ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ !!

Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες στην Καλαμαριά – Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο



ΑΠΟ NIKOS 


Την από­φα­ση να μη διευ­κο­λύ­νει με κα­νέ­ναν τρόπο την φιέ­στα που ορ­γα­νώ­νει η φα­σι­στι­κή ορ­γά­νω­ση «Ιερός Λόχος 2012» την Κυ­ρια­κή 7 Απρί­λη, πήρε το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο Κα­λα­μα­ριάς έπει­τα από πρό­τα­ση της «Λαϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης». Ση­μειώ­νε­ται ότι τα φα­σι­στοει­δή του «Ιερού Λόχου» ετοι­μά­ζουν σύ­να­ξη μι­σαλ­λο­δο­ξί­ας, ρα­τσι­σμού και εθνι­κι­σμού, υπό την ονο­μα­σία «Makedonian Pride 2019» στον χώρο του πρώην στρα­το­πέ­δου Κόδρα.

Στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο το­πο­θε­τή­θη­κε επί του θέ­μα­τος ο δημ. σύμ­βου­λος και υπο­ψή­φιος δή­μαρ­χος Κα­λα­μα­ριάς με τη «Λαϊκή Συ­σπεί­ρω­ση» Βι­κέ­ντιος Αντω­νά­κης.
Ανα­λυ­τι­κά η από­φα­ση του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Κα­λα­μα­ριάς έχει ως εξής:

«Τα μέλη του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Δήμου Κα­λα­μα­ριάς κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά δη­λώ­νουν την αντί­θε­σή τους στην επι­κεί­με­νη φιέ­στα που ετοι­μά­ζει το εθνι­κι­στι­κό φα­σι­στι­κό μόρ­φω­μα του “Ιερού Λόχου 2012”, την Κυ­ρια­κή 7/4 στην πε­ριο­χή μας.

Το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο Κα­λα­μα­ριάς απο­φα­σί­ζει να μη διευ­κο­λύ­νει με κα­νέ­ναν τρόπο τη δράση οποιου­δή­πο­τε εθνι­κι­στι­κού – φα­σι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος στην πόλη μας, για να μην προ­πα­γαν­δί­ζο­νται οι φα­σι­στι­κές τους αντι­λή­ψεις και να στά­ζει το ρα­τσι­στι­κό τους δη­λη­τή­ριο.

Οι πο­λί­τες της μαρ­τυ­ρι­κής και ηρω­ι­κής Κα­λα­μα­ριάς των δη­μο­κρα­τι­κών και κοι­νω­νι­κών αγώ­νων, της προ­σφυ­γιάς και της ερ­γα­τιάς, του πο­λι­τι­σμού και της μνή­μης οφεί­λουν να εκ­πλη­ρώ­νουν κάθε μέρα το Χρέος τους απέ­να­ντι στην Ιστο­ρία.

Στην Κα­λα­μα­ριά του Μπλό­κου, των αγω­νι­στι­κών πα­ρα­δό­σε­ων και των λαϊ­κών αγώ­νων δεν χω­ρά­νε οι νε­ο­να­ζί, ιδε­ο­λο­γι­κοί από­γο­νοι των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών.

Θε­ω­ρού­με κα­θή­κον και υπο­χρέ­ω­σή μας και, ει­δι­κό­τε­ρα, απέ­να­ντι στην ιστο­ρία του λαού και του τόπου μας, απέ­να­ντι στη νέα γενιά, να υψώ­νε­ται τεί­χος στην ανα­βί­ω­ση του φα­σι­σμού και του να­ζι­σμού.

Η Κα­λα­μα­ριά πρέ­πει να επι­δεί­ξει μη­δε­νι­κή ανοχή στο φα­σι­σμό, στο ρα­τσι­σμό και τον εθνι­κι­σμό.

Είναι πρέ­πον ο δήμος μας να είναι ένας δήμος που θα μπαί­νει μπρο­στά σε ζη­τή­μα­τα ιστο­ρι­κής μνή­μης, μπρο­στά σε ζη­τή­μα­τα υπε­ρά­σπι­σης της ιστο­ρί­ας αυτής της πόλης, των αν­θρώ­πων αυτής της πόλης, των αγώ­νων που έδω­σαν αυτοί οι άν­θρω­ποι για την απε­λευ­θέ­ρω­ση από το φα­σι­σμό.

Οι νε­ο­να­ζί φα­σί­στες, εθνι­κι­στές με όποιο μαν­δύα και αν “ντυ­θούν” είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι στην Κα­λα­μα­ριά.

Δεν υπάρ­χει χώρος στην Κα­λα­μα­ριά για αυ­τούς που δι­χά­ζουν.

Για πο­λι­τι­κούς, κοι­νω­νι­κούς και νο­μι­κούς λό­γους δεν πρέ­πει να επι­τρέ­ψου­με τη με­τα­τρο­πή του στρα­το­πέ­δου “Κόδρα” σε χώρο μι­σαλ­λο­δο­ξί­ας, ρα­τσι­σμού, ξε­νο­φο­βί­ας και εθνι­κι­σμού».