ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Oι ''ακτιβισμοί'' της παράταξης Πελετίδη k το Αποτέλεσμα τους:



Νότιο Πάρκο, Πλαζ και Στάδιο
σηματοδοτούν τη νέα Πάτρα
( Τρία σημεία αναφοράς για την πόλη που κατακτήθηκαν μετά από σύγκρουση με το κατεστημένο)

Καθολική διαπίστωση τις τελευταίες ημέρες, ήταν η αναγκαιότητα τριών χώρων για την ανάπτυξη της πόλης, που έδωσαν ανάσες στους πατρινούς και διέξοδο στη στερημένη καθημερινότητά τους.

Αν ανατρέξουμε, όμως, στο κοντινό παρελθόν, θα θυμηθούμε πόση αντίδραση εκδηλώθηκε από τα συμφέροντα και το κατεστημένο ώστε να μην δημιουργηθούν αυτές οι δομές. 
Έγιναν όμως και δόθηκαν μάχες με τους ισχυρούς μέχρι να το πάρουν απόφαση ότι εδώ υπάρχει μια δημοτική Αρχή που δεν κάνει πίσω στην υπεράσπιση συμφερόντων του πατραϊκού λαού.

Βέβαια, έχει ο καιρός γυρίσματα
Γι αυτό και πολλοί παράγοντες όλων των βαθμίδων της πολιτικής και οικονομικής ζωής, που παραβρέθηκαν – ίσως και για πρώτη φορά – είτε στο Νότιο Πάρκο 
είτε στην Πλαζ, με αφορμή μεγάλων διοργανώσεων εκεί, δήλωναν εντυπωσιασμένοι από το μαγευτικό περιβάλλον που γίνονταν οι εκδηλώσεις, αν και απέφυγαν να κάνουν μνεία στον δημιουργό.
 Ίσως και να ένιωθαν άβολα, αφού όταν δίνονταν οι διεκδικητικοί αγώνες, αυτοί ήταν απόντες, αδιάφοροι και με τη στάση τους έδειξαν με ποια πλευρά ήταν.

Αξίζει να δούμε τη σημασία αυτών των δομών μία προς μία και πόσο συνέβαλαν στην εξέλιξη της πόλης.

Για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα αρκεστώ στα λόγια του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κ.Παναγόπουλου, ο οποίος , απευθυνόμενος στον Δήμαρχο είπε ΄΄συγχαρητήρια για το Στάδιο το οποίο διατηρείτε σε άριστη κατάσταση, το μοναδικό θα έλεγα διότι όλα τα άλλα είναι διαλυμένα΄΄.
Τι ήταν μέχρι πριν τρία χρόνια το Παμπελοποννησιακό ;
Ένα στάδιο κατεστραμμένο και λεηλατημένο. Με δαπάνες του δήμου και πολλή δουλειά των ανθρώπων του, επανήλθε στη ζωή κι έγινε το στολίδι του αθλητισμού, παραδόθηκε για δωρεάν χρήση στους πατρινούς και χιλιάδες νεολαίοι απέκτησαν το δικαίωμα στην άθληση. Αυτή η προσπάθεια δεν αναγνωρίστηκε από τους συνήθεις επικριτές, τους ενόχλησε το ΄΄δωρεάν΄΄ επειδή προτιμούσαν την εμπλοκή ιδιωτών για μπίζνες !

Πάμε στην Πλαζ όπου εκεί έγιναν τις τελευταίες ημέρες πολυπληθείς εκδηλώσεις, όπως το Φόρουμ Υγείας και το Φεστιβάλ Χορού για την τρίτη ηλικία.
Ποιος δε θυμάται τι ήταν η πλαζ μέχρι να αποφασίσει ο δήμος να αξιοποιήσει το χώρο για παιδικές κατασκηνώσεις, αλλά και να λειτουργήσει εκεί όλο το χρόνο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων ;
Οι επισκέπτες των εκδηλώσεων είχαν να λένε για έναν παράδεισο, που όμοιός του δίπλα από το κέντρο μιας μεγαλούπολης, δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα !
Εκεί σε λίγες μέρες θα κάνουν για τρίτη χρονιά ανέμελες διακοπές 1000 πατρινόπουλα. 
Φέτος είχαμε και ρεκόρ αιτήσεων γεγονός που ανάγκασε τον δήμο να προκηρύξει εκτάκτως την πρόσληψη 8 ατόμων, ώστε να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά. 
Με αφορμή αυτή τη διαδικασία, 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αυτές που είναι ΄΄μνημόνια και ξερό ψωμί΄΄, σήκωσαν σκόνη ότι δήθεν κάτι περίεργο συμβαίνει. 
Ουσιαστικά δεν ήθελαν να γίνουν αυτές οι προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις, για να μην δοθεί η δυνατότητα να πάνε περισσότερα παιδιά στην κατασκήνωση !

Νότιο Πάρκο : Εκεί το προηγούμενο τριήμερο είχαμε την Έκθεση αχαϊκών προϊόντων, με πλήθος επισκεπτών.
 Εκτός από τον κόσμο
 – που έτσι κι αλλιώς κάνει συχνή την παρουσία του στο πάρκο –
 μαζεύτηκε εκεί και όλη η γκλαμουριά της πόλης. Γέμισε από παράγοντες (πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, επιχειρηματικούς) 
που φωτογραφίζονταν περιχαρείς και καλούσαν κόσμο ΄΄ να απολαύσει το καταπληκτικό πάρκο δίπλα στο κύμα της θάλασσας και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα΄΄! 
Είναι οι ίδιοι που όταν άκουγαν για πάρκο στην Ακτή Δυμαίων, 
ξίνιζαν τα μούτρα τους και δυσφορούσαν με τους ακτιβισμούς του Πελετίδη !
Στο ίδιο μήκος κύματος και ορισμένες γραφίδες της μαύρης αντίδρασης, που έλεγαν 
΄΄είναι δυνατόν να χαραμίσουμε αυτό το φιλέτο για πάρκο ώστε να κάνουν βόλτες οι συνταξιούχοι΄΄ ;

Τώρα, όλοι αυτοί ΄΄ανακάλυψαν΄΄ ξαφνικά το μαγευτικό πάρκο με τα ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα !

Δεκτή και η μετάνοια, πατριώτες μου μην ξεφεύγει όμως της προσοχής σας, 
ότι γι αυτό το πάρκο κάποιος έχει φορτωθεί με μηνύσεις και είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος…