ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !!








Γρά­φει ο Στέ­λιος Κα­νά­κης //
Εί­μα­στε η μόνη χώρα στον κόσμο – πα­γκό­σμια πρω­το­τυ­πία που γιορ­τά­ζει την έναρ­ξη του… πο­λέ­μου. Για τον απλού­στα­το λόγο πως στον εύ­λο­γο εορ­τα­σμό της απε­λευ­θέ­ρω­σης, θα έπρε­πε να δεί­χνουν σφυ­ρο­δρέ­πα­να και να μι­λά­νε για τον αγώνα κατά του φα­σι­στι­κού κτή­νους από τον λαό και τους κομ­μου­νι­στές. Ση­μαί­ες με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και κόκ­κι­νες, καθώς ο λαός γιόρ­τα­ζε την απε­λευ­θέ­ρω­σή του.
Κάθε τέ­τοια μέρα ακού­με διά­φο­ρες αη­δί­ες για «εθνι­κή ενό­τη­τα» και «ομο­ψυ­χία». «Εθνι­κή ενό­τη­τα» δεν υπήρ­ξε και δεν ήταν δυ­να­τό να υπάρ­ξει. Κρύ­βουν πως η αστι­κή τάξη – όση δεν το έσκα­σε στο εξω­τε­ρι­κό, συ­νερ­γά­στη­κε με τους Γερ­μα­νούς. Πως ο λαός ήταν εκεί­νος που έστη­σε το με­γα­λειώ­δες κί­νη­μα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ψυχή του οποί­ου ήταν οι κομ­μου­νι­στές.
Εφέ­τος, η Κε­ρα­μέ­ως, στις επι­κίν­δυ­νες και ανι­στό­ρη­τες σά­χλες που εκ­στό­μι­σε, δεν είδε κα­νέ­να φα­σι­σμό. «Αγνο­εί» τον απύθ­με­νο λάκκο της τρο­με­ρής βαρ­βα­ρό­τη­τας που έσυρε ο φα­σι­σμός την αν­θρω­πό­τη­τα. Δεν «γνω­ρί­ζει» για «φυ­λε­τι­κή κα­θα­ρό­τη­τα», «ζω­τι­κό χώρο», για τα εκα­τομ­μύ­ρια εξο­λο­θρευ­μέ­νων – τις φρι­χτές σφα­γές Εβραί­ων, Σλά­βων, Κι­νέ­ζων, Ρομά και Σίντι, κομ­μου­νι­στών και άλλων. Συλεί και σκυ­λεύ­ει τις 600.000 χι­λιά­δες των Ελ­λή­νων που θυ­σιά­στη­καν στον αντι­φα­σι­στι­κό αγώνα. Άχνα για τα χι­λιά­δες χωριά και πό­λεις που οι φα­σί­στες έσβη­σαν από τον χάρτη. Για τα στρα­τό­πε­δα εξο­λό­θρευ­σης εκα­τομ­μυ­ρί­ων αν­θρώ­πων. Προ­φα­νώς σιωπά και για το σύ­στη­μα που γέν­νη­σε αυτό το κτή­νος και το υπη­ρε­τεί πιστά και η ίδια.
Από την άλλη, οι έτε­ροι απο­λο­γη­τές του κα­πι­τα­λι­σμού, τα έκ­θε­τα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, οι ίδιοι που ψή­φι­σαν στις 9 Μάη για την πτώση του «σι­δη­ρού πα­ρα­πε­τά­σμα­τος», ανα­φέρ­θη­καν σε «κάθε φα­σι­σμό». Μαζί με τη νε­ο­λαία της ΝΔ. Είναι τόσο ελε­ει­νοί που έχουν πε­ρά­σει πια τη γραμ­μή του εκ­φα­σι­σμού.
Και οι δύο όμως, καθώς και τα κόμ­μα­τά τους, εκ­φρά­ζουν τα ίδια συμ­φέ­ρο­ντα. Στη­ρί­ζουν το ίδιο απάν­θρω­πο σύ­στη­μα που στις δυ­σκο­λί­ες του γεννά τον φα­σι­σμό. Προ­σπα­θούν να ξε­χά­σου­με το Μπέλ­ζετς και το Σό­μπι­μπορ, την Τρε­μπλίν­κα, το Άου­σβιτς, το Μπίρ­κε­να­ου και τόσα άλλα στρα­τό­πε­δα εξο­λό­θρευ­σης εκα­τομ­μυ­ρί­ων αν­θρώ­πων.
