ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Η ΕΊΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΆΦΤΗΚΕ:


--Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; 


ΚΑΙ ΟΜΩΣ!
Συγκέντρωση κατά της εγκατάστασης Νατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε
με χαιρετισμό φαντάρου από μονάδα της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε.
 «Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από μια κινητοποίηση που καλούν οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους, οι φοιτητικοί σπουδαστικοί σύλλογοι των οποίων είμαστε μέλη και πριν γίνουμε στρατιώτες. Διαδηλώνουμε εδώ για να μην εγκατασταθεί εδώ στην Αλεξανδρούπολη βάση ΝΑΤΟϊκών ελικοπτέρων.....».
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Σουχά 'Ερτεκιν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας. 
«Σήμερα, είμαστε εδώ για να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο ΝΑΤΟ. Αυτός ο αγώνας θα συνεχίσει μέχρι αυτός ο πολεμικός οργανισμός να εξαφανιστεί.Επειδή το ΝΑΤΟ είναι ο μεγαλύτερος και πιο οργανωμένος τρομοκρατικός οργανισμός στον κόσμο. Είναι τόσο απλό. Επειδή το ΝΑΤΟ ποτέ δεν ήταν ένας οργανισμός για την ασφάλεια, όπως αυτοαποκαλείται. Ιδρύθηκε βασισμένος στην επιθετικότητα.....».
**** 
 ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, αναφέρθηκε 
στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή και στην εμπλοκή της χώρας μας και σημείωσε ότι
«η πρόθεση για εγκατάσταση βάσεων στην Αλεξανδρούπολη δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στα σύνορα ΕΕ και Ρωσίας, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη μας, που μυρίζουν μπαρούτι».
Αναφέρθηκε 
στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, σημειώνοντας ότι το αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα δεν αδιαφορεί, δεν εφησυχάζει.
«Αντίθετα, εμείς που αγωνιζόμαστε μέσα απ’ τις γραμμές του απευθύνουμε κάλεσμα επαγρύπνησης και ετοιμότητας στην εργατική τάξη, το λαό όχι μόνο στη Θράκη, στο Αιγαίο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.
Απευθυνόμαστε στους εργάτες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που ζουν εδώ στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, 
όχι για να τους καθησυχάσουμε, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά για να τους ενημερώσουμε, να αναλύσουμε μαζί τους αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας. 
Είναι σημαντικό να συζητήσουμε για το ποια πρέπει να είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της εργατικής τάξης του λαού από τη σκοπιά των δικών μας συμφερόντων», είπε.
Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στους φαντάρους, είπε: 
«Σε καμιά περίπτωση δεν είσαστε υποχρεωμένοι να χύσετε το αίμα σας για τα ξένα συμφέροντα, σε βάρος των λαών.
Θέση του αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος είναι ότι μοναδική σας αποστολή πρέπει να είναι η διαφύλαξη της ακεραιότητας της πατρίδας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, μαζί με το λαό μας κι όχι απέναντί του».
Πρόσθεσε πως 
«ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τις επιδιώξεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που σπέρνουν τον πόλεμο και την καταστροφή στους λαούς και τη νεολαία.
Πατριώτες στρατιωτικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι, αντιστάθηκαν με τα όπλα στα μέτωπα απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας και συμμετείχαν στη συνέχεια στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ κατά την τριπλή κατοχή.
Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της Αντίστασης πρέπει να είναι τα φωτεινά παραδείγματα και για το σήμερα».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κατήγγειλε την πολιτική ΗΠΑ - ΕΕ ως υπαίτια για την κατάσταση στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Σημείωσε την ανάγκη διατήρησης των συνόρων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων, τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
«Ο ένοχος για την κατάσταση στα Βαλκάνια είναι η πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για δημιουργία σφαιρών επιρροής και κατάκτηση νέων αγορών.
Η δράση του φιλειρηνικού κι αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στην κατεύθυνση ανατροπής της πολιτικής που άμεσα και έμμεσα μπλέκει τη χώρα μας στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, είναι μονόδρομος. 
Τόσο για τα συμφέροντα τού λαού μας όσο και για του λαού των βαλκανικών χωρών, της Τουρκίας, των λαών όλης της περιοχής», είπε.
Ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, αναφέρθηκε 
στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μετατροπή της περιοχής σε μεταφορικό κόμβο, με τα σχέδια για σιδηροδρομική σύνδεση με Βουλγαρία, την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, αλλά και σε ενεργειακό κόμβο, με την κατασκευή του ΤΑΡ, του IGB, των πλωτών σταθμών για το LNG.
Προειδοποίησε πως 
«όπως συμβαίνει με τις ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν χρόνια τώρα στη χώρα μας, έτσι και αυτή η βάση στην Αλεξανδρούπολη θα αξιοποιηθεί για να βελτιώσουν τη θέση τους μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στη μοιρασιά της πίτας που προέρχεται από τη ληστεία των λαών και για να ενισχυθεί η θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. (...)
Η όποια ανάπτυξη ευαγγελίζονται οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες ότι θα υπάρξει με την εγκατάσταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης, τους απαντάμε ότι τα όποια δολάρια θα αφήσουν στην αγορά της πόλης είναι δολάρια βαμμένα με αίμα».
Αναφερόμενος στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας τόνισε ότι 
«δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα.
Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ζούνε τις ίδιες αγωνίες και το συμφέρον τους βρίσκεται στην ανάπτυξη της κοινής πάλης για τα δικά τους συμφέροντα, για να στεριώσει η ειρήνη και η φιλία που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων που καθορίζονται από τη συνθήκη της Λωζάνης. Πραγματικός εχθρός είναι οι ιμπεριαλιστές και τα σχέδιά τους, οι εκμεταλλευτές που μας βλέπουν σαν αναλώσιμο υλικό για τα κέρδη τους».
Και κάλεσε το λαό να παλέψει και να απαιτήσει: 
-Όχι στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. 
-Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ. 
-Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. 
-Όχι στην πολιτική που μετατρέπει τις μειονότητες σε εργαλείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής - Οι μειονότητες γέφυρες φιλίας των λαών. 
-Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις και στρατηγεία. 
-Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις από επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό από τον Παλαιστίνιο συναγωνιστή, Τζάμπερ Χάνι,
ο οποίος κάλεσε το λαό μας 
να καταδικάσει το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και την κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας. 
Αναφερόμενος στην 16χρονη Αχέντ Ταμίμι, είπε ότι στο πρόσωπό της διώκεται το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή, για το δικαίωμα να έχει ο ίδιος πατρίδα, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης του Ισραήλ.
Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, οι νεολαίοι που ήταν συγκεντρωμένοι στην αίθουσα φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό και σήκωσαν πλακάτ που διατύπωναν το αίτημα για άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία στάθηκε έξω από την έδρα της 12ης Μεραρχίας Πεζικού. 
Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές κατήγγειλαν πως 
«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και σάλπισαν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Παράλληλα, πρόβαλαν την απαίτησή τους για «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».
Από 902.gr




