ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΑΣ "ΛΑΘΡΟ" !! ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ

Νυν και αεί ..!
Πάντα μες τη λαίλαπα, το ολοκαύτωμα, τη σαπίλα και το φασισμό με τα μυριάδες πρόσωπά του που μάς έχει περικυκλώσει, αναζητώ μια χαραμάδα φωτός να κρατήσω όρθια κι ακέραιη την ψυχή μου .
Να μη νιώσω μίσος για την ανθρωπότητα και καταντήσω μισάνθρωπος .

     Περνούσε με την πραμάτεια του στο καρότσι κι άκουσε φωνές... .
     Παράτησε το πλανόδιο μαγαζάκι του στον δρόμο κι έτρεξε να δει τι συμβαίνει .
Ένα διαμέρισμα στον 3ο όροφο είχε παραδοθεί στις φλόγες κι από μέσα ο άνθρωπος, ανήμπορος ν αντιδράσει σπάραζε για βοήθεια .
Σκαρφάλωσε απ τα μπαλκόνια, ένας γείτονας έφερε μια σκάλα, μπήκε στη φωτιά, πήρε τον κατάκοιτο 39χρονο στους ώμους, τον κατέβασε ασφαλή στον δρόμο κι εν συνεχεία έφυγε φοβούμενος μην τον καταδιώξουν οι ισπανικές αρχές που εργάζεται παράνομα να επιβιώσει η οικογένειά του απ τη Σενεγάλη και το 7 μηνών μωρό του .
Ένας παράνομος, ένα χαμίνι του δρόμου, ένας λάθρο όπως λένε διάφορα φασιστοστόματα υπανθρώπων, δε δίστασε λεπτό κι έπραξε το χρέος του ως άνθρωπος, διακινδυνεύοντας από την παραμονή του στη χώρα έως και την ίδια τη ζωή του, όταν οι νόμιμοι γείτονες και γνωστοί απλώς παρακολουθούσαν τη φωτιά κι άκουγαν αδρανείς την απελπισία ενός αβοήθητου συνανθρώπου τους υπό την απειλή της απανθράκωσής του .
Οι νόμιμοι ανήθικοι .
Ο παράνομος ηθικός .
Κι η ανθρωπιά έξω από χρώμα δέρματος, έθνη, θρησκείες, χαρτιά και κάρτες παραμονής .
Άγραφος νόμος, προαιώνιος και πρωτόλειος .
Ακατάλυτος, αμαγάριστος και απρόσβλητος, όσο υπάρχουν Άνθρωποι .
Νυν και αεί .
Σχόλια
Kornilia Kourassi Aristea Seremeti εποιησεν !