ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

-ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ Και ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ-

,,Φο­βού­νται!Φο­βού­νται ακόμη και αυτή την εποχή που κα­τά­φε­ραν να εξα­φα­νί­σουν κάθε συν­δι­κα­λι­στι­κό και λαϊκό κί­νη­μα στην πρω­τεύ­ου­σα του κα­πι­τα­λι­σμού.Φο­βού­νται μήπως η από­γνω­ση του κό­σμου τον στρέ­ψει προς τις σο­σια­λι­στι­κές ιδέες και φέρει την έκρη­ξη.Φο­βού­νται την Ιστο­ρία πέρα από τα πα­ρα­μυ­θά­κια για μικρά παι­διά, για τον κακό Λύκο, που δι­η­γού­νται στην έκ­θε­ση για τον Υπαρ­κτό σο­σια­λι­σμό.,,




«Με αφορ­μή την 200ή επέ­τειο από τη γέν­νη­ση του Καρλ Μαρξ, ο σο­σια­λι­σμός έχει επι­στρέ­ψει στον αμε­ρι­κά­νι­κο πο­λι­τι­κό λόγο. Πο­λι­τι­κές προ­τά­σεις από τους αυ­το­α­πο­κα­λού­με­νους σο­σια­λι­στές κερ­δί­ζουν υπο­στή­ρι­ξη στο Κο­γκρέ­σο και με­τα­ξύ πολ­λών πε­ρισ­σο­τέ­ρων στο εκλο­γι­κό σώμα(!)»

Έτσι ξε­κι­νά την 72σέ­λι­δη έκ­θε­ση του, μετά και από βι­βλιο­γρα­φι­κή έρευ­να και υπο­λο­γι­σμούς, λέει, το Συμ­βού­λιο των οι­κο­νο­μι­κών συμ­βού­λων (CEA) του Προ­έ­δρου Τραμπ, στις 23 Οκτω­βρί­ου 2018.

Πα­ρα­θέ­του­με με­ρι­κά μαρ­γα­ρι­τά­ρια της πε­ρί­λη­ψης της «έρευ­νας» που σκοπό έχει να απο­δεί­ξει τις κα­τα­στρο­φι­κές συ­νέ­πειες, στην πε­ρί­πτω­ση που επι­κρα­τή­σει ο σο­σια­λι­σμός, στην οι­κο­νο­μία των ΗΠΑ και των Αμε­ρι­κά­νων πο­λι­τών.

«Οι πιο ιδιαί­τε­ρα Σο­σια­λι­στι­κές πε­ρι­πτώ­σεις, είναι συ­νή­θως αγρο­τι­κές οι­κο­νο­μί­ες, όπως η μα­οϊ­κή Κίνα, η Κούβα και η Σο­βιε­τι­κή Ένωση (ΕΣΣΔ). Οι μη δη­μο­κρα­τι­κές κυ­βερ­νή­σεις τους ανέ­λα­βαν τον έλεγ­χο στην γε­ωρ­γία, με την υπό­σχε­ση να να κά­νουν την τροφή πιο άφθο­νη. Το απο­τέ­λε­σμα ήταν ου­σια­στι­κά λι­γό­τε­ρη πα­ρα­γω­γή τρο­φής και δε­κά­δες εκα­τομ­μύ­ρια θα­νά­τους από λιμό».



Και η Βε­νε­ζου­έ­λα άκρως σο­σια­λι­στι­κή!

“Ο κε­ντρι­κός έλεγ­χος των πόρων υπάρ­χουν επί­σης στις βιο­μη­χα­νι­κές χώρες, όπως συμ­βαί­νει σή­με­ρα στη Βε­νε­ζου­έ­λα. Δι­δάγ­μα­τα από την κακή εκτέ­λε­ση αγρο­τι­κών οι­κο­νο­μιών, από τα σο­σια­λι­στι­κά κα­θε­στώ­τα με­τα­φέ­ρο­νται και στην βιο­μη­χα­νία όταν τις ανα­λαμ­βά­νει το κρά­τος: πα­ρά­γουν λι­γό­τε­ρο παρά πε­ρισ­σό­τε­ρο.

Η πρό­τα­ση να αντι­κα­τα­στα­θούν οι πο­λι­τι­κές των ΗΠΑ με άκρως σο­σια­λι­στές πο­λι­τι­κές, όπως της Βε­νε­ζου­έ­λας, θα μεί­ω­νε το πραγ­μα­τι­κό ΑΕΠ κατά του­λά­χι­στον 40% σε μα­κρο­πρό­θε­σμη βάση, ή πε­ρί­που $24.000 ανά έτος για τον μέσο άν­θρω­πο”.

Και η Σκαν­δι­να­βία ήταν σο­σια­λι­στι­κή αλλά..!!

Και για να μην προ­τεί­νει κα­νείς πιο “ήπια” μο­ντέ­λα συ­νε­χί­ζει…

“Από πολ­λές από­ψεις, οι πο­λι­τι­κές των σκαν­δι­να­βι­κών χωρών σή­με­ρα δια­φέ­ρουν ση­μα­ντι­κά από ό, τι οι οι­κο­νο­μο­λό­γοι έχουν κατά νου όταν σκέ­φτο­νται τον σο­σια­λι­σμό όπως ήταν την δε­κα­ε­τία του 70. Για πα­ρά­δειγ­μα, δεν πα­ρέ­χουν «δω­ρε­άν» υγειο­νο­μι­κή πε­ρί­θαλ­ψη. Οι αμε­ρι­κα­νι­κές οι­κο­γέ­νειες κερ­δί­ζουν κατά μέσο $2.000 έως $5.000 πε­ρισ­σό­τε­ρο ανά έτος από το ση­με­ρι­νό φο­ρο­λο­γι­κό μο­ντέ­λο των βό­ρειων χωρών.

