ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΟΙ "ΖΑΙΟΙ" ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΙΩΡΑ ;;!!


ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»

Στη λάσπη και την τρομοκρατία απαντάμε με αγωνιστική ψήφο στην ΕΣΑΚ

Φωτό αρχείου
«Δίνουμε απάντηση σ' αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους σκυφτούς και φιμωμένους, να αναμένουν μια ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους!
Στη λάσπη και την τρομοκρατία απαντάμε με αγωνιστική ψήφο στην ΕΣΑΚ! Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε οργανωμένη δράση.
Στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης και ανατροπής Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιούνη. Δίνουμε απάντηση ηχηρή με την ψήφο μας στην ΕΣΑΚ». 
Αυτό επισημαίνει η ΕΣΑΚ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), μπροστά στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων και με αφορμή, όπως αναφέρει, στο γεγονός ότι «τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες άλλης μιας βρώμικης επίθεσης από την "Κίνηση Συνεργασία" (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) σε αγαστή συνεργασία όπως πάντα με τη διοίκηση και το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το Σωματείο μας, της απάνθρωπης κατάστασης στην Ψυχιατρική Κλινική και της "απενεργοποίησης" του στεφανιογράφου από τις 21/5…!».

Η ΕΣΑΚ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Από τη μια, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση στο "facebook" καταλόγιζε στον Πρόεδρο του Σωματείου "συνεργασία" με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, επειδή οι καταγγελίες του σωματείου δημοσιεύτηκαν και στα "ΝΕΑ". Βέβαια, ουδεμία αναφορά έγινε στη δική τους εφημερίδα για το θέμα (βλ. "Αυγή"). Μάλιστα σήμερα (12/6), κρέμασε και στους τοίχους του νοσοκομείου τη λάσπη της με τμήματα αποσπασμάτων πρακτικών του ΔΣ, αφήνοντας υπονοούμενα για τη στάση του Προέδρου του σωματείου σχετικά με τις δωρεές για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (συσχετισμένες και με τη "μη αναγκαία πρόσληψη προσωπικού")…

Αλλά… όσα έχουμε γράψει με σκληρούς αγώνες, δεν μπορούν να λερωθούν με βρώμικες αφίσες! Το σωματείο μας δεν πρόκειται να το κάνουν παράρτημα του υπουργείου (ας θυμηθούν πως το προσπάθησαν και οι προηγούμενοι Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης, κ.ά.)

Από την άλλη, η Διοίκηση σε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα, κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΕΝΕ και εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ προκειμένου να του κλείσει το στόμα, επειδή βγάζει στη δημοσιότητα τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους ασθενείς και εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό".

Δηλαδή … ό,τι δεν φτάνει η λάσπη το συμπληρώνει η τρομοκρατία τους.

Απαντάμε: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει! Οι θέσεις και η στάση της ΕΣΑΚ ήταν και είναι κρυστάλλινες και το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι!

Και ρωτάμε: Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη για να ιδρώσει το αυτί της Κίνησης Συνεργασίας - της διοίκησης και του υπουργείου;;;

Η Κίνηση Συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα σωματείο-χειροκροτητή της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι τάχα όλα βαίνουν καλώς στην Υγεία και τα προβλήματα λύνονται, την ώρα που το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας λειτουργεί επί 20 μέρες ως Κέντρο Υγείας, διακομίζοντας τα εμφράγματα το ένα πίσω από το άλλο..

Μαζί και η διοίκηση που θέλει ένα σωματείο που να λιβανίζει το έργο της και να κουκουλώνει τα τεράστια προβλήματα ασθενών και συναδέλφων, ώστε να βγαίνει ..λάδι η κυβέρνηση με τις τεράστιες ευθύνες της για το έμφραγμα στην Υγεία!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Δίνουμε απάντηση σ' αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους σκυφτούς και φιμωμένους, να αναμένουν μια ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Στη λάσπη και την τρομοκρατία απαντάμε με αγωνιστική ψήφο στην ΕΣΑΚ!

Πετάμε στο καλάθι των άχρηστων τη βρώμικη προπαγάνδα τους, γιατί έχουμε συναντηθεί με τους συναδέλφους μας σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, στην καθημερινή ενημέρωση και την οργάνωση της πάλης!

Ακριβώς επειδή είμαστε το μεγαλύτερο σωματείο υγειονομικών που μπορεί με τη μαζική, αγωνιστική του δράση να σηματοδοτήσει νικηφόρους αγώνες και να συμπαρασύρει και άλλα σωματεία σ' αυτό το δρόμο, έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι για να συκοφαντήσουν τη δράση που ανοίξαμε τα προηγούμενα δυο χρόνια, με μπροστάρηδες τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Δεν θυμηθήκαμε να κάνουμε τώρα εμφάνιση για προεκλογική βόλτα και ραντεβού σε δυο χρόνια πάλι…

Καθένας στο χώρο ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Λέμε "όχι" στους εργολάβους και στις ατομικές συμβάσεις εξάρτησης που συντηρούν την εκμετάλλευση, το ρουσφέτι και την υποταγή. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη δικαιώματα για να καλυφθούν όλες οι μόνιμες ανάγκες της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Λέμε "όχι" στη ζητιανιά σε "ευεργέτες" - Δεν ανεχόμαστε να εξαρτάται η υγεία του λαού μας από τη φοροαπαλλαγμένη "φιλανθρωπία" του κεφαλαίου. Αποκλειστική και πλήρη χρηματοδότηση όλων των δομών Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε οργανωμένη δράση.

Στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης και ανατροπής.

Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιούνη,

Δίνουμε απάντηση ηχηρή με την ψήφο μας στην ΕΣΑΚ.

