ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

οι Αμετανόητοι της Πάτρας για «Σκύλλα και Χάρυβδη».

Νέα λαϊκή κινητοποίηση εξήγγειλε ο Δήμαρχος Πατρέων

Ημ/νία Δημοσίευσης: 09/04/2017

Το μέλλον μας τον 21ο αιώνα, δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, η μια σακούλα τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων και τα ψίχουλα των προγραμμάτων «αντιμετώπισης» της φτώχειας. Είναι ώρα για δράση

Με την ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη  και τη λαϊκή συναυλία με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Νίκο Μπαλή αμέσως μετά, ολοκληρώθηκε απόψε το διήμερο εκδηλώσεων στο Νότιο Πάρκο, που διοργάνωσε ο Δήμος
για τον ένα χρόνο από την πορεία αγώνα, Πάτρα – Αθήνα, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Φίλοι και Φίλες, Αγαπητοί συνδημότες,
Συναντηθήκαμε εδώ, σε αυτό το διήμερο εκδηλώσεων στο Νότιο Πάρκο. Στο πάρκο των νοτίων συνοικιών, το πάρκο της Πάτρας, το πάρκο του αγώνα.
Αυτός ο ελεύθερος χώρος δημιουργήθηκε γιατί δε υποκύψαμε στους αρνητικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Δεν αποδεχτήκαμε να παραμείνει ιδιοκτησία του υπερταμείου των δανειστών και του ΟΛΠΑ.  Απειθαρχήσαμε στους αστικούς νόμους τις γραφές και τις αποφάσεις, τις απειλές, τα πρόστιμα των κρατικών θεσμών  και των οργάνων τους.
Για εμάς προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων, η παραχώρησή τους στο λαό για την κάλυψη των αναγκών του.
Να πάρουν ανάσα οι λαϊκές γειτονιές, να φθάσουν ανεμπόδιστα στη θάλασσα. Να φύγει η βρωμιά και τα σκουπίδια να μπορούμε να απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον.
Φίλοι και Φίλες,
Όσο πλησιάζει η ώρα της συμφωνίας για το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων τόσο ενισχύεται η προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου να εγκλωβίσουν το λαό σε ψευδοδιλλήματα.
Οι απειλές για παράταση της αβεβαιότητας μαζί με τους δραματικούς τόνους του πρωθυπουργού και οι αναφορές του στις ευεργετικές συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο της αξιολόγησης έχουν στόχο να καλλιεργήσουν κλίμα ανοχής στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να προστεθούν με τη νέα συμφωνία. Επιδιώκουν να προλάβουν τις αντιδράσεις να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Να αποσπάσουν την ανοχή και τη συνενοχή του λαού στα μέτρα και την πολιτική που τον εξοντώνουν. Να αποδεχθεί λαός το νέο 4ο στη σειρά μνημόνιο που ετοιμάζουν ως σωτηρία της χώρας, προβάλλοντας ως εθνικό συμφέρον, το ταξικό συμφέρον των αστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Οι επαναλαμβανόμενοι εκβιασμοί πρέπει να πέσουν στο κενό.
Να μην περάσει το κλίμα ανοχής στην αντιλαϊκή συμφωνία. Με την συμφωνία που προωθούν τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν σε βάρος του λαού μονιμοποιούνται. Προσθέτουν και άλλα, και όλα αυτά για το καλό μας! Θα έρθει η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, ο  λαός όμως θα σταυρώνεται, η ανεργία θα συνεχίζεται, η εργασία θα είναι δουλειά δούλου.  Η προχθεσινή μαζική κινητοποίηση των σωματείων στην πόλη μας έδωσε αγωνιστική απάντηση στα μέτρα που έρχονται. Έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο ότι οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τα παζάρια με τους θεσμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες.

Η διαδήλωση μπροστά στα ΝΑΤΟϊκά πλοία που ελλιμενίζονται στην πόλη μας αποτέλεσε δυναμική παρέμβαση του λαού της Πάτρας που καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στη Συρία με πυραύλους και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο συριακό λαό.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις δύο μέρες , με σύνθημα «ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε , Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», ζωντάνεψαν πάλι τη μεγαλειώδη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα. Η ταινία που προβλήθηκε χθες από σκηνοθέτες που πορεύτηκαν μαζί μας για να καταγράψουν στο φακό τον αγώνα μας, αποδεικνύει ότι η τέχνη που υπηρετεί το λαό, που στρατεύεται στον αγώνα του, μπορεί να δώσει έργα υψηλής καλλιτεχνικής στάθμης που δίνουν δύναμη και αισιοδοξία στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Μια πορεία που για να ολοκληρωθεί, χρειάστηκαν 8 ημέρες ηρωικής προσπάθειας, να ξεπεραστούν πολλές φορές τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.
Ένας αγώνας με υποδειγματική οργάνωση και προετοιμασία, πλατιά ενημέρωση, ζωντανές διαδικασίες συμμετοχής. Μέσα από συνελεύσεις στις λαϊκές γειτονιές, συναντήσεις με Δήμους από όπου πέρσε η πορεία, φορείς. Δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα συμμετείχαν στην πορεία μας και είχαν θετική συμβολή. Ξεχωριστές στιγμές ήταν οι εκδηλώσεις στήριξης της κινητοποίησης από τους εργαζομένους εργοστασίων που συναντούσε  η πορεία μας.
Πορευτήκαμε για να ακουστεί δυνατά η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, των εργαζομένων με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, με τρίμηνα, δίμηνα, ωρομίσθιοι. Να ακουστεί δυνατά η φωνή των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται .
Όταν πέρυσι τέτοιες μέρες πραγματοποιούσαμε την πορεία μας, όψιμοι και παλιοί τιμητές του συστήματος μας λοιδορούσαν. Είχαν κάνει προβλέψεις αποτυχίας. Αναρωτιόνταν για τα αποτελέσματα του αγώνα. Διαψεύστηκαν οικτρά γιατί ο αγώνας μας αγκαλιάστηκε από τον πατραϊκό λαό, από τους ίδιους τους εργαζομένους, τους ανέργους, το συνδικαλιστικό κίνημα.
Είχε αποτελέσματα άμεσα, γιατί επιβάλλαμε, μαζί με τον αγώνα των συμβασιούχων την κατάργηση της μαύρης εργασίας των πενταμήνων . Τα οκτάμηνα που σήμερα υλοποιούνται δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση το αίτημα των ανέργων για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Ούτε όμως αυτό τα ελάχιστο δεν θα είχε κατακτηθεί χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση.
Αυτός ο αγώνας πάνω απ’ όλα αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη. Η πρωτοποριακή μορφή του ανέδειξε την Πάτρα σαν πόλη αντίστασης, υπόδειγμα αγωνιστικής στάσης.
Στην πράξη επιβεβαιώθηκε πως μόνο η λαϊκή κινητοποίηση, η σταθερή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που δεν περιορίζονται για να χωρέσουν  στο στενό κορσέ των μνημονίων, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Αγαπητοί Συνδημότες ,
Για τη Δημοτική Αρχή το σύνθημα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών την τελευταία μέρα της πορείας που ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα . ‘’Πάτρα – Αθήνα ήταν η αρχή, εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή’’ αποτελεί δέσμευση.
Ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών αποτελεί τη σταθερή πυξίδα μας .
Με βάση αυτή την προτεραιότητα εξαντλούμε κάθε δυνατότητα, ανοίγουμε χαραμάδες στην αντιλαϊκή πολιτική, το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, για να πάρουν ανάσες τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι λαϊκές οικογένειες, οι άνεργοι που ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Προχωρήσαμε σε μέτρα απαλλαγής και μείωσης των δημοτικών τελών για τις οικογένειες των ανέργων και απόρων, των πολύτεκνων και τρίτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των ατόμων με αναπηρία. Σε κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και το βρεφοκομείο      

Ανάλογη πολιτική υλοποιούμε με τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ για να μην μείνει ούτε ένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό. Παρά τις αντίξοες συνθήκες επικεντρωνόμαστε στη μείωση της τιμής του νερού, στις μικρές και τις μεσαίες καταναλώσεις. Ο αριθμός των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας που έχουν ενταχθεί στο μειωμένο τιμολόγιο ξεπερνάει τις 3.000. Συνολικά ελαφρύνθηκαν κατά 850.000 ευρώ. Πρόκειται για μακροχρόνια άνεργους, εγγεγραμμένους στην Τράπεζα Τροφίμων και σιτιζόμενοι από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Πατρέων, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία.
Αναβαθμίστηκε φέτος η λειτουργία των Λαϊκών Φροντιστηρίων που λειτουργούσαν και τα προηγούμενα χρόνια. Εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, από όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στηρίζονται δωρεάν με ενισχυτική διδασκαλία. Συνεχίζουμε την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στην Πλαζ και από φέτος, εκτός απροόπτου, θα λειτουργήσει και δεύτερη κατασκήνωση στα Ροΐτικα.
Με συνέπεια διεκδικήσαμε μαζί με το λαό της Πάτρας, με τη μεγάλη κινητοποίηση του περασμένου Ιουλίου την άμεση παραχώρηση της λιμενικής ζώνης, καθώς και τη χρηματοδότηση για την ανάπλασή της.
Αγωνιστήκαμε να μην ιδιωτικοποιηθεί, να μην παραδοθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους, να φύγει από το υπερταμέιο. Αυτός ο αγώνας και η συνεπής διεκδίκηση, όπως και οι ντε φάκτο ενέργειες της δημοτικής αρχής έφεραν τη θετική εξέλιξη με την παραχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος της λιμενικής ζώνης.

Θέλουμε, για άλλη μια φορά να θυμίσουμε στον πατραϊκό λαό τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την “αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας”, που συνόδευσαν την ίδρυση του υπερταμείου, τη δέσμευση για 99 χρόνια του συνόλου των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων αλλά και τη συνδιαχείρισή τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τη συστηματική εκποίηση των υποδομών της χώρας στο κεφάλαιο που συντελείται ταχύτατα το τελευταίο διάστημα, όπως στις περιπτώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των περιφερειακών αεροδρομίων, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ενώ ετοιμάζονται και για άλλα σημαντικά λιμάνια όπως της Πάτρας. 
 Σειρά παίρνει και ο τομέας της ενέργειας με τη ΔΕΗ να βγαίνει στο σφυρί έναντι πινακίου φακής.
Με βάση τα παραπάνω,  οι κατά καιρούς διεκδικούμενες   και  παραχωρούμενες από το κράτος εκτάσεις στους δήμους,  άλλες  εκτάσεις που έχουν στην ευθύνη τους  οι Δήμοι,  που διασώθηκαν από καταπατητές, κτηριακές  υποδομές  τους, που σήμερα καταρρέουν γιατί αδυνατούν  να συντηρηθούν λόγω λειψής χρηματοδότησης,  με βάση και το νέο  πλαίσιο, θα  οδηγούνται   στην αγκαλιά  επιχειρηματικών – κατασκευαστικών ομίλων  και πάντα σε βάρος της εξυπηρέτησης  των λαϊκών αναγκών. 
Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί θέλουμε με σαφήνεια να θέσουμε ότι δεν αρκεί η παραχώρηση στο Δήμο, ακόμα και ο δημόσιος χαρακτήρας της παραλιακής ζώνης, για να διασφαλιστεί ότι αυτή θα αξιοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες του πατραϊκού λαού. 
Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη πως η παραχώρηση του χώρου στο λαό της Πάτρας θα κόψει την όρεξη στα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την παραλιακή ζώνη.
Σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο θα έχει ο λαός της Πάτρας και το κίνημά του, που πρέπει να υπερασπιστεί το χώρο με τη δράση του και με τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την ανάπλαση του, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος ξεκούρασης,  αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του λαού.
Φίλοι και Φίλες,
Το γεγονός της λιποθυμίας μαθήτριας σε σχολείο της πόλης μας, πριν λίγες βδομάδες, αποκαλύπτει με δραματικό τρόπο τη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες της Πάτρας.
Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, των αστικών κυβερνήσεων και τα χειρότερα που έρχονται με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, εξοντώνουν κυριολεκτικά το λαό μας.
Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής να στηριχθούν τα φτωχά νοικοκυριά, να πάρουν έστω και μικρές ανάσες οι λαϊκές οικογένειες, δεν μπορούν να ανατρέψουν τα τραγικά αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της UNISEF για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα, ση χώρα μας ζουν μισό εκατομμύριο παιδιά σε φτωχές και εξαθλιωμένες οικογένειες Το ποσοστό παιδικής φτώχειας από 20,7 % το 2009 ακτινάχθηκε στο 55% το 2014.
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών της πόλης, αλλά και της χώρας, αποτυπώνεται σε ορισμένα στοιχεία από τις υπηρεσίες του Δήμου μας. 1560 οικογένειες μόνο στο Δήμο μας, λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων. Στα λαϊκά φροντιστήρια αλληλεγγύης συμμετέχουν πάνω από 400 παιδιά. Το προνοιακό επίδομα το λαμβάνουν 4.200 άτομα. Στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ έχουν ενταχθεί 3.000 οικογένειες. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια.
Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση δεν έχουμε πολλές επιλογές. Το μέλλον μας τον 21ο αιώνα, δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, η μια σακούλα τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων και τα ψίχουλα των προγραμμάτων «αντιμετώπισης» της φτώχειας.
Είναι ώρα για δράση.
Δεν ανεχόμαστε αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία, αυτοί που κατέχουν  τον πλούτο, μαζί με τους κυβερνώντες της χώρα μας, χθεσινούς και σημερινούς, να θεωρούν τις ανάγκες των παιδιών μας ‘’κόστος’’, τους εργαζόμενους που κτίζουν, δημιουργούν τα πάντα στην πόλη μας και τη χώρα μας, ‘’έξοδο’’.
Δεν ανεχόμαστε η νεολαία μας να μην μπορεί να ανοίξει τα φτερά της. Ενώ θέλει να γευτεί τη χαρά της ζωής, να εργάζεται, να δημιουργεί, να έχει σταθερή και μόνιμη δουλειά, η ‘’σύγχρονη’’ αγορά εργασίας  να τους έχει ‘’απασχολήσιμους’’ και να τους δίνει αμοιβή σύγχρονου δούλου.
Δεν ανεχόμαστε να υπάρχει δυνατότητα για εργασία όλων όσων μπορούν να δουλέψουν και για τα συμφέροντα του κεφαλαίου να έχουμε 30.000 ανέργους, δεν μπορούμε να βλέπουμε τις πολυεθνικές, τους ομίλους, τις αλυσίδες να καταστρέφουν τους επαγγελματίες τους αυτοαπασχολούμενους, να ξεκληρίζουν τους αγρότες.
Δεν δεχόμαστε να κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους της πόλης μας, τους απόμαχους της δουλειάς, να τους δίνουν σύνταξη για οριακή επιβίωση.
Μπαίνουμε μπροστά όπως μας καλεί το καθήκον.
Ξεκινάμε από σήμερα την οργάνωση και την προετοιμασία νέας αγωνιστικής πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, που θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης μας.  Δε δεχόμαστε το ρόλο του παρατηρητή, που παρακολουθεί αδιάφορα την όξυνση των προβλημάτων σ’ όλους τους τομείς. Πλημμυρίζουμε τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την μετατρέπουμε σε γέφυρα ζωής και αγώνα, για να υπάρχει εργασία για όλους με αμοιβές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας
Κανείς να μην λείψει. Θα κριθούμε όλοι απ την συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα ζωής.
Κεντρικά αιτήματα είναι:
Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.
 Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
 Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.
Έκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Πάσχα.
Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.
 Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.
Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κλπ.
Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.
Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας. Άμεσα να δοθεί ο χώρος επί της  Μανιακίου από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία παιδικού σταθμού. Την απόδοση στο Δήμο των 150 στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.
Διαχείριση  του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και μπορεί να εξασφαλίσει χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.
Είμαστε πιο έμπειροι από ποτέ. Δεν χρειάζεται να πάμε την μια στη «Σκύλλα και την άλλη στη Χάρυβδη». Υπάρχει λύση και αυτή θα τη δώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι,  οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι. Οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες υπάρχει. Ενωμένοι μια γροθιά μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Συνεχίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματάμας».


Νότιο Πάρκο Πάτρας: Βίντεο με το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, με το οποίο έκλεισε η χθεσινή, πρώτη βραδιά των διήμερων εκδηλώσεων του Δήμου, για τον ένα χρόνο από τη μεγάλη πορεία αγώνα με σύνθημα "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα":