ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο βιβλίο της Ερη Ριτσου: "Η υπόσχεση του παιδιού" !!!

 


 Ερη Ριτσου:

Το βιβλιαράκι μου "Η υπόσχεση του παιδιού" κατά πως το βλέπω θα βγει την άνοιξη.
 Μου έστειλαν όμως μια πρώτη εικόνα που έφτιαξε η Έρση Σπαθοπούλου, που είχε θεσπέσια εικονογραφήσει και την "Μεγάλη καφετιά αρκούδα που βρήκε την ευτυχία" και χάρηκα τόσο πολύ γιατί μ' αρέσει απίστευτα η δουλειά της, που είπα να μοιραστώ τη χαρά μου και να σας βάλω κι ένα μικρό κομμάτι από το καινούργιο οικολογικό μου παραμύθι που θα δημοσιευτεί πια αυτόνομα (μια που ήδη έχει συμπεριληφθεί στον τόμο παραμυθιών που εξέδωσε η Ηδύλη στη Σάμο).
"Μια φορά κι έναν καιρό, σε λιβάδι δροσερό, ζούσε μία πεταλούδα που ΄χε φίλη μιαν αρκούδα. Από το πρωί πετούσε, τα λουλούδια όλα τρυγούσε απ’ το νόστιμό τους μέλι που το ζήλευαν οι αγγέλοι. Ζούσε στον Παράδεισό της, που η ζωή την είχε στείλει και καμάρωνε πως είχε μιαν αρκούδα καλή φίλη. Παίζανε μαζί ωραία και χαιρόντουσαν πολύ, που κι οι δυο κάναν παρέα. Έρχοταν κι ένα πουλί και τους άρεσε, ω πόσο, να τ’ ακούνε να λαλεί.
Μια φορά της είχε φέρει και τα δυο της αρκουδάκια, που κυλιόνταν στο γρασίδι σαν χαρούμενα παιδάκια. Βγάζανε μικρές φωνούλες για να δείξουν τη χαρά τους και χαζεύαν τα πουλάκια που κουνούσαν τα φτερά τους.
Χάρηκε η πεταλούδα και τ΄αγάπησε κι αυτά και πολύ επιθυμούσε να τα δει έστω κλεφτά. «Φέρτα μόνο μια στιγμούλα» όλο την παρακαλούσε κι η αρκούδα αποκρινόταν, ήθελε μα δεν μπορούσε. «Βλέπεις έξω από το δάσος ειν’ οι κίνδυνοι μεγάλοι. Οι άνθρωποι είναι καλοί, μα υπάρχουν και οι άλλοι. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν, οι δικές μας οι ζωές πως καθόλου δεν αξίζουν.» έλεγε στην πεταλούδα, λυπημένη, η αρκούδα...."
.