--και Δείχνουν Αυτά:
«Οι κομμουνιστές έχουν την άποψη ότι είναι καταστροφική αυτή η εγκατάσταση. 
Εγώ ως φιλελεύθερος και ως ενταγμένος στο ΝΑΤΟ, 
Ελληνας πολίτης της ΕΕ, λέω ότι θέλω τη συμπαράσταση μέσα από μια ίδρυση - λειτουργία αμερικανικής βάσης. 
Μακάρι να αντικατασταθεί αυτή στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας με αυτή της Αλεξανδρούπολης. Μακάρι.''
Όλη η είδηση  από τον (14/2/2018) Ριζοσπάστη 
Ο... ενταγμένος στο ΝΑΤΟ 
Δύο μέρες μετά το μαχητικό συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης, Σωματείων και φορέων της περιοχής, ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΗΠΑ για τη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, 
ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευ. Λαμπάκης,
βγήκε να πείσει το λαό για τα «οφέλη» που θα προκύψουν από τη μετατροπή της περιοχής σε αμερικάνικη πολεμική βάση.
Σε συνέντευξη που έδωσε χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ότι έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της εγκατάστασης ΝΑΤΟικής στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κανείς λογικός πολιτικά άνθρωπος που να είναι κατά;».
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι κομμουνιστές έχουν την άποψη ότι είναι καταστροφική αυτή η εγκατάσταση. Εγώ ως φιλελεύθερος και ως ενταγμένος στο ΝΑΤΟ, Ελληνας πολίτης της ΕΕ, λέω ότι θέλω τη συμπαράσταση μέσα από μια ίδρυση - λειτουργία αμερικανικής βάσης. Μακάρι να αντικατασταθεί αυτή στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας με αυτή της Αλεξανδρούπολης. Μακάρι. Εγώ πιστεύω ότι η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη θα μας δώσει ώθηση και οικονομική αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε και μια αμυντική ασπίδα, την οποία πιστεύω ότι θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο για να ηρεμήσει ο τόπος. Είναι τόσο απλό».
Η ανάπτυξη που οραματίζεται η αστική τάξη της χώρας και υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα όσο και οι τοπικοί τους «άρχοντες», με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τη μετατροπή της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο, 
θέλει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χωροφύλακα, να φυλάνε τα συμφέροντα των πολυεθνικών που ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στην περιοχή.Οσο για την «αμυντική ασπίδα» στην οποία προσβλέπει για να «ηρεμήσει ο τόπος», δεν χρειάζεται να κάνει και πολύ κόπο για να αντιληφθεί την πραγματικότητα. 
Ο κάθε «λογικός πολιτικά άνθρωπος» μπορεί να δει τι γίνεται για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων σε όλη την περιοχή, που μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι λόγω των ανταγωνισμών για τη μοιρασιά της λείας.
 Και τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο αποδεικνύουν πως η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και η μετατροπή της χώρας σε πολεμική βάση των ιμπεριαλιστών, καθόλου δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη, δεν αποτρέπουν την αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας.
Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους... ενταγμένους στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και όσους θέλουν να στοιχίσουν το λαό στα επικίνδυνα σχέδια για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Το ανέδειξε ο σφος Εδώ 
Απ΄ τα σχόλια: