ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Του ΘΟΔΩΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ: ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ -ΤΑ ΦΡΑΓΜΕΝΑ !!



Σαββατιάτικα (277) - τα φραγμένα


Ο μαλάκας της ημέρας

*** Έρχομαι τον φράχτη-φράχτη και σε βρίσκω μ' έναν ναύτη. (Γιάννης Ιωαννίδης)

*** Για τον φράχτη, που θέλει να χτίσει ο πτι Κουλίς στο Αιγαίο, ποία η γνώμη σας; 
*** Το κωλοπαίδι βρήκε τρόπο να δέσει την Μεσόγειο με σχοινιά! *** Πείτε μου, δεν είναι φανταστικό ως ιδέα; *** Τρία χιλιόμετρα φράχτης μέσα στο νερό! *** Ξεπέρασε και τον Τραμπούκο, ο μπαγασάκος! *** Εκείνος χτίζει φράχτες στην στεριά, ο δικός μας τους χτίζει στην θάλασσα. 
*** Όχι στην άμμο, για να μη τους πάρει το κύμα αλλά πάνω στο ίδιο το κύμα, για να τους πάρει ο διάολος. *** Πόσο οραματιστής αυτό το παιδί, ε; *** Έτσι, για να καταπιείτε την γλώσσα σας όσοι τον λέτε χαϊμένο.
 *** Καθημερινή: "(Το πλωτό φράγμα) θα ήταν σαν να πιστεύαμε πως μπορεί μια τέντα πάνω από τη χώρα να μας προστατεύσει από την κλιματική αλλαγή." 
*** Τί έγινε, ρε παιδιά; 
*** Εξ οικείων τα βέλη; 
*** Κουλίνο, ούτε οι δικοί σου δεν σε αντέχουν πια; 

*** Να δω τον άνθρωπο σκυφτό, στα δύο διπλωμένο... ο φράχτης να είναι η χώρα του, το χώμα να ειν' ο βιός του. (Δημήτρης Ζερβουδάκης) 

*** Πάντως, αυτό που λέτε ότι θα κινδυνέψουν και οι ψαράδες από τέτοιον φράχτη, είναι βλακώδες. 
*** Τι δουλειά έχουν να ψαρεύουν σ' αυτές τις περιοχές οι ψαράδες; *** Ας πάνε λίγο πιο δω, λίγο πιο κει, λίγο πιο πέρα. *** Δηλαδή, άμα πέσουν σε λάθρο δεν θα κινδυνέψουν; *** 'Εχετε πέσει ποτέ με καΐκι πάνω σε λάθρο; *** Όχι, ε; *** Εμ, γι' αυτό ζήτε ακόμη. *** Εμένα μ' αρέσει η ιδέα κι ας διαφωνείτε. *** Μόνο, μικρέ, την δουλειά να την δώσεις σε ιδιώτη και, συγκεκριμένα, σε εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας. *** Με τον όρο να μας φτιάξει τον φράχτη τζάμπα, θα της δώσουμε δικαίωμα να φτιάξει από κάτω κλωβούς για πάρτη της. *** Τριπλή ωφέλεια θα έχουμε, σκέψου το. *** Πρώτον, επένδυση σε εξαγώγιμο προΐόν. *** Δεύτερον, φράχτης τζάμπα. *** Και, τρίτον, φαντάσου πόσους τόννους φορμόλης έχει να ρίξει η εταιρεία στο νερό. *** Και να περάσει κανένας λάθρο τον φράχτη, θα δηλητηριαστεί επί τόπου. 

*** Σκισμένη φυγή πιασμένη στο φράχτη, πιο κάτω η ζωή που ξυπνά, ξυπνάει για δουλειά. (Αργύρης Μπακιρτζής) 

*** Μηταράκης: "Πρέπει να δείξουμε ως χώρα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι." 
*** Νότη, τό 'χασες ντιπ; *** Βρε μαλάκα, άλλο αμπέλι άλλο θάλασσα. *** Τι διάολο, μπέρδεψες τα κλήματα με τα κύματα; *** Μπάυ δε γουαίυ, μήπως 
Πάμε μπαρότσαρκα το βράδυ;
πρέπει να ρωτήσουμε και τους τούρκους για τον πλωτό φράχτη; 
*** Αν τον στήσουμε, πώς θα περνάνε στα χωρικά μας ύδατα τα βαπόρια των μεμέτηδων; *** Να, όπως αυτό το ερευνητικό  Όρουτς Ρέις, ας πούμε, που χτες έκοβε βόλτες από δω απ' το Καστελλόρριζο. 
*** ΓΕΕθΑ: "Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και εκτιμούμε ότι η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού έχει γίνει λόγω καιρού." 
*** Α, εντάξει, δεν έκανε παραβίαση αλλά το παρέσυρε το ρέμα, μάνα μου δεν είναι ψέμα. *** Σκεφτείτε τώρα, έτσι όπως παρασερνόταν το δόλιο το καράβι, να εύρισκε και σε φράχτη. *** Θα προσάραζε και μετά θα ψάχναμε να βρούμε μουνότριχες να το δέσουμε για να το τράβήξουμε. 

*** Όσο γίνεται απ' το μέλι στην κυψέλη το κερί κι όσο ζούνε μεσ' τους φράχτες τους στενούς τρανοί λαοί. (Γιάννης Χαρούλης) 

*** Θυμάστε τον πτι Κουλίς να λέει προεκλογικά "δεν θα διχάσω τους έλληνες για να ενώσω τους σκοπιανούς"; 
*** Ε, ποια προεκλογική υπόσχεση τηρείται, που διαμαρτύρεστε κιόλας, γαμώ το βαρ μου μέσα; *** Για σκοπιανούς δεν ξέρω αλλά εμάς μας έβαλε να φάμε τα μουστάκια μας μεταξύ μας. *** Τα μπαόκια τρώνε των γάβρων, οι αρειανοί των μπαοκιών, οι γριές των αρειανών, οι γάβροι ολωνώνε, τα χανούμια των βάζελων, οι χανιώτες των ρεθεμνιωτών κι οι δυο μαζί των γιαννιωτών... *** Βράσε ρύζι και φτιάξε ατζέμ πιλάφι. *** Κι όχι τίποτ' άλλο, σε τρεις βδομάδες έχει ο γάβρος να πάει στην Τούμπα. *** Ε, ρε μανούλα μου, τι έχει να γίνει! *** Να δω ποιο αμάξι με πρωτευουσιάνικες πινακίδες θα έχει τον κώλο να περάσει τα Τέμπη προς βορρά! 

*** Φύσηξε βοριάς, σήκωσε στάχτες, τώρα ανάμεσά μας μπήκαν φράχτες. (Λιζέττα Νικολάου) 

*** Ποιός κατάλαβε τι έπαιξε με τον Ζαγκόρ, να μου εξηγήσει κι εμένα; 
*** Αν κατάλαβα καλά, ο Θοδωρής απείλησε να φύγει από την ΝουΔου αν δεν άλλαζε ο νόμος, σωστά; *** Κι ο πτι Κούλης, καθ' όσον δεν σηκώνει εκβιασμούς, τον διέγραψε κι ύστερα άλλαξε τον νόμο, έτσι; *** Τί σκατά δεν καταλαβαίνω, γαμώ την ευφυΐα μου μέσα; *** Αυτό που αλλάζει σήμερα ένας νόμος αλλά έχει αναδρομική ισχύ από οχτώ μήνες πίσω, πώς σας φαίνεται ως ιδέα; *** Δεν σας κάνει λίγο σκιτζήδικη; *** Α, ρε γατάκι Μπένυ... τίποτε δεν πήραν από σένα. *** Έκανες κι εσύ κάτι τέτοια φινετσάτα αλλά τα κόλλαγες σε νόμους ψηφισμένους πριν χρόνια, οπότε ίσχυαν κατ' ευθείαν από τότε. *** Μικρέ, πες τού χοντρού να σου κάνει φροντιστήριο. 
*** Δεν είναι ντροπή να μαθαίνουμε από τους ειδικούς. 

*** Σε είδα να κλαδεύεις μια τριανταφυλλιά και πήδηξα απ' τον φράχτη να πάρω δυο φιλιά. (Νίκος Γούναρης)

*** Αλλά κι αυτός ο Αυγενάκης, ε; 
*** Έχετε ξαναδεί τέτοιον ντόρο από ένα τίποτε με λοφίο; *** Ρε σεις, αυτός δεν διόρισε τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού; *** Τότε, λέω, που γκρινιάζανε κι οι πέτρες ότι οι διορισμοί γίνανε με υπόδειξη πρεζέμπορα; *** Καλά δεν θυμάμαι; *** Ε, τί μας είπε τώρα; *** Ότι αυτοί που ο ίδιος διόρισε, δεν κάνανε καλά την δουλειά τους; *** Πάντως, παιδιά, το θέμα είναι σοβαρό και δεν σηκώνει πλάκα. 

*** Βελό: "Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε από μια κόντρα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων της Κροατίας και της Σερβίας." 
*** Έλα ρε συ Κυριάκο, απίστευτο! 
*** Κι εγώ που νόμιζα ότι την διέλυσαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι κολλητοί τους... *** Πες μου κι ότι τις βόμβες στο Βελιγράδι τις έρριξε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, να φύγω αυθωρεί για καλόγερος! 
Μια δουλειά του είπαν να κάνει...

*** Τα μαύρα χρόνια που σου λείπω, αγκάθια μάτωναν τον κήπο, μα αυτή φιλούσε τις πληγές του κι έβαζε φράχτη στις κραυγές του. (Θωμάς Κοροβίνης) 

*** Κατά την γνώμη σας, ποιός θα ανατρέψει την κυβέρνηση τελικά; 
*** Ο γκαβός, ο πρεζέμπορας ή ο Ιβάν ο Τρομερός; 
*** Ποιος το περίμενε ότι θα πλακώνονταν στην βουλή το χαϊμένο με τον αριστερό για το ποιος είναι το αγαπημένο παιδί τού χοντρού και του πόντιου; 

*** Μικροδράκουλας: "Ο κ, Μαρινάκης σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα αλλά δεν τα βρήκατε κάπου, δεν ξέρω πού." 
*** Ω, τι τού 'πε! 

*** Τζίφρας: "Δηλαδή, εσείς τα βρήκατε και σας κάνει διαρκώς πρωτοσέλιδα τώρα;" 
*** Ω, τι τού 'πε! 

*** Μικροδράκουλας: "Και βέβαια την βγάλατε την Ελλάδα απ' τα μνημόνια, κύριε Τσίπρα, αφού εσείς πρώτα τη βάλατε." 
*** Ω, τι του ξανάπε! 

*** Τζίφρας: "Μην ανησυχείτε, κύριε Μητσοτάκη, κάτι θα βάλω και σε σας όταν έρθει η ώρα αλλά δεν θα το ξαναβγάλω." 
*** Ω, τι θα θέλαμε να του πει και δεν του είπε!
 *** Κράτησε επίπεδο ο μόρτης. 

