Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Test ΚΟΥΒΑ vs ΕΛΛΑΔΑ


Panos Kalpis:

Luna Large
ΕΣΣΔ: Μέθοδοι οργάνωσης της υγειονομικής φροντίδας που αναπτύχθηκαν στην ΕΣΣΔ αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται διεθνώς, αποτελούν παράδειγμα, διδάσκονται σε ανάλογες σχολές. 
Αυτό όμως που δεν μπορεί να εφαρμοστεί είναι η συνολική κατεύθυνση του συστήματος Υγείας και οι βασικές αρχές. 
Αυτό συμβαίνει γιατί το πρόβλημα δεν είναι απλά επιστημονικό - τεχνικό. Είναι πρόβλημα κοινωνικοοικονομικής κατεύθυνσης. 
Ολα αυτά μπόρεσαν να εφαρμοστούν ενιαία και ολοκληρωμένα, σε μια κοινωνία που τίποτα δεν έμπαινε εμπόδιο στη δωρεάν για όλο τον λαό πρόσβαση στην πρόληψη και θεραπεία. 
Μοναδικό όριο ήταν τα όρια της ίδιας της επιστήμης και τα βήματα στη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας. 
Παρά τα προβλήματα που είχε η σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ, στο επίκεντρο ήταν οι κοινωνικές λαϊκές ανάγκες. 
Αυτό δεν μπορεί να υπάρξει σε κανένα καπιταλιστικό κράτος. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πατώντας πάνω στην πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης, ο σοσιαλισμός στο μέλλον θα δώσει πολλά περισσότερα σε αυτόν τον τομέα.
ΚΟΥΒΑ: Το Σύστημα Υγείας της Κούβας (περίθαλψη - φαρμακευτική κάλυψη) είναι αποκλειστικά 100% δημόσιο και καλύπτει το 100% του λαού χωρίς προϋποθέσεις.
ΕΛΛΑΔΑ: Κυβέρνηση: Όχι στη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ γιατί θα μειώσει τα κέρδη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Το πλαφόν για το μοριακό τεστ από 60 ευρώ θα πάει 47 ευρώ. 
Δεν έχουμε δα και κομμουνισμό!

~~~
Ξέρετε ποιά είναι η διαφορά του εμβολίου Pfizer και του Κουβανέζικου Soberana;


 ΠΑΝΟΣ ΑΛΕ­ΠΛΙΩ­ΤΗΣ:

Με αυτή την ερώ­τη­ση κα­λω­σό­ρι­σε την Ιτα­λι­κή αντι­προ­σω­πεία ο διευ­θυ­ντής του Ιν­στι­τού­του Εμ­βο­λια­σμών Frilay, Dr Vicente Vérez Bencomo για να απα­ντή­σει ο ίδιος:
“Η Pfizer δη­μιούρ­γη­σε ένα εμπό­ρευ­μα για να το που­λή­σει σε κυ­βερ­νή­σεις με με­γά­λα κέρδη, με απο­τέ­λε­σμα μια κά­ποια προ­στα­σία από τον ιό. Στην Κούβα εξε­λί­ξα­με ένα εμ­βό­λιο για να προ­στα­τεύ­σου­με τον λαό μας και θα το πε­τύ­χου­με. Αν πρό­κει­ται να κερ­δί­σου­με κά­ποια χρή­μα­τα από την ερ­γα­σία μας θα τα δια­θέ­σου­με για νέα δη­μό­σια έρευ­να”.

Ο Maurizio Coppola που γρά­φει το άρθρο συμ­με­τέ­χει μαζί με άλ­λους 34 Ιτα­λούς που έχουν εμ­βο­λια­στεί στην Ιτα­λία και επέ­λε­ξαν για ανα­μνη­στι­κή δόση να εμ­βο­λια­στούν με το Κου­βα­νέ­ζι­κο εμ­βό­λιο Soberana Plus.

Συμ­με­τέ­χει στην έρευ­να με τίτλο Soberana Plus Turin i la Pradera που κα­τα­γρά­φει το απο­τέ­λε­σμα για επί­τευ­ξη ανο­σί­ας σε αν­θρώ­πους που έχουν ήδη εμ­βο­λια­στεί με άλλα εμ­βό­λια όταν θα λά­βουν ανα­μνη­στι­κή δόση με το Κου­βα­νέ­ζι­κο εμ­βό­λιο.

Φυ­σι­κά οι φαρ­μα­κο­βιο­μη­χα­νί­ες έχουν το κέρ­δος σαν στόχο. Γιαυ­τό και δεν απε­λευ­θε­ρώ­νουν τις πα­τέ­ντες και μά­λι­στα με την στή­ρι­ξη της ΕΕ.

Χωρίς κα­νέ­ναν εξα­να­γκα­σμό τον Νο­έμ­βριο είχαν εμ­βο­λια­στεί με του­λά­χι­στον μία δόση 10,2 εκα­τομ­μύ­ρια Κου­βα­νοί δη­λα­δή το 100% του πλη­θυ­σμού. Από αυ­τούς τα 9,2 εκα­τομ­μύ­ρια είχαν κάνει 2 δό­σεις και τα 8,7 εκα­τομ­μύ­ρια, 78%, είχαν κάνει και την τρίτη δόση. Σή­με­ρα το 82,1% έχει κάνει όλο το εμ­βο­λια­στι­κό πρό­γραμ­μα με 2 δό­σεις Soberana 02, 1 δόση Soberana Plus ή 2 δό­σεις Abdala.

Ήδη στο τέλος του Νο­έμ­βρη 311 000 άν­θρω­ποι είχαν κάνει και τέ­ταρ­τη δόση. Η προ­στα­σία ανέρ­χε­ται σε 92,4%.

Εκτός από τον εμ­βο­λια­σμό παίρ­νο­νται και μέτρα με τή­ρη­ση των απο­στά­σε­ων, μά­σκες κλπ. Αυ­στη­ρά μέτρα είχαν παρ­θεί μέχρι τις 15 Νο­εμ­βρί­ου για τον έλεγ­χο της με­τά­δο­σης με απο­τέ­λε­σμα την δρα­στι­κή μεί­ω­ση των νε­κρών την τε­λευ­ταία εβδο­μά­δα του Νο­έμ­βρη και ελα­χι­στο­ποί­η­ση της με­τά­δο­σης

Εκτός από την με­γά­λη προ­στα­σία που προ­σφέ­ρει ιδιαί­τε­ρα σε αν­θρώ­πους που έχουν ήδη νο­σή­σει ή είχαν εμ­βο­λια­στεί με άλλα εμ­βό­λια το εμ­βό­λιο Soberana Plus δεν προ­κα­λεί καμία πα­ρε­νέρ­γεια όπως το­πι­κό πόνο ή δυ­σφο­ρία. Τα εμ­βό­λια της Κού­βας είναι εξαι­ρε­τι­κά φθηνά, βα­σί­ζο­νται στην πα­ρα­δο­σια­κή ια­τρι­κή, μπο­ρούν να κα­τα­σκευα­στούν και να δια­τη­ρη­θούν σε όλες τις κλι­μα­το­λο­γι­κές συν­θή­κες, ήδη πα­ρά­γε­ται στο Ιράν με Κου­βα­νέ­ζι­κη τε­χνο­λο­γία, ώστε να μην επι­βα­ρύ­νο­νται με έξοδα με­τα­φο­ράς και απο­θή­κευ­σης.

Η Κούβα είναι η χώρα που προη­γεί­ται στον εμ­βο­λια­σμό των παι­διών. Ήδη έχουν εμ­βο­λια­στεί 2 εκα­τομ­μύ­ρια παι­διά ηλι­κί­ας 2-18 χρο­νών έχο­ντας δη­μιουρ­γή­σει ει­δι­κό εμ­βό­λιο για παι­διά για να μην μο­λύ­νουν τους με­γα­λύ­τε­ρους και να μην κιν­δυ­νεύ­ουν τα ίδια δη­λώ­νει ο Ricardo Perez Valerino υπεύ­θυ­νος του Ιν­στι­τού­του Frilay για τις διε­θνείς σχέ­σεις.