Εκτι­μού­με ότι αν οι Ηνω­μέ­νες Πο­λι­τεί­ες είχαν το Σκαν­δι­να­βι­κό μο­ντέλ­λο της δε­κα­ε­τί­ας του 70 το πραγ­μα­τι­κό ΑΕΠ θα μειω­νό­ταν κατά του­λά­χι­στον 19% σε μα­κρο­πρό­θε­σμη βάση, ή πε­ρί­που $11.000 ετη­σί­ως για το μέσο άτομο”.

Λέει κιάλ­λα η έκ­θε­ση, όπως πόσο κα­λύ­τε­ρο είναι το ιδιω­τι­κό σύ­στη­μα Υγεί­ας του Τραμπ, από το δω­ρε­άν κρα­τι­κό, πόσο κα­λύ­τε­ρα και και­νο­τό­μα σκέ­φτε­ται ο άν­θρω­πος στον κα­πι­τα­λι­σμό κ.ά πολλά για να αντι­με­τω­πί­σει τον κίν­δυ­νο εξά­πλω­σης των όποιων σο­σια­λι­στι­κών ιδεών και κα­τα­λή­γει:

“Αυτές οι χώρες απο­τε­λούν πα­ρα­δείγ­μα­τα σε ένα γε­νι­κό­τε­ρο μο­τί­βο αρ­νη­τι­κών απο­τε­λε­σμά­των του σο­σια­λι­σμού. Εδώ η βι­βλιο­γρα­φία βρί­σκει μια ισχυ­ρή συ­σχέ­τι­ση με­τα­ξύ της με­γα­λύ­τε­ρης οι­κο­νο­μι­κής ελευ­θε­ρί­ας και τις κα­λύ­τε­ρες οι­κο­νο­μι­κές επι­δό­σεις”.



Αυτή είναι η κα­τά­λη­ξη των ερευ­νη­τών του Τραμπ που σπα­τά­λη­σαν 72 σε­λί­δες χαρτί και διά­βα­σαν ευρύ φάσμα βι­βλιο­γρα­φί­ας για να κα­τα­λή­ξουν πως ο κα­πι­τα­λι­σμός στην Αμε­ρι­κά­νι­κη μορφή του είναι το κα­λύ­τε­ρο σύ­στη­μα και όλα τα άλλα σκορ­πί­ζουν πείνα, ακρί­βεια, μεί­ω­ση ει­σο­δη­μά­των, επί πλέον φό­ρους και ανε­λευ­θε­ρία. Ανα­κα­τεύ­ουν σο­σια­λι­σμό και σο­σιαλ­δη­μο­κρα­τία, αντι­με­τω­πί­ζουν εχθρι­κά ότι αμ­φι­σβη­τεί την κυ­ριαρ­χία του κα­πι­τα­λι­σμού.

Το γε­γο­νός ότι οι ει­δι­κοί του Λευ­κού Οίκου βλέ­πουν τον κίν­δυ­νο της διά­δο­σης των ιδεών του Μάρξ σε επο­χές που τα κα­ρα­βά­νια των προ­σφύ­γων τους χτυ­πούν την πόρτα.



Την εποχή που ένας στους τέσ­σε­ρις αμε­ρι­κά­νους δεν είναι σί­γου­ρος για το κα­θη­με­ρι­νό φαί του και δεν έχει να πάει στον για­τρό, όπου οι άστε­γοι και οι άνερ­γοι πλη­θαί­νουν, η εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα αυ­ξά­νε­ται, οι κοι­νω­νι­κές πα­ρο­χές συρ­ρι­κνώ­νο­νται και η Αμε­ρι­κά­νι­κη Νε­ο­λαία σέρ­νε­ται σε Ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους ανά την υφή­λιο δεί­χνει ένα και μο­να­δι­κό.

Φο­βού­νται!

Φο­βού­νται ακόμη και αυτή την εποχή που κα­τά­φε­ραν να εξα­φα­νί­σουν κάθε συν­δι­κα­λι­στι­κό και λαϊκό κί­νη­μα στην πρω­τεύ­ου­σα του κα­πι­τα­λι­σμού.

Φο­βού­νται μήπως η από­γνω­ση του κό­σμου τον στρέ­ψει προς τις σο­σια­λι­στι­κές ιδέες και φέρει την έκρη­ξη.

Φο­βού­νται την Ιστο­ρία πέρα από τα πα­ρα­μυ­θά­κια για μικρά παι­διά, για τον κακό Λύκο, που δι­η­γού­νται στην έκ­θε­ση για τον Υπαρ­κτό σο­σια­λι­σμό.

Φο­βού­νται μήπως οι επι­τυ­χί­ες του Υπαρ­κτού Σο­σια­λι­σμού γί­νουν πόλος έλξης για έναν λαό απε­γνω­σμέ­νο και χά­σουν τα πάντα.

Έτσι για μια ακόμη φορά ο πρω­τό­γο­νος αντι­κο­μου­νι­σμός και η πλύση εγκε­φά­λου με την πνευ­μα­τι­κή «τρο­μο­κρα­τία» κάνει την εμ­φά­νι­σή του στην έκ­θε­ση των ει­δι­κών του Λευ­κού Οίκου κατά πα­ραγ­γε­λία των αφε­ντι­κών του, του με­γά­λου ιμπε­ρια­λι­στι­κού κε­φα­λαί­ου.





CEA Report: The Opportunity Costs of Socialism

ECONOMY & JOBS

Issued on: October 23, 2018

Council of Economic Advisers