ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Προς «μαθητευόμενους»: Η ελπίδα που θα έφερνε ο Σωτήρας Αριστερός Ηγέτης




Εκμετάλλευση με νόμο γιατί πρέπει να κάνουν πρακτική και πρέπει να μάθουν! Δεν έχει σημασία που βγάζουν κανονική παραγωγή, δεν έχει σημασία που αποφέρουν κέρδη και πολλές φορές μεγάλα στο αφεντικό! Το αφεντικό τους δίνει την δυνατότητα να μάθουν κάνοντας πρακτική και αυτό για τους μαθητευόμενους αρκεί.

Το αστικό κράτος έχει ανεβάσει επίπεδο τον τρόπο εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης! Οι μαθητευόμενοι εργάτες δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα αναπαραγωγής της εργατικής τους δύναμης!

Μιλούσα τις προάλλες με έναν εικοσάχρονο που κάνει την πρακτική του για να πάρει πτυχίο μηχανικού αυτοκινήτων από ΙΕΚ. Κάνει την πρακτική του σε μεγάλο συνεργείο αυτοκινήτων και κάνει καθημερινά τζίρο στο αφεντικό του μέχρι και 1.000 ευρώ! Τόσο περίπου εισπράττει το συνεργείο από τα service τα οποία κάνει το «παιδί» που κάνει «πρακτική»! Το αφεντικό δεν δίνει στον μαθητευόμενο δεκάρα τσακιστή! Δεν του δίνει ούτε τα εισιτήρια που καθημερινά χρειάζεται για να πάει στο συνεργείο! Ο «μαθητευόμενος» δουλεύει από τις οκτώ το πρωί έως τις τέσσερις και μισή το μεσημέρι, δουλεύει δηλαδή μισή ώρα παραπάνω από το οκτάωρο γιατί στις δώδεκα η ώρα το μεσημέρι κάνουν διάλειμμα μισής ώρας και πρέπει να το αναπληρώσουν. Ο «μαθητευόμενος» αυτός αφού σχολάσει από την απλήρωτη δουλειά πηγαίνει να δουλέψει σαν σερβιτόρος από τις έξι το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα για να μπορεί να πληρώνει τα έξοδα της «μαθητείας» του! 
Ο «μαθητευόμενος» αυτός χρειάζεται ορισμένες φορές, μετρημένες στα δάχτυλα, να φύγει από την «πρακτική» στις τέσσερις η ώρα κι όχι στις τέσσερις και μισή προκειμένου να ξεκινήσει νωρίτερα το γκαρσονιλίκι, γι’ αυτό ο προϊστάμενος του συνεργείου του έκανε παρατήρηση διότι του είπε ότι με την ενέργειά του αυτή να φεύγει νωρίτερα επιβαρύνει τους συναδέλφους του!

Ο νόμος ορίζει ότι το αφεντικό δίνει στους «πρακτικάριους» ότι θέλει κι αν θέλει! Εάν δεν θέλει δεν τους δίνει ούτε τα εισιτήριά τους για να πάνε στην φάμπρικά του! 
Αυτά συμβαίνουν το 2017 στο πρώτο Αριστερό Ελληνικό κράτος, όπου απλήρωτο είναι το σύνολο της εργασίας των «πρακτικάριων» και η σύγχρονη δουλεία γίνεται κυριολεξία στο πρόσωπο των «μαθητευόμενων»! 
Η ελπίδα που θα έφερνε ο Σωτήρας Αριστερός Ηγέτης και που ήρθε με βιολιά, κλαρίνα και νταούλια ήταν ο ίδιος ο καπιταλισμός μόνο που είχε ντυθεί με πολύχρωμες πουκαμίσες και κόκκινα βρακιά για να κρύψει την βρώμα του! 
Τώρα το επόμενο βήμα της αριστερής ελπίδας όσον αφορά τους «μαθητευόμενους» είναι να τους υποχρεώσει να πληρώνουν αυτοί το αφεντικό γιατί τους κάνει την τιμή να τους «διδάξει»!
aπ την Αγκίδα