Έτσι είναι για τους υπη­ρέ­τες και απο­λο­γη­τές του συ­στή­μα­τος που γεννά και τρέ­φει το τέρας. Ή δεν υπάρ­χει κα­νείς ή υπάρ­χουν πε­ρισ­σό­τε­ροι του ενός… φα­σι­σμοί. Το σύ­στη­μά τους τελεί υπό κα­τάρ­ρευ­ση. Η ανι­σό­τη­τα και ο πα­ρα­λο­γι­σμός του μόνο με τον εκ­φα­σι­σμό του μπο­ρούν να πα­ρα­τα­θούν. Γι’ αυτό αλ­λη­θω­ρί­ζουν προς τον φα­σι­σμό. Μήπως και σω­θούν.
Και εδώ κάτω όλο και πε­ρισ­σό­τε­ροι γι­νό­μα­στεΚαι αυ­ξα­νό­μα­στε και πλη­θυ­νό­μα­στε.Τα χω­ρά­φια σας γε­μά­τα κιό­λας από εμάςΚαι μια μέρα η γη σας θα εκρα­γεί.Και τότε θα βγού­με από τη γη,Πλή­θος τρο­με­ρό, γυμνά κρα­νία και οστά.Στο πρό­σω­πο όλων των αν­θρώ­πων θα βρυ­χη­θού­με.Εμείς οι νε­κροί κα­τη­γο­ρού­με!
Το γράμ­μα που άφησε ανώ­νυ­μος Τσέ­χος που εξο­λο­θρεύ­τη­κε στο Άου­σβιτς.
Αυτό ακρι­βώς είναι που φο­βού­νται οι ελε­ει­νοί απο­λο­γη­τές του κα­πι­τα­λι­σμού. Μη και στο όνομα των εκα­τομ­μυ­ρί­ων θυ­μά­των του συ­στή­μα­τός τους ξυ­πνή­σουν οι απο­στε­ω­μέ­νοι λαοί και τους πά­ρουν φα­λάγ­γι, πε­τώ­ντας το σύ­στη­μά τους στα σκου­πί­δια της ιστο­ρί­ας.
********
Χολή ξερνούν από χθες φασιστοειδή και κάθε λογής τσιράκια της αστικής τάξης με την είδηση πως ο καθηγητής του ΕΜΠ κ Μπάφας δώρισε στο αρχείο του ΚΚΕ ένα πίνακα του Ι ΣΤΑΛΙΝ και έναν του Β.ΛΕΝΙΝ ! Ακόμα και ζωγραφιστό να βλέπουν τον Ι .ΣΤΑΛΙΝ πετάγονται στον ύπνο τους ! Και καλά τα φασιστοειδή και τα αστικά επιτελεία ξέρουμε γιατί πετάγονται στον ύπνο τους αλλά κάποιοι κλακαδόροι που δεν έχετε που την κεφαλήν κλιναι και σιγοντάρετε γιατί ρε παιδιά ; Εσυ ο απλός εργαζόμενος που τους ακολουθείς ρίξε μια ματιά στο παρακάτω τηλεγράφημα του Ι ΣΤΑΛΙΝ ....Πριν 90 ακριβώς χρόνια στις 2 Φλεβάρη του 1929 και 12 μόλις χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 ένα τηλεγράφημα με αποστολέα τον Ι. ΣΤΑΛΙΝ έφτανε στους εργάτες του ''Κράσνι Τρεουγκόλνικ'' (φωτο)
Το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος η Σοβιετική Ένωση καθιέρωνε το 7ωρο στη δουλειά στέλνοντας μήνυμα σ' όλο τον κόσμο για το τι μπορεί να πετύχει ο λαός και η εργατική τάξη όταν πάρουν οι ίδιοι την εξουσία ! 12 μόλις χρόνια από την ώρα που ο λαός πήρε την εξουσία !
Κατάλαβες τώρα γιατι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους πετάγονται στον υπνο τους στο ονομα ΣΤΑΛΙΝ ;
Και ψάχνεις ακόμα το πόσα χρόνια πίσω μας έχει πάει ο καπιταλισμός ; Και ακόμα τον στηρίζεις ;Και ακόμα ελπίζεις σ' αυτόν ; (Το τηλεγραφημα στην φωτο )