*** Πάρε Μαριώ την ρόκα σου κι έλα το φράχτη-φράχτη κι ας σε ρωτήσει η μάνα σου τι τό 'κανες τ' αδράχτι. (Ρίτα Αμπατζή) 

*** Αληθεύει ότι παπάς καταδικάστηκε για απάτη κι έφαγε 15 μήνες; 
*** Έταζε -λέει- στα θύματά του ότι θα τους βρει δουλειά και τους τα έπαιρνε για να λαδώσει κάποια γρανάζια και να προχωρήσει το θέμα. *** Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω. *** Αν είναι να μπουζουριάσουμε τους απατεώνες παπάδες, πρέπει να μπαγλαρώσουμε όλους τους παπάδες του κόσμου. *** Σε όποιον θεό κι αν πιστεύουν, όλοι τάζουνε παραδείσους και πουλάνε ντεμέκ προσδοκίες για αναστάσεις νεκρών και αιώνια ζωή. *** Κι όλοι τσιμπολογάνε το κατιτίς τους με τρισάγια, ευχέλαια, εξορκισμούς, αγιασμούς, γάμους, βαφτίσια, κεράκια, λιβανάκια, καρβουνάκια... *** Και, βέβαια, με εράνους υπέρ αποπερατώσεως κάποιου ιερού ναού. *** Αυτό πάλι, που οι ναοί όλο αποπερατούνται κι αποπερατούνται κι αποπερατωμό δεν έχουνε, πώς το εξηγείτε; *** Στην Πάτρα, ας πούμε, εκατόν δώδεκα χρόνια τώρα χτίζουμε τον καινούργιο Αγιαντρέα κι ακόμη δεν λέει να τελειώσει. *** Θαύμα; 

*** Πόρτες, κλειδιά, σύρματα, φράχτες, χιλιάδες κλουβιά, εδώ η μοναξιά τραχιά και σκληρή, σε σέρνει απ' τ' αφτί. (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας) 

*** Βλέπετε κι εσείς "Άγριες μέλισσες" και "Έρωτας μετά"; 
*** Πείτε μου, αληθεύει ότι αυτές οι παπαριές επιχορηγούνται από το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης με 1,62 μύρια καθεμιά; *** Αληθεύει είπατε; 
*** Α, παίρνει και η "Πολυκατοικία" 460 χήνες. *** Και η "Φριτέζα" 370. 
*** Συγγνώμη, όλες αυτές οι αηδίες επιδοτούνται ως επενδύσεις; *** Ρε σεις, πότε έγιναν επενδύσεις τα μαλακοσήριαλ και δεν μου είπατε τίποτε; 
*** Πούστη Γαβρά, εσύ φταις. *** Σε χαρτζηλικώσαμε για την ταινία με τον Γιάνη κι άνοιξες τον δρόμο στα σκουπίδια. 

*** Κι απάνω στην ζοχάδα, νά σου και ο Θανάσης, "ωρέ, πήγε κιόλας τρεισήμισυ, πότε πέρασε η ώρα ούτε που το κατάλαβα". 
*** Μετά φταίω εγώ που τον λέω ηλίθιο; *** Εδώ δεν καταλάβαμε πότε πέρασαν από πάνω μας σαν οδοστρωτήρας 59,5 χρόνια, ο Θάνασης εκπλήττεται από ένα γαμωοχτάωρο.

Ο μαλάκας της ημέρας

*** Ο φράχτης ήτανε ανοιχτός και το παιδί φευγάτο, ο κήπος έμεινε αδειανός κι ένας καινούργιος ποταμός μας φέρνει το μαντάτο. (Παύλος Σιδηρόπουλος) 

*** Τελλικά, ο Αχελλώος με πόσα λάμδα γράφεται; 
*** Μη γελλάτε, βρε κακομοίρηδες. 
*** Υπουργός είναι ο άνθρωπος, όχι φιλλόλλογος. *** Κι έγραφε και με το χέρι. *** Αν έγραφε στο λάπτοπ, θα τον διόρθωνε το Γουόρντ. *** Αφήστε δε που, ως βορειοελλαδίτης, έχει μια έφεση στο λάμδα. *** Αφού και η πρωτεύουσα της βόρειας Ελλάδας είναι η μόνη πόλλη στον κόσμο που γράφεται με δύο σίγμα και προφέρεται με δύο λάμδα. 
*** Βέβαια, το ότι ο Καραμανλλής ο Μπούλλης είναι μαλλάκας, δεν το συζητάμε. *** Έναν και μοναδικό τόνο έβαλε σε ολόκληρη την φράση "να βρουμε τελικη λυση στο αδιεξοδο του Αχελωού" κι αυτόν λάθος τον έκανε.
 *** Καλλά, μιλλάμε ότι το χαϊμένο δεν έχει αφήσει άριστο για άριστο που να μη του δώσει αξίωμα. 

*** Λευκό λουλούδι στη στάση, κιθάρα σε γιορτή, υπάρχει τρύπα στον φράχτη, μπορώ να δραπετεύσω από κει, μα μένω εδώ. (Γιάννης Ξύδης) 

*** Ρε παιδιά, όντως είπε ο Μπογδάνος σε τηλεοπτικό πάνελ ότι έχει μάστερ στην αναλυτική φιλοσοφία από κολλέγιο του Λονδίνου; 
*** Αποκλείεται! *** Σίγουρα δεν ακούσατε καλά. *** Μα, τον έχετε ικανό τον Μπογδάνο να έχει μάστερ οπουδήποτε; 
*** Αλλά πάλι... από κολλέγιο του Λονδίνου... παναπεί λίγο κάτω από τα δικά μας ΙΕΚ... *** Τι να πω; 

*** Σφυράκης: "Στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο για να τα προφυλάξω από τους αλλοδαπούς." 
*** Εγώ, Νεκτάριε, έστειλα την κόρη μου σε δημόσιο σχολείο για να την προφυλάξω από κάτι βλαμμένα που πάνε στα ιδιωτικά επειδή τα γίδια οι πατεράδες τους φοβούνται τους αλλοδαπούς. *** Έκανα καλά; 
*** A propos, Νεκτάριε, εσύ από μετανάστες γονείς στην Γερμανία δεν γεννήθηκες; 
*** Ώπα, ρε Θανάση, κουβέντα κάνω με τον άνθρωπο! *** Αμέσως να τον πεις μαλάκα... αμάν! 

*** Πήδα το φράχτη σου το βράδυ κι έλα στη φτωχογειτονιά, να δεις ζεστό που 'ναι το χάδι μεσ' στου βοριά την παγωνιά. (Δημήτρης Μητροπάνος) 

*** Τι λέτε ότι θυμήθηκα τώρα που μιλάμε για σχολεία; 
*** Θυμήθηκα το δημοτικό τότε, επί χούντας, που ήταν σχεδόν υποχρεωτικό να παίρνουμε το "Προς την νίκην"... *** Αχ, ωραία χρόνια... *** Αχχχ... ομορφιές... *** Τί έλεγα; α, ναι. 
*** Το "Προς την νίκην", λοιπόν, είναι ένα πολύ μορφωτικό θεούσικο περιοδικό που βγαίνει ακόμη και σήμερα. 
*** Ιδιοκτήτης του ένα από τα δυο μεγαλύτερα θρησκευτικά παραμάγαζα της χώρας, ο "Σωτήρ". 
*** Πενήντα χρόνια μετά, η Κερατέως στέλνει εγκύκλιο στα σχολεία, καλώντας δασκάλους και μαθητές να πάνε σε εκδήλωση της "Χριστιανικής Αγωγής", γνωστής στους μυημένους ως ΓΕΧΑ. *** Η ΓΕΧΑ καμώνεται πως είναι "Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων". 
*** Στην ουσία είναι άλλο ένα θρησκευτικό παραμάγαζο, θυγατρική του "Σωτήρα", η οποία εκδίδει το "Προς
Στην ουσία είναι άλλο ένα θρησκευτικό παραμάγαζο, θυγατρική του "Σωτήρα", η οποία εκδίδει το "Προς την νίκην". *** Κύκλους που κάνει η πουτάνα η ζωή, ε;


Στο μεταξύ, κάπου στη Θεσσαλονίκη...


 *** Γιατί τα όνειρα σου να στοιχειώνει, σαν φράχτης που σε κύκλωσε αφόρητα και τύλιξε τον κήπο μιας ψυχής που μαραζώνει; (Βαγγέλης Κορακάκης) 

*** Καλά, πιστεύετε ότι είπε τέτοιο πράγμα ο Φοίβος για τον Κωλόχαρτο; 

*** Δεληβοριάς: "Έβλεπα αυτόν τον υπουργό να μιλάει, μετά άλλαξα κανάλι και μίλαγε ο Λιάγκας... το βράδυ είδα στον ύπνο μου δύο γιγάντια αρχίδια κι έγραψα την Άγρια Ορχιδέα." 
*** Και τι ακριβώς σας χαλάει σε όλο αυτό; 
*** Από πότε είναι κακό να αποτελείς πηγή έμπνευσης για έναν καλλιτέχνη; 
*** Τιμή και δόξα στον Άδωνι, που έγινε η μούσα τού Φοίβου. 
*** Όπως η Τζοκόντα του Λεονάρδου ένα πράμα. *** Αν πιστέψουμε δηλαδή ότι για αυτόν τον υπουργό μιλάμε, που πολύ αμφιβάλλω. *** Ε, όχι και γιγάντιο αρχίδι ο Κωλόχαρτος! *** Μισορριξιά είναι ο δόλιος, ένα κι εξηντακάτι πάνω σε σκαμνί. 
*** Πώς είναι ο Μπογδάνος; *** Αυτό. *** Ένα μικρό, απλό, ταπεινό αμελέτητο το πολύ. 

*** Τριαντάφυλλα στο φράχτη και καράβια στον γιαλό, με δυο λέξεις κι ένα βλέμμα μ' έχεις και παραμιλώ. (Λουδοβίκος των Ανωγείων) 

*** Μήπως κάποιος από σας ήταν χτες στο κοπή τη πίτα τής ΝουΔου, να ρωτήσω κάτι που με βασανίζει; 
*** Και λέω ότι με βασανίζει, επειδή είδα φωτογραφία να κόβει την πίτα ο πτι Κουλίς αυτοπροσώπως. *** Πού τον βρήκανε και τον φέρανε; *** Ουάσιγκτον, Άουσβιτς, Παρίσι, Κρακοβία.. όλα καπάκι και σκι στο ανάμεσα. *** Τα ταξίδια τού Κούληβερ. *** Κούλημερντ, που θα έλεγε η Λιμπερασιόν. *** Μερντ στα μούτρα του. 
*** Δεν αναρωτιέμαι αν έβγαλε κομμάτι του φτωχού ο μερντοκέφαλος γιατί έχει χιούμορ και μπορεί να το έκανε. *** Έβγαλε, όμως, κομμάτι του σπιτιού; *** Και αν ναι, ποιού σπιτιού; 
*** Διότι αν έβγαλε κομμάτι για κάθε σπίτι που δηλώνει στο Ε9 του, η πίτα πρέπει να ήταν σαν το Ειρήνης και Φιλίας σε μέγεθος, οπότε πάει για βιβλίο Γκίνες καρφί. 

*** Γουστάρω ν' αράζω στον ήλιο, στην άμμο και στους φράχτες, γλυκά να ρεμβάζω τα σύννεφα και τους τρυποφράχτες. (Βαγγέλης Γερμανός) 

*** Εσείς πόσες ώρες μπορείτε να ζήσετε δίχως διαδίκτυο; 
*** Διότι εμένα με άφησε ο ΟΤΕς στο σκοτάδι από την Δευτέρα το πρωί ίσαμε χτες το απόγευμα. *** Κι επειδή δεν γίνεται να φτιάξω Σαββατιάτικα με το κινητό, είχα πάρει απόφαση να κάνω κοπάνα σήμερα. 
*** Για κακή μου τύχη, η σύνδεση επανήλθε Παρασκευή απόγευμα, οπότε το κείμενο που διαβάζετε τώρα έχει μέσα του πολύ ξενύχτι. *** Συνεπώς, βάλτε τα μαχαίρια στα θηκάρια και, ειδικά σήμερα, φανείτε επιεικείς. 
*** Σκεφτείτε ότι μέχρι και το χαϊμένο έδειξε επειείκεια και δεν διέγραψε τον γκαβό, που έλειπε αδικαιολόγητα από την ψηφοφορία για τον νόμο περί Μπάοκ. *** Θα μου πείτε ότι ο κώλος του για διαγραφές φτάνει μέχρι Ζαγκόρ. *** Σωστό κι αυτό. 

