ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Στη "εποχή" covid-19: Αγγλία ή Κούβα ; Καπιταλισμό ή Σοσιαλισμό ;;



Το μυαλό είναι ο στόχος

Επιτρέπεται τελικά, μετά από 5 ημέρες απομόνωσης αφού επέστρεψα στην Κούβα από Αγγλία, να κυκλοφορήσω ελεύθερα.
 Η διαφορά μεταξύ των 2 συστημάτων δεν θα μπορούσε να είναι πιο έντονη...
Πριν φύγω από το Ηνωμένο Βασίλειο, πληροφορήθηκα ότι ήταν υποχρεωτικό να κάνω τεστ covid με κόστος 160£ για να μπορέσω να αναχωρήσω. Καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού κανείς δεν μου ζήτησε την απόδειξη του πιστοποιητικού.
Κατά την άφιξή μου στην Κούβα, έπρεπε να κάνω ένα άλλο τεστ covid - ωστόσο, αυτό παρέχεται δωρεάν από την κυβέρνηση. Σε λιγότερες από 24 ώρες κάποιος από το Υπουργείο Υγείας έφτασε στην πόρτα μου και με ενημέρωσε ότι τα αποτελέσματά μου ήταν αρνητικά, ωστόσο, έπρεπε ακόμη να παραμείνω σε απομόνωση για 5 ημέρες.
Κατά τη διάρκεια αυτών των 5 ημερών, ένας υγειονομικός υπάλληλος περνούσε κάθε πρωί να με τσεκάρει και την τελευταία ημέρα διενήργησε ένα ακόμα τεστ και αφού βγήκε αρνητικό μου έδωσε το ΟΚ ότι μπορώ τώρα να επιστρέψω στην καθημερινότητα και να κάνω τις δουλειές μου.
Η διαφορά μεταξύ καπιταλισμού και κοινωνίας που εκτιμά τους ανθρώπους έναντι των κερδών δεν θα μπορούσε να είναι πιο εμφανής. Φεύγοντας από μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, αναγκάζομαι να πληρώσω ένα εκβιαστικό χρηματικό ποσό για τεστ σε μια ιδιωτική εταιρεία - ωστόσο εδώ στην Κούβα σε μια από τις πιο οικονομικά προβληματικές χώρες στον κόσμο, η κυβέρνηση αρνείται να επωφεληθεί από το πανδημία ή να εκμεταλλευθεί ανθρώπους.
Οι άνθρωποι πρέπει να σηκωθούν και να υπερασπιστούν την Κούβα.
Πρέπει να απαιτήσουν απαντήσεις σχετικά με το γιατί επιτρέπεται στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να τρομοκρατεί αυτό το περήφανο νησί της Καραϊβικής με ανασταλτικές κυρώσεις και παράνομο αποκλεισμό - απλώς και μόνο επειδή η κυβέρνηση της Κούβας αντιτίθεται στο καπιταλιστικό σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους.
«Όταν τάισα τους φτωχούς με ονόμασαν άγιο, αλλά όταν ρώτησα γιατί οι φτωχοί πεινούν, με ονόμασαν κομμουνιστή». (Dom Helder Camara)
Viva la Revolución! Ζήτω η Επανάσταση!
@Sasha Korski
Sierra Maestra

Απ τη σελίδα της 


και 

Κούβα vs Ελλάδα: Πού θέλετε να ζείτε εν μέσω πανδημίας;