ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

TRANSLATE

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Για την αποψινή φασιστοσύναξη στο Πέραμα:


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Παριστάνει το θύμα και προκαλεί με συγκέντρωση στο Πέραμα
Σε απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου και η Ενωση Γονέων Περάματος
Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δύο μέρες μετά τη συγκέντρωση των σωματείων στο Κερατσίνι ενάντια στην εγκληματική συμμορία, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προκλητικά καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πέραμα. 
Παριστάνοντας μάλιστα τα θύματα, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει έγκλημα για το οποίο να μην κατηγορούνται, διαμαρτύρονται για «κρούσματα βίας» εναντίον τους...
Την αποψινή φασιστοσύναξη καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σημειώνοντας ότι οι ναζί της ΧΑ παίρνουν θάρρος από τη στάση ανοχής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (που φτάνουν μέχρι και στο ξέπλυμά τους πολλές φορές), και προσπαθούν να ξεμυτίσουν πάλι από τα λαγούμια τους.
Το Συνδικάτο θυμίζει ότι οι φασίστες έχουν στήσει δουλεμπορικό γραφείο στη Ζώνη, και όταν πριν από λίγο καιρό οι πάνω από 4.000 εργάτες στα ναυπηγεία πάλευαν για τη Συλλογική τους Σύμβαση,
 οι «τριάντα χρυσαυγίτες (εκ των οποίων οι μισοί δεν ήταν καν εργαζόμενοι αλλά νοικιασμένοι φουσκωτοί) πάλευαν απομονωμένοι, απεγνωσμένα να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, χωρίς καμιά επιτυχία...». «Να τους ξερνάει στον απόπατο ο ίδιος ο κλάδος», αυτή «πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους, η τύχη που τους πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά...»,σημειώνει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο, και προσθέτει:
«Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες (...) Είναι αντικομμουνιστές γιατί μισούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα που παλεύει ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα (...) 
Επιτίθενται σε εργάτες, μετανάστες και Ελληνες, γιατί υπερασπίζονται τα αφεντικά, την εξουσία τους και τα κέρδη τους (...)
 Είναι τα μαντρόσκυλα των εκμεταλλευτών που τα αμολάνε και τα μαζεύουν ανάλογα πώς τους βολεύει».
Πρόκληση η παρουσία των υπόδικων στην περιοχή
Σε καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής καλεί και η Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος, καλώντας γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να αντιταχθούν στην παρουσία των ναζιστών στην περιοχή. Η Ενωση υπογραμμίζει ότι είναι πρόκληση «ο υπόδικος εγκληματίας βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός να μιλάει σε συγκέντρωση στην περιοχή μας λίγους μήνες μετά τα περιστατικά που έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου όταν αυτός και οι μπράβοι του επιτέθηκαν σε εκπαιδευτικούς και γονείς...».
«Είναι τουλάχιστον υποκρισία να ισχυρίζονται ότι φοβούνται και ότι τους επιτίθενται, όταν είναι οι ίδιοι που έβγαλαν καδρόνια και χτύπησαν άνανδρα, μεσάνυχτα, τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα, όταν με μαχαίρια δολοφόνησαν τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα, στην Αμφιάλη...», προσθέτει, 
και τονίζει: «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για το γεγονός ότι η δίκη καθυστερεί επικίνδυνα, για το ότι οι φασίστες, οι ναζί εγκληματίες, οι καθ' ομολογία δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι...».

«Στη Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!»
Μαζική συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων του Πειραιά, στα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή

Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγήςοργάνωσαν χτες το απόγευμα σωματεία και φορείς του Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα ασφαλείας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν).Επικεφαλής της βρέθηκε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα στελέχη και η δράση του οποίου έχουν επίσης βρεθεί στο στόχαστρο των φασιστών. 
«Η εργατιά δεν σκύβει το κεφάλι, το φασισμό τσακίζει με αντίσταση και πάλη» ήταν το σύνθημα στο πανό του.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, με συνθήματα ενάντια στην εγκληματική ιδεολογία και δράση των φασιστών, καθώς και το σύστημα που τους εκτρέφει. 