*** Αφήκες το χωριό σου και το χωράφι σου, τ' αγόρι π' αγαπούσες και που αξημέρωτα πηδούσε από το φράχτη και σού 'κανε έρωτα. (Θωμάς Μπακαλάκος) 

Ευτυχισμένα χρόνια

*** Εν πάση περιπτώσει, ακόμη κι έτσι το ιστολόγιο διατράνωσε τον θαυμασμό του για την εξαιρετική ιδέα του Μικροδράκουλα να βάλει φράχτες στην θάλασσα. 
*** Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι ποιος συγγενής του δρακουλέικου πουλάει φράχτες.

 *** Αν δεν αναγνωρίσατε τον κιθαρωδό τής πρώτης φωτογραφίας, κάντε άλλη μια προσπάθεια, έχοντας κατά νου ότι λίγο πιο πάνω διαβάσατε το όνομά του. 
*** Αν δεν τον είχε ανακαλύψει το 1980 ο Διονύσης Σαββόπουλος, ίσως να μην τον είχαμε γνωρίσει ποτέ.
 *** Ο πρώτος δίσκος του κυκλοφόρησε το 1981 και θυμάμαι ότι τον άκουσα ξαπλωμένος σε κάποιο δωμάτιο της φοιτητικής εστίας των Ιλισίων. 
*** Ήταν το περίφημο "Τα Μπαράκια" και, φυσικά, μιλάμε για τον -εβδομηντάχρονο πια!- Βαγγέλη Γερμανό, τον οποίο βλέπετε και στην τελευταία φωτογραφία τής 18/12/2018, αριστερά, να τζαμάρει μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον αξέχαστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

 *** Καθώς είχα πιστέψει ότι σήμερα θα απουσίαζα, δεν έχω διαλέξει το μουσικό χαλί που θα στρώσω φεύγοντας.
 *** Έτσι, επιλέγω τελείως στην τύχη ένα από τα άλμπουμ τα οποία κυκλοφόρησαν την εποχή που κατοικοέδρευα στην εστία των Ιλισίων. *** Τους γνωρίσαμε από το Roxanne του πρώτου τους άλμπουμ, το Message in a bottle του δεύτερου και το Don't stand so close to me του τρίτου.
 *** Ὀμως, το τέταρτό τους έμελλε να καταξιώσει τους The Police στο μουσικό στερέωμα ως πραγματικά σπουδαία ροκ μπάντα, παρ' ότι τούτο το άλμπουμ δεν έβγαλε μεγάλο χιτ όπως τα προηγούμενα. 

*** Κατά παράδοξο τρόπο, το "Ghost in the Machine" έγινε ταυτόχρονα το -θεωρητικά- καλύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος και ο προάγγελος της διάλυσής του (τα τρία μέλη δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε για την φωτογραφία στο εξώφυλλο!), που οριστικοποιήθηκε το 1984.

*** Σας αφήνω, λοιπόν, να απολαύσετε το μπάσσο του Στινγκ, την κιθάρα του Άντυ Σάμμερς και τα κρουστά του Στιούαρτ Κόπλαντ, ελπίζοντας ότι έτσι θα κάνω το σαββατοκύριακό σας πιο όμορφο. 
*** Να περνάτε καλά και να θυμάστε ότι... 

*** ...έτσι ο καημός μετράει τα κρίματα, πίνει φωτιά και ορμάει στα κύματα, κλαίει άλλη μια και σπάει των φράχτη των ποτέ. (Γιάννης Αγγελάκας) 
*** Γεια και χαρά σας! *** 

---------------------------------------------
ΥΓ: Ετοιμάζομουν να δημοσιεύσω το παραπάνω κείμενο όταν διάβασα ότι η Νικούλα πήρε πίσω την εγκύκλιο για την ΓΕΧΑ. Άργησες, τσούπα μου, τώρα δεν προκάνω να διορθώσω ο,τιδήποτε.


 Αλίευση από  teddygr.blogspot.com Παρουσίαση: Viva.La.Revolucion