Ο Ιτα­λός επι­στή­μο­νας Fabrizio Chiodo που συμ­με­τέ­χει στην έρευ­να δη­λώ­νει: 
«Το Κου­βα­νέ­ζι­κο εμ­βό­λιο δεν οφεί­λε­ται σε κά­ποιο θαύμα αλλά είναι απο­τέ­λε­σμα πο­λι­τι­κών απο­φά­σε­ων. Στην μάχη κατά του κο­ρω­νοϊ­ού η Κούβα απο­τε­λεί λα­μπρό πα­ρά­δειγ­μα, που πρω­το­πό­ρα έχει εξε­λί­ξει το δη­μό­σιο σύ­στη­μα Υγεί­ας και την δη­μό­σια βιο­τε­χνο­λο­γι­κή έρευ­να».

Μετά από 60 χρό­νια εμπάρ­γκο κα­τα­φέρ­νει η Κούβα με δικά της μέσα, βα­σι­σμέ­νη στην δη­μό­σια εκ­παί­δευ­ση και έρευ­να και στις σο­σια­λι­στι­κές υπο­δο­μές και αρχές να ανα­πτύ­ξει τρία εμ­βό­λια και άλλα δύο επι­κου­ρι­κά στην μάχη για την ζωή και την Υγεία του λαού της την ώρα που οι κα­πι­τα­λι­στι­κές χώρες δεν έχουν κα­τα­φέ­ρει να ελέγ­ξουν την εξά­πλω­ση του ιού που η όποια αντι­με­τώ­πι­σή του έχει κα­τα­δεί­ξει την γύ­μνια του συ­στή­μα­τος που βα­σί­ζε­ται στην κερ­δο­φο­ρία των με­γά­λων Ομί­λων.

Πε­ρί­λη­ψη του άρ­θρου του Maurizio Coppola που δη­μο­σιεύ­τη­κε στην ηλε­κτρο­νι­κή σε­λί­δα «Peoples Dispatch».
~``~

ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ

Τα κέρδη των εργαστηρίων, η έγνοια της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του πλαφόν



«Η δυνατότητα των εργαστηρίων να λειτουργούν με κέρδος παραμένει», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 σήμερα το πρωί, για την κυβερνητική απόφαση του πλαφόν των 47 ευρώ, στην τιμή του μοριακού τεστ.

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως βασική έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι η οικονομική ανακούφιση και η προστασία του λαού, αλλά η εξασφάλιση των κερδών του ιδιωτικού τομέα, ο Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι από την εποχή του πλαφόν των 60 ευρώ έως σήμερα έχει αποσβεστεί το κόστος των μηχανημάτων που είχαν αγοραστεί και έχει μεγαλώσει το περιθώριο κέρδους, ενώ η «Ομικρον» έχει πολλαπλασιάσει τη ζήτηση.

«Η δυνατότητα των εργαστηρίων να λειτουργούν με κέρδος παραμένει και μπορούν να κάνουν τεστ σε χαμηλότερη τιμή» είπε, τονίζοντας πως συνυπολογίστηκαν οι μεταβολές αυτές προτού αποφασιστεί το πλαφόν.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες επιβαρύνονται ήδη από τις αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και φυσικό αέριο και τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης. Τα δε σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ, όπου διεξάγονται δωρεάν τα τεστ, είναι μόλις 144 σε όλη την επικράτεια.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει» τη μεγάλη διασπορά στα νοσοκομεία με τα επικίνδυνα μέτρα που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση
Πηγή: Eurokinissi
Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα και τα δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ διότι τα θεωρεί ανεπίτρεπτο κόστος για την «οικονομία των λίγων», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών αναδεικνύουν μεγάλη διασπορά μολύνσεων στο προσωπικό των δημόσιων μονάδων Υγείας. Τα μέτρα, με τα οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να "αντιμετωπίσει" τη διασπορά, είναι τα ίδια χρεοκοπημένα και επικίνδυνα μέτρα που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και περιλαμβάνουν μετακινήσεις προσωπικού, μείωση των ημερών της καραντίνας για όσους νοσούν στις 5 μέρες και κλείσιμο χειρουργείων!!!

Αυτά τα μέτρα δεν αντιστοιχούν στις λαϊκές ανάγκες, αλλά στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που θεωρεί την πρόσληψη προσωπικού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, τα δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ και όλα τα άλλα μέτρα προστασίας ως ανεπίτρεπτο κόστος για την "οικονομία των λίγων", για αυτό και τα αρνείται πεισματικά».