ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

3.000.000 με προβλήματα όρασης, Είδαν το Φως τους, Δωρεάν, απ΄τους Γιατρούς της Κούβας !!

,,Η Επι­χεί­ρη­ση ξε­κί­νη­σε το 2004 μετά από συμ­φω­νία του Τσά­βες και του Φι­ντέλ Κά­στρο. Οι Κου­βα­νοί το επέ­κτει­ναν σε όλη την Λ. Αμε­ρι­κή.,,

Κούβα: Επιχείρηση Θαύμα (Misión Milagro)

-Πάνω από 3 εκα­τομ­μύ­ρια άν­θρω­ποι με προ­βλή­μα­τα όρα­σης βρή­καν πε­ρί­θαλ­ψη και είδαν το “φως” τους στα πλαί­σια της θαυ­μα­τουρ­γής επι­χεί­ρη­σης των Κου­βα­νών για­τρών.

Η Επι­χεί­ρη­ση ξε­κί­νη­σε το 2004 μετά από συμ­φω­νία του Τσά­βες και του Φι­ντέλ Κά­στρο. Οι Κου­βα­νοί το επέ­κτει­ναν σε όλη την Λ. Αμε­ρι­κή.


Ο Πα­γκό­σμιος Ορ­γα­νι­σμός Υγεί­ας εξαί­ρει την προ­σπά­θεια της Κού­βας πα­ρα­θέ­το­ντας ότι σή­με­ρα στον κόσμο υπάρ­χουν 135 εκα­τομ­μύ­ρια άν­θρω­ποι με σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα όρα­σης. 

40 εκα­τομ­μύ­ρια έχουν χάσει το φως τους μη έχο­ντας την οι­κο­νο­μι­κή δυ­να­τό­τη­τα θε­ρα­πεί­ας και πρό­λη­ψης.
Η τρο­με­ρή σε έκτα­ση και αν­θρω­πι­σμό αυτή προ­σπά­θεια δεν προ­βάλ­λε­ται από τον διε­θνή αστι­κό τύπο.
Η τε­ρά­στια συμ­βο­λή της Κού­βας και του σο­σια­λι­σμού στα θέ­μα­τα υγεί­ας και ανα­κού­φι­σης προ­βλη­μά­των των φτω­χών λαϊ­κών στρω­μά­των ανά τον κόσμο απο­κρύ­πτε­ται με επι­μέ­λεια.
Η επι­χεί­ρη­ση έχει φτά­σει σε χώρες όπως πα­ρα­δείγ­μα­τος χάριν η Ον­δού­ρα που μια εγ­χεί­ρη­ση “κα­ταρ­ρά­κτη” στα μάτια κο­στί­ζει του­λά­χι­στον 3000 δο­λά­ρια.
Σε μιά χώρα που ο μη­νιαί­ος μι­σθός είναι στην κα­λύ­τε­ρη πε­ρί­πτω­ση 600 δο­λά­ρια.
Και όμως 100.000 φτω­χοί αγρό­τες εγ­χει­ρί­στη­καν στην Ον­δού­ρα από τους Κου­βα­νούς τε­λεί­ως δω­ρε­άν. 


650.000 άν­θρω­ποι κιν­δυ­νεύ­ουν από τύ­φλω­ση στην Λ. Αμε­ρι­κή αν δεν υπο­βλη­θούν σε εγ­χεί­ρη­ση κα­ταρ­ρά­κτη.

Οι πε­ρισ­σό­τε­ροι δεν έχουν την οι­κο­νο­μι­κή ευ­χέ­ρεια.

Η ανω­τε­ρό­τη­τα των Κου­βα­νών και τα υψηλά αν­θρω­πι­στι­κά αι­σθή­μα­τα που τους εμπνέ­ουν έφτα­σε στο ση­μείο πριν με­ρι­κά χρό­νια να εγ­χει­ρί­σουν και να σώ­σουν από τύ­φλω­ση τον βο­λι­βια­νό στρα­τιω­τι­κό που πήρε την εντο­λή και εκτέ­λε­σε τον Τσε Γκε­βά­ρα.



Του Πάνου Αλε­πλιώ­τη