­με­τα­χεί­ρι­σης ζώων από άτομα φα­σι­στι­κών αντι­λή­ψε­ων, χρυ­σαυ­γί­τες και λοιπά ακρο­δε­ξιά δί­πο­δα.,,


Ρίξε «φόλα» στη Χρυσή Αυγή: Εχθρός των ζώων και του φι­λο­ζω­ϊ­κού κι­νή­μα­τος η να­ζι­στι­κή ορ­γά­νω­ση

Αυτοί που μι­σούν τον άν­θρω­πο θα ‘ταν ποτέ δυ­να­τό να αγα­πούν τα ζώα; Προ­φα­νώς και όχι. Ο λόγος για τους εγκλη­μα­τί­ες Ναζί της Χρυ­σής Αυγής που, παρά τις κατά και­ρούς προ­σπά­θειες τους να πα­ρα­στή­σουν τους «φι­λό­ζω­ους», έχει απο­κα­λυ­φθεί πλή­ρως το πραγ­μα­τι­κό απο­κρου­στι­κό τους πρό­σω­πο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δει το φως της δη­μο­σιό­τη­τας πε­ρι­πτώ­σεις βα­σα­νι­σμού και κα­κο­με­τα­χεί­ρι­σης ζώων από άτομα φα­σι­στι­κών αντι­λή­ψε­ων, χρυ­σαυ­γί­τες και λοιπά ακρο­δε­ξιά δί­πο­δα.

Τον Φε­βρουά­ριο του 2017 δια­βά­σα­με την εί­δη­ση ότι χρυ­σαυ­γί­της ακρω­τη­ρί­α­σε τα αυτιά του σκύ­λου του και μά­λι­στα ανέ­βα­σε το «κα­τόρ­θω­μα» του στο Facebook, απει­λώ­ντας και τρα­μπου­κί­ζο­ντας όποιον τολ­μού­σε να τον κα­τα­κρί­νει (zoosos.gr, 18/2/2017). Το γε­γο­νός αυτό δεν είναι κα­θό­λου τυ­χαίο, καθώς οι «φι­λό­ζω­οι» φα­σί­στες βλέ­πουν τα ζώα συ­ντρο­φιάς (ιδιαί­τε­ρα τα σκυ­λιά) ως φο­νι­κά «ερ­γα­λεία», ει­δι­κά εκ­παι­δευ­μέ­να ώστε να επι­τί­θε­νται κατ’ εντο­λή του αφε­ντι­κού.

Στο πλαί­σιο αυτό, η να­ζι­στι­κή ορ­γά­νω­ση έχει τα­χθεί ανοι­χτά, μέσα στη Βουλή (23 Ια­νουα­ρί­ου 2014) υπέρ του «ακρω­τη­ρια­σμού των σκυ­λιών» (!) των κυ­νη­γών και των κτη­νο­τρό­φων. Όπως με τους αν­θρώ­πους, έτσι και με τα ζώα, οι Ναζί θέ­λουν κα­θε­τί που βρί­σκε­ται γύρω τους να απο­τε­λεί πει­θή­νιο όρ­γα­νο υπο­ταγ­μέ­νο στους σκο­πούς τους. Όταν λοι­πόν δεν έχουν κα­νέ­ναν εν­δοια­σμό στο να μα­χαι­ρώ­σουν και να σκο­τώ­σουν έναν πρό­σφυ­γα η με­τα­νά­στη, είναι προ­φα­νές ότι δεν θα «κολ­λή­σουν» στο βα­σα­νι­σμό ενός ανυ­πε­ρά­σπι­στου ζώου.

Οι ίδιοι οι χρυ­σαυ­γί­τες εκ­παι­δεύ­ο­νταν στο…. σφά­ξι­μο προ­βά­των και κα­τσι­κιών, πρω­τού ξε­κι­νή­σουν τις δο­λο­φο­νι­κές τους επι­θέ­σεις απέ­να­ντι σε με­τα­νά­στες και ερ­γά­τες. Από τη δια­δι­κα­σία των κα­τα­θέ­σε­ων για την κα­τη­γο­ρία περί σύ­στα­σης εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης (που ξε­κί­νη­σε μετά τη δο­λο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα), προ­κύ­πτει ότι μέλη της Χρυ­σής Αυγής εκ­παι­δεύ­ο­νταν σε μα­ντριά πε­ριο­χών της Ατ­τι­κής, προ­βαί­νο­ντας «σε μα­ζι­κές σφα­γές αμνο­ε­ρι­φί­ων σε στά­νες, προ­κει­μέ­νου να τους δι­δα­χτεί η τε­χνι­κή των χτυ­πη­μά­των με μα­χαί­ρι στην κα­ρω­τί­δα».
Κα­τα­ψή­φι­σαν το Άρθρο 24Α για την προ­στα­σία των ζώων

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, στις 14 Φε­βρουα­ρί­ου στη Βουλή, οι 16 βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγή ψή­φι­σαν ΚΑΤΑ του Άρ­θρου 24Α που προ­έ­βλε­πε αυ­το­τε­λή ανα­φο­ρά στην προ­στα­σία των ζώων.

Κατά του Άρ­θρου 24Α ψή­φι­σαν επί­σης η Νέα Δη­μο­κρα­τία και 84 βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, σε αντί­θε­ση με τους βου­λευ­τές του ΚΚΕ που ψή­φι­σαν ΥΠΕΡ.

Το συ­μπέ­ρα­σμα που βγαί­νει είναι ότι χρυ­σαυ­γί­της και φι­λό­ζω­ος είναι έν­νοιες ασυμ­βί­βα­στες. Όταν μι­σείς τους αν­θρώ­πους είναι επό­με­νο ότι θα μι­σείς και τα ζώα. Η να­ζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία, από την οποία πη­γά­ζει ο εγκλη­μα­τι­κός, μι­σάν­θρω­πος χα­ρα­κτή­ρας της Χρυ­σής Αυγής, δεν αφή­νει κα­νέ­να πε­ρι­θώ­ριο για όποια φι­λο­ζω­ϊ­κή στάση ζωής.