Και στις 15 Ιούνη θα είμαστε πάλι εδώ - πάλι μπροστά στην οργάνωση αγώνων ώστε:

Κανένας να μη συμβιβαστεί με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, να μην ανεχτεί την επικείμενη απόλυση εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικούς, συμβασιούχους, μέσω ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, κ.ά.), τους πετσοκομμένους μισθούς, την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

Κανένας υγειονομικός να μην αδιαφορεί για τις αυξανόμενες πληρωμές, την ταλαιπωρία και τις ουρές για τους ασθενείς, για τις πολύμηνες αναμονές για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις.

Υπάρχει και άλλος δρόμος!

Είναι ο δρόμος του ενωμένου αγώνα των υγειονομικών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θεωρεί την Υγεία κόστος και ατομική ευθύνη του καθένα. Για να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μόνιμη, σταθερή εργασία με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες».
ΣΧΕΤΙΚΑ
  • 902.gr

  • ΕΣΑΚ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»Παρασκευή 15/06/2018 - 17:54

    Πρώτη δύναμη με ποσοστό 45% στις εκλογές του Σωματείου 

    Φωτό αρχείου από κινητοποίηση του ΣΕΝΕ «Ευαγγελισμός»Φωτό αρχείου από κινητοποίηση του ΣΕΝΕ «Ευαγγελισμός»

    «Συνεχίζουμε ανυπόταχτα με σωματείο όλων των εργαζομένων, σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση!», τονίζει η «ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού», (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), χαιρετίζοντας αγωνιστικά τους εκατοντάδες εργαζόμενους που ενίσχυσαν και με την ψήφο τους την ΕΣΑΚ, στις εκλογές για το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που έγιναν στις 13 και 14 Ιούνη.
    Σημειώνεται ότι η «ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού» αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, καθώς έλαβε σε αυτές τις εκλογές 711 ψήφους, από 627 που είχε πάρει το 2016, εκλέγοντας 6 έδρες (6 έδρες και το 2016) και ποσοστό 45%. (Στο συνημμένο τα αποτελέσματα των εκλογών).
    Η «ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού» στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
    «Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους εκατοντάδες συναδέλφους που ενισχύσατε και με την ψήφο σας την "ΕΣΑΚ" στις εκλογές για το νέο ΔΣ του ΣΕΝΕ, σηκώνοντας ανάστημα στο κλίμα εκφοβισμού και χειραγώγησης που προσπάθησαν να επιβάλουν οι δυνάμεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού με την "ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" (ή ΣΥΡΙΖΑ), με την ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης και της διοίκησης, να ανταγωνίζεται επάξια τη ΔΑΚΕ, εξαπολύοντας πογκρόμ τρομοκρατίας, υποσχεσιολογίας και λασπολογίας με ένα μόνο σκοπό: Να αποδυναμώσουν την "ΕΣΑΚ" και έτσι να επιβάλλουν "σιγήν ιχθύος" για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, υγειονομικοί και ασθενείς, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον "Ευαγγελισμό".
    Πήραν την απάντηση που τους άξιζε από τους εργαζόμενους!
    Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, ο "Ευαγγελισμός" είναι "πιλότος" για τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να περάσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της ισοπέδωσης δικαιωμάτων. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάθε αγωνιστική φωνή, με κάθε ανυπότακτη δράση απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, όπως η "αξιολόγηση δια πυρός και σιδήρου", η "διευθέτηση του χρόνου εργασίας", οι νέες μειώσεις σε μισθούς (αυξήσεις εισφορών, κόψιμο ανθυγιεινού, φοροκαταιγίδα, κλπ.), η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της νέας πτέρυγας χειρουργείων, η διεύρυνση των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου - μπλοκάκια, 8μηνα ΟΑΕΔ, κ.ά.), το ξεπούλημα εργαστηρίων, μαγειρείων, τεχνικών, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι το βλέπουν σαν …χρυσωρυχείο.
    Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και ξεκαθαρίζουμε ότι συνεχίζουμε αταλάντευτα και ασυμβίβαστα να παλεύουμε για την ενότητα όλων των εργαζόμενων που και σήμερα υφίστανται στυγνή εκμετάλλευση. Μόνο αυτή η ενότητα μπορεί να καταφέρει γερό χτύπημα στην εργοδοσία, κρατική και ιδιωτική, απέναντι σε αυτούς που ισοπεδώνουν τη ζωή μας για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.
    Ακόμη και τις μέρες των εκλογών δώσαμε για άλλη μια φόρα μόνοι μας τη μάχη για μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αξιολόγησης. Και πάλι, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων εμπιστεύτηκε τις δυνάμεις της "ΕΣΑΚ" και δεν υπέκυψε στις πιέσεις παρά τις διαδόσεις, το κλίμα τρομοκρατίας από διοίκηση και δ/νσεις και την υπονομευτική στάση ιδίως των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ (που άλλα συμφωνούν στα χαρτιά και άλλα κάνουν!).
    Τους τρομάζει ότι, αργά αλλά σταθερά, το παράδειγμα του ΣΕΝΕ εξαπλώνεται και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας: Στις εκλογές στο Θριάσιο χθες, οι εργαζόμενοι έδωσαν αυτοδυναμία στις ταξικές δυνάμεις, σε συνέχεια της ενίσχυσης των δυνάμεών μας σε Σάμο, ΤρίκαλαΚαλαμάταΓιάννεναΆρταΛευκάδαΗράκλειο, ΝίκαιαΟφθαλμιατρείοκαι αλλού. Και έπεται συνέχεια…
    Σπάμε το κλίμα φίμωσης και υποταγής! Αλλάζουμε τους συσχετισμούς, κόντρα στις δυνάμεις του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού!».
    ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