«Σε φτώχεια κι ανεργία θέλουνε σιγή, μπράβος του συστήματος η Χρυσή Αυγή», 
«Εσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού»,
 «Φονιάδες εργατών, ρουφιάνοι αφεντικών είναι η συμμορία των χρυσαυγιτών», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
Να στείλουμε τους φασίστες στις τρύπες τους και το σύστημα που τους θρέφει στο χρονοντούλαπο

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Νίκος Ξουράφης,πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Ελαιουργοσαπωνοποιών και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, χαιρέτισε τους εργαζόμενους από τις εργατογειτονιές της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών, δίνοντας απάντηση στην προσπάθεια που γίνεται να αθωωθούν στη συνείδηση του λαού η Χρυσή Αυγή και τα αφεντικά της.

«Σαν σήμερα τέσσερα χρόνια πριν, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη. Ηταν το αποκορύφωμα της δράσης τους όλο το προηγούμενο διάστημα, λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση στους συναδέλφους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος»,υπενθύμισε.

Τόνισε ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πως η Χρυσή Αυγή είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών απέναντι στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, στην πολιτική πρωτοπορία του εργατικού κινήματος. «Το προσχεδιασμένο χτύπημα που δέχτηκαν οι κομμουνιστές στο Πέραμα στρεφόταν απροκάλυπτα ενάντια στη δράση του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου για την οργάνωση των εργαζομένων της Ζώνης και της γύρω περιοχής», είπε 
και πρόσθεσε: «Στρεφόταν ενάντια στους αγώνες των μεταλλεργατών για αξιοπρεπή μεροκάματα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για να μπορούν να γυρνάνε σώοι και ασφαλείς στις οικογένειές τους από το μεροκάματο».

Μια βδομάδα μετά, «στο στόχαστρο των ταγμάτων εφόδου μπήκε το παιδί μιας λαϊκής οικογένειας, που κατήγγειλε με τα τραγούδια του το δολοφονικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και καλούσε σε απομόνωση και αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης στις γειτονιές του Πειραιά».

Υπενθύμισε ακόμα πως στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας και σε συνοικίες, στους αλιεργάτες του Περάματος, στο Μενίδι, στη Μεταμόρφωση, στον Ασπρόπυργο, η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Κερατσίνι, η επίθεση σε Πακιστανούς εργάτες στην Κρήτη, η δολοφονία μετανάστη εργάτη στα Πετράλωνα που πήγαινε στη δουλειά του.

Σκιαγραφώντας το ρόλο της Χρυσής Αυγής, συνόψισε: «Δεν υπάρχει αξίωση βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών που ο συρφετός της Χρυσής Αυγής να μην την έκανε σημαία του. Εδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια, να φτιάξουν δουλεμπορικά γραφεία και να στέλνουν Ελληνες εργαζόμενους στα αφεντικά τους με 18 ευρώ μεροκάματο. 
Ανοιξαν στην εργατούπολη του Περάματος δουλεμπορικό γραφείο για να στέλνουν φτηνό κρέας στον εργολάβο».

Αναφερόμενος στην απάντηση που πρέπει να δοθεί από τους εργαζόμενους και το λαό, είπε:
«Το κίνημα, η εργατιά, ο λαός, καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τους δολοφόνους, τα τσιράκια των αφεντικών. 
Εχει τις δικές του αξίες, ξένες και εχθρικές για τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει. 
Με αυτές τις αξίες, με οργανωμένη ταξική πάλη, μπορεί να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα, να στείλει τους φασίστες στις τρύπες τους, να μην του επιτρέψει να εξαπλώσουν αυτό που αποπνέουν, την μπόχα, τη σαπίλα του συστήματος που τους γέννησε και τους θρέφει, να στείλει τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στέλνουμε μήνυμα από τη σημερινή συγκέντρωση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στις Λαϊκές Επιτροπές, για την οργάνωση των εργαζομένων, για πολύμορφο αγώνα για κάθε πρόβλημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική».
Δες ακόμα:
 Tη δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα σωματεία του Πειραιά για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.