ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ..!!


Οι  Άθλιοι.
Τ' ατσάλινο χέρι του νόμου,
σφίγγει τον λαιμό της σαν τανάλια.
Της τον σφίγγει με μανία,
μέχρι να της κόψει την ανάσα.
Οι μαύροι δικαστές,
μ'οργή στο βλέμμα,
με μίσος στην καρδιά,
αρνούνται να χωνέψουν,
πως μια προλετάρισσα, τόλμησε,
"ν' ασελγήσει" σε βάρος,
της "ηθικότητας" της τάξης τους.
-Κινδυνεύει το καθεστώς!
-Κινδυνεύει η ηθικότητα της κοινωνίας!
-Κινδυνεύει το΄Εθνος!
Στο μυαλό τους κυριαρχεί,
ολοκληρωτικά η σκέψη:
η τιμωρία πρέπει νά 'ναι,
αμείλικτη, παραδειγματική,
ένα τέτοιο κακούργημα,
πρέπει παραδειγματικά να τιμωρηθεί.
Οι αφροί πάνω στα χείλη τους,
κρύβουν την μαύρη χολή τους.
Στέκονται ορθοί, κυρίαρχοι,
μπρος τα τρομαγμένα μάτια,
της γυναίκας, της μάνας, της προλετάρισσας.
Αυτού του φτωχοδιάβολου,
που τόλμησε να παρανομήσει,
το χαρτί του σχολειού να παραποιήσει,
το σχολειό, που η τάξης τους,
την εμπόδισε να συνεχίσει,
αδιαφορώντας για το αν ήθελε,
μόρφωση ν' αποκτήσει.
Να παραποιήσει το χαρτί,
δουλειά να μπορέσει να βρει,
μιας κι η κοινωνία τους,
αδιάφορα κοιτούσε,
κι'η ζωή των παιδιών της,
στην σκέψη της κυριαρχούσε'
η έγνοια αυτή την καθοδηγούσε.
Το καθάρισμα του παιδικού σταθμού,
με κάθε τρόπο αποζητούσε,
του παιδικού σταθμού, που αυτή,
σαν όνειρο αναπολούσε.
Δέκα χρόνια ειρκτή!
Οι άθλιοι, για την εξαθλιωμένη!
Κώστας Κόκκινος
*****

Να πούμε ντροπή ; Να πούμε αίσχος ; 
Η ηχητική συνέντευξη της 53χρονης φυλακισμένης μητέρας - καθαρίστριας μέσα από τη φυλακή στον ''Ταχυδρόμο'' Της αφαίρεσαν ακόμα και τα ένσημα !
Ακούστε τη και βγάλτε συμπεράσματα 


“Σε χαμόσπιτο έμενα. Τρέχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν. Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…”.
“Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δε μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγνώμη. Να πληρώσω για αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…”
“Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα”.
*****

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων για την άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας (ΦΩΤΟ)

Από την παράσταση διαμαρτυρίαςΑπό την παράσταση διαμαρτυρίας
Την άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας, που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και είναι έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας, απαίτησαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, των Σωματείων Καθαριστριών - Καθαριστών Αθήνας και Πειραιά, της ΟΕΚΙΔΕ, της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 23 Νοέμβρη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης τα Σωματεία ΟΤΑ ΗλιούποληςΛυκόβρυσης - ΠεύκηςΑγίων Αναργύρων - ΚαματερούΚορυδαλλού και Χαϊδαρίου.
Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε μεταξύ της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών και του γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Σάρλης, παρουσίασε ως «χάρη» την επίσπευση των διαδικασιών στις 28 Νοέμβρη, όπου θα συζητηθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της καθαρίστριας στον δήμο Βόλου, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, λέγοντας μάλιστα ότι «βάσει της διαδικασίας θα μπορούσε να μείνει κι ένα χρόνο στη φυλακή»!
Επιπλέον ο γγ του Υπουργείου δεν δεσμεύτηκε για την επιστροφή της 53χρονης στη δουλειά, επικαλούμενος «το νομικό πλαίσιο».
«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά τις απαιτούμενες διαδικασίες να αποφυλακιστεί σήμερα η συναδέλφισσά μας και να επιστρέψει στη δουλειά και τα παιδιά. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει την πολιτική απόφαση», δήλωσε αμέσως μετά από τη συνάντηση ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών προκάλεσε η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που με άνωθεν εντολή είχε μπλοκάρει την είσοδο του υπουργείου. Ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, απαίτησε την άμεση απομάκρυνσή τους.

Απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια διορίστηκε το 1996 με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ' Δημοτικού, για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου, χωρίς να ακουστεί ποτέ το παραμικρό σε βάρος της.
Και ξαφνικά, το 2016, σύρθηκε στο δικαστήριο, κατηγορούμενη για «πλαστογράφηση» και, πρωτόδικα, της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών!
Στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, όπου πριν από λίγο καιρό εκδικάστηκε η έφεσή της, η κατηγορία άλλαξε από «πλαστογράφηση» σε «παραποίηση», αλλά και η νέα ποινή που της επιβλήθηκε είναι βαριά και αδιανόητη, καθώς καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση! Η φυλακισμένη εργαζόμενη έχει ζητήσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο, ενώ την Παρασκευή 23 Νοέμβρη, με παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου, προσδιορίστηκε όπως ήδη αναφέρθηκε για τις 28 Νοέμβρη η εξέταση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.
1 / 3
ΣΧΕΤΙΚΑ
  • *****
  • Με μετεμφυλιακό νόμο περί “ληστοσυμμοριτών” καταδικάστηκε η καθαρίστρια στο Βόλο

    Απορεί κανείς πώς γλίτωσε και από τη Μακρόνησο…

    Φαίνεται πως σχεδόν 70 χρόνια μετά, ο εμφύλιος ακόμα δεν τελείωσε, όπως στο εφετείο που καταδίκασε την καθαρίστρια από το Βόλο για το “έγκλημα” της πλαστογράφησης του ενδεικτικού δημοτικού. 
    Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της γυναίκας στο realfm, Γιώργος Σινέλης, η εντολέας του καταδικάστηκε με νόμο περί “ληστοσυμμοριτών” που ψηφίστηκε το ’50 αμέσως μετά τον εμφύλιο, αλλά παραμένει σε ισχύ ως σήμερα. Πού να μην της αναγνώριζαν και το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, δηλαδή.
     Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, παρότι τυπικά ο δικαστής δεν είχε επιλογή, καθώς η γυναίκα δεν δικάστηκε με τις κοινές διατάξεις περί απάτης και πλαστογραφίας, αλλά με την επιβαρυντική περίπτωη 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, που δεν προβλέπει ποινή κάτω των 10 ετών, θεωρεί πως είχε τη δυνατότητα υπέρβασης. 
    Κι αυτό για το λόγο ότι τα προσόντα που πλαστογραφήθηκαν δεν είχαν άμεση σχέση με την εργασία της, ενώ και το ποσό των 217.000 ευρώ το δούλεψε, δεν το καταχράστηκε.

    Ο κ. Σινέλης πρόσθεσε πως ευελπιστεί στην αναίρεση της ποινής, μετά και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ζήτησε ο αναχρονιστικός και επαίσχυντος νόμος να καταργηθεί. 
    Ο σαφής ταξικός χαρακτήρας της δικαιοσύνης γίνεται ολοφάνερος ακόμα και μέσα από τις νομοθετικές διατάξεις που παραμένουν σε ισχύ, ακόμα και όταν δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες στις οποίες ψηφίστηκαν.
    Μόνο φαινομενικά όμως, γιατί μπορεί να μην υφίσταται πλέον άμεσα η απειλή της αστικής εξουσίας που είχε υπάρξει στον Εμφύλιο, ο εργαζόμενος όμως σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως απειλή, ιδίως όταν η ανάγκη της επιβίωσης τον σπρώχνει σε παραβάσεις του